Hjem » Bergen »  Størst av alt er kjærligheten

Størst av alt er kjærligheten

Bryllupet står for døren, du og din kommende ektemann skal gi deres ja på at dere skal dele livet og kjærligheten sammen. Det som mangler er kjolen som representerer akkurat denne kjærligheten. Belle Amie Brudesalong hjelper deg i gang til å finne kjolen som får frem gudinnen i deg selv.

Med interesse for kjærlighet, markedsføring, reise og språk overtok Ellen Kristine Kraakenes, Belle Amie Brudesalong etter moren Marie Louise Kraakenes i 2003. Det som startet i 1988 med Marie Louises kjærlighet for å sy, kunnskap om gardiner og stoff, som etter hvert ble til brudesalongen på Hjelteryggen, er i dag blitt en stor eventyrbedrift. Bruder og friere kommer langveisfra for å besøke den attraktive brudesalongen i Bergen sentrum i Domkirkegaten 3.

A different kind of love

– Jeg trigges av det som er vakkert og det som betyr noe. Og når du tenker deg om så kan du finne det vakre overalt rundt deg. Det å kunne hjelpe bruder til å finne drømmekjolen som virkelig viser hvem en er, det er stort for meg. Disse brudene åpner hjerter – slik at til og med store voksne menn må tørke tårer. Det er rett og slett vakkert. 
Historien bak kreasjonene er viktig for Ellen Kristine Kraakenes, hun reiser til brudekjolenes hjemland og besøker designeren på hjemmebane for å få kjennskap til kjolen sin opprinnelse. Dette gjør hun for å formidle til bruden som kjøper kjolen at hun kjøper ett stykke design, et kunstverk som er av topp internasjonal kvalitet. Hun har blant annet besøkt designere i Italia, Madrid, Tyskland, Amsterdam, London, Harrogate og Los Angeles. 
– Som regel kjøper jeg kjolene og dressene rett fra designeren. Jeg kjøper ikke for at jeg må ha den, men for at den kjennes rett. Jeg blir faktisk glad i hver eneste kjole som representerer ulik energi og kjærlighet – «A different kind of love», betror Ellen Kristine Kraakenes med et smil i stemmen.

Velg kjole fra hjerte

– Vi råder bruden til å velge kjolen fra hjertet og ikke fra hode, en kjole som harmonerer med hennes vesen og personlighet, for da stråler hun mye mer og er tryggere når hun går opp kirkegulvet. Det samme gjelder for brudgommen. Tenk at vi er så heldige at vi får lov til å hjelpe brudeparet til å kunne være seg selv, og være trygge, vakre og flotte. Jeg synes brudeparet symboliserer kjærligheten på magisk vis. 
Bryllup er jo en fantastisk begivenhet for foreldrene og familien forøvrig. Salongen kan by på antrekk for hele brudefølget; en herreavdeling med råstilige designerdresser med tilbehør. I neste avdeling finner du flotte, elegante ballkjoler og brudepikekjoler i alle kvaliteter og farger. Og innerst i butikken finner en landets største utvalg av hvite brudekjoler i ulike nyanser og kvaliteter i alle prisklasser.

Møte mellom bruden og Belle Amie

Det ideelle er å finne en brudekjole mellom åtte til fem måneder før bryllupet. Bruden får en timeavtale på 90 minutter der salongen bruker tid på å bli kjent med henne. De håndplukkede brudestylistene velger i samråd med bruden noen kjoler som de tror hun kan passe godt i og som harmonerer med hennes personlighet og vesen. Belle Amie liker å inspirere bruden til å tenke nytt. Bruden har kanskje sett venninnen i en drømmekjole og ønsker noe lignende og velger deretter, mens Belle Amie vet hva utvalg de har og kan finne en fantastisk kjole som får bruden til å stråle enda mer. Bruden blir pyntet fra topp til tå, med kjole, undertøy, underskjørt, diadem, slør, smykker og sko. Når hun har funnet den rette kjolen legger skredder Sølvi Halsøy hjertet sitt i at kjolen sitter perfekt. Til slutt blir den dampet og strøket. 
– Vi ønsker alle brudepar velkommen hit til oss, ta kontakt på telefon eller kom innom for å booke en timeavtale, vi er her for deg og kjærligheten, avslutter Belle Amie Ellen Kristine Kraakenes. 

Tekst: Kristin Kjeilen Ukvitne | Foto: Kristin Kjeilen Ukvitne & Belle Amie Brudesalong AS / Petter Solheim