Hjem >  Store forventninger til nye Volkswagen Tiguan

Store forventninger til nye Volkswagen Tiguan

Nå er den her, nye Tiguan, Volkswagens klasseledende SUV. Proppet med moderne teknologi, skarpt utseende og mengder av plass, har den mange fans. I likhet med den populære forgjengeren. Du finner den hos Møller Bil Romerike.

Forventningene er store når nye Volkswagen Tiguan nå er tilgjengelig for det norske publikum. Bilen er redesignet fra innerst til ytterst, noe du fort legger merke til:
– Nye Tiguan har fått et mer voksent design, med skarpe linjer langs siden som gjør at bilen også ser lengre og bredere ut enn det den faktisk er, sier Salgskonsulent Øyvin Vegel. 
– Volkswagen kaller dette tornado-linjen. Vegel peker på en elegant linje som går fra baklyktene og fremover. Det er med på å gi bilene et mer maskulint preg.
Nye Tiguan bygger på MQB-plattformen til Volkswagen, noe som gir en del fordeler med tanke på byggekostnad. Den leverer mer standardutstyr til tilnærmet samme pris som forgjengeren. Den kan leveres med en R-line-pakke for de som ønsker en mer sportslig bil og da kan bilen leveres med inntil 20 tommers felger.

145 liter større

Nye Tiguan har blitt større og mer romslig enn forgjengeren. Akselavstand er økt, og bilen har blitt 6 cm lenger, noe som gjør at baksetepassasjerene har betydelig bedre plass. Bagasjerommet har i tillegg blitt utvidet med hele 145 liter. Det kommer godt med til hytteturen. Kjøreegenskapene er også bedret på grunn av lengre akselavstand, og bilen leveres med det meste som finnes i dag av moderne sikkerhetsutstyr. Tiguan er utstyrt med nyutviklede Euro 6 motor med lavt co² utslipp og forbruk. 
– Adaptive cruise control som automatisk holder avstand til bilen foran og full-led frontlys er standard på businessline og highline-variantene. Bilen har rett og slett fått et veldig godt standardutstyrsnivå, sier Vegel.

Liker biler med stor bakluke

SUV-segmentet har de siste årene tatt over mye av salget for stasjonsvogner. Mange familier har gått vekk fra tradisjonelle stasjonsvogner, og ifølge Vegel ønsker de å sitte høyere og ha bedre oversikt. 
– Nordmenn er som vi vet veldig glad i å reise på hytta i helgene og da er jo økt høyde på bilen fordelaktig. Tiguanen har hele 20 cm bakkeklaring, sier Vegel og legger til:
– Man ser at stasjonsvognmarkedet har gått tilbake siden den forrige Tiguanen kom, mens SUV-segmentet har steget. Sedaner selger vi ikke i det hele tatt. Nordmenn er veldig glad i å ta med seg alt, og liker biler med stor bakluke, sier Vegel og smiler.

Moderne teknologi

Hovedkonkurrentene til Tiguan er ifølge Vegel Nissan Quaskai og Mazda CX5, men også Volvo XC60, BMW X1 og X3 i premiumsegmentet. 
– Mazda CX5 er jo den argeste konkurrenten. Mazdaen ligger omtrent likt i pris, men begynner nå å bli litt gammel, mens denne nå altså er kommet i en helt ny modell. 
Interiøret på Tiguan er helt nydesignet. Bilen kan leveres med Head Up Display, som er en skjerm over dashbordet; den viser hastighet og navigasjon direkte i synsfeltet.
Bilen kan også leveres med Active Info Display, som er standard på high line-utgaven. 
– Det er et digitalt instrumentpanel direkte i sjåførens synsfelt, som kan skreddersys og tilpasses til den enkeltes behov. Tiguan har også en 8 tommers berøringsskjerm som standard i dashbordet.

Store forventninger

Tiguan leveres med automat eller manuelt gir, og med forhjulsdrift eller firehjulsdrift.
Møller Bil Romerike har store forventninger til den nye Volkswagen Tiguan. Vegel tror på suksess:
– Det blir spennende å se hvordan det slår an i markedet. Vi tror det blir en storselger, som den forrige Tiguanen. Den har vært ekstremt populær siden den kom i 2008.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook