Hjem » Asker&Bærum »  Strikk på moten

Strikk på moten

Interessen for strikking har spredd seg som ild i tørt gress, og stadig yngre strikker finner veien til Strikkeverket på Bærums Verk. Det er ikke lenger en aktivitet kun de eldste bedriver – strikk er rett og slett på moten.

Det er tydelig at det lille huset på Bærums Verk er noe mer enn bare en garnbutikk. Dukkene bærer ikke bare den tradisjonelle Mariusgenseren, men moderne plagg i alle farger. Og det er dette som gjør Strikkeverket til noe unikt.
– Vi pleier å si at vi er garnbutikken med det lille ekstra, sier Tove Auren, eieren av Strikkeverket. 
I hyllene ligger det kvalitetsgarn fra både norske og utenlandske merker. De følger med på de siste trendene, og sørger for å henge med på det som rører seg i motebildet. På den måten kan de tilby kunden moteriktig strikk, inspirert av store motehus verden om. Og det ser ut til å falle i smak blant norske strikkere.

Strikk på moten

Strikkeverkets ansatte sørger for å følge med i motebildet, og ser at strikk har blitt svært populært i store motehus. Gjennom å ta inspirasjon fra store designere, og lage oppskrifter ut i fra ettertraktede plagg, kan de tilby kundene kvalitetsoppskrifter på langt mer enn bare Selbuvotter og kofter. 
– Mange tenker kanskje ikke på at det går an å strikke seg en stilig, moteriktig genser. Men en genser til mange tusen fra Ganni, kan du strikke en Ganniinspirert genser brøkdel av prisen, forteller Helene, butikksjef på Strikkeverket, og viser til den egendesignede Multicolor, en Ganni-inspirert genser. Et større strikkerepertoar har vist seg å være verdifullt for mange. 
– Vi hadde en mormor innom her som var så lei seg for at barn og barnebarn ikke hadde behov for mer strikket tøy. Da viste vi henne en oppskrift på en av de mest populære genserne våre, og vi fikk et bilde av et hoppende glad barnebarn i retur. Det var rørende å se, smiler hun. 

Håndplukket

For å sikre at kunden får det aller beste, kvalitetssikrer de alle oppskriftene før de legger dem ut for salg. 
– Vi vil at kunden skal være sikker på at det de strikker kommer til å bli perfekt. At halsen ikke er for trang eller at den faller pent, for eksempel. Oppskriftene er testet ut, og det gjør at vi kan selge dem med stolthet, forteller Helene. 
Alle varer er håndplukket og av ypperste kvalitet, og de er distributører av blant annet PetiteKnit, Lôkal Oslo, Gustav og Berta, Klompelompe og Victoria Snellman. Dette er populære navn blant rutinerte strikkere, men tiltaler enhver kunde som entrer butikken. 
– Mange nybakte mødre kommer innom og faller pladask for barneplaggene som er inspirerte av kongehusene. Og om de ikke strikker selv, spør de en mormor eller en mor, smiler hun.

Egendesign

De kaller seg garnbutikken med det lille ekstra, og det er ikke vanskelig å forstå. Med egne designere som lager strikkeoppskrifter, og spesialvarer enhver stikker drømmer om, er det ikke en overdrivelse. 
- Vi har egne designere som utvikler oppskrifter, og kan derfor tilby ekstra god kompetanse. Og i tillegg til det du forbinder med en vanlig garnbutikk har vi litt interiør, kaffe, spesialmiddel til pleie av garn og klær fra Fleisher Couture. Og selvfølgelig gode råd. 
Helene viser frem et utvalg av motestrikken de kan tilby. Vakre gensere i bomull og silke, enhver strikkers fargeglade drøm. Kontrastgenseren fra PetiteKnit, den egendesignede Multicolor, og til slutt den populære Chloé-genseren i eget design.

Strikkebølge

Men Strikkeverket er ikke bare for den erfarne strikker. Stadig yngre klientell dukker opp i døren, og da står Helene og de ansatte klare med solid kompetanse og skaperglede. 
– Vi arrangerer strikkekafé en gang i uken, og mange andre koselige begivenheter for interesserte strikkere, forteller hun. 
Dessuten er ikke strikking lenger en «jentegreie», for etter at det ble pensum på barneskolen, ser de at også gutter kommer innom på jakt etter garn og pinner. 
– Det er veldig gøy å se at så mange forskjellige mennesker kommer innom på jakt etter det perfekte garnet. Hekleglade menn kommer innom og kjenner på garnkvalitet, og små barn som skal ha sine første pinner. 
Det er en eleganse over produktene i butikken, som gjør at den skiller seg ut fra det vanlige. Det er rett og slett kvalitet i alle ledd.

FAKTA: Strikkeverket Bærums Verk

Verksgata 5, 1353 Bærums Verk
• Tlf: 48380455
• E-post: kundeservice@strikkeverket.no
• Web: www.strikkeverket.no
• Instagram: www.instagram.com/strikkeverket
• Facebook: www.facebook.com/strikkeverket
• Strikkekafè mandager 11:00 - 14:00
• Åpningstider: Man 11-15, tirs-fre 10-17, lør 10-16 & søn 12-16

Tekst & foto: Pauline Östgård
 

Følg IN magasinet på Facebook