Hjem » Oslo »  Stillhet midt i sentrum

Stillhet midt i sentrum

Når maskinene stopper, er det helt stille. Det eneste man hører er bølgeskvulp og noen måker som flyr avgårde. Lukker du øynene, er det vanskelig å forestille seg at du står sentralt i Oslo, i Bjørvika. Et steinkast unna Operaen, naboen til det kommende Munch-museet, med Middelhavsparken i ryggen og hele sentrum i gangavstand. 

I 2013 startet Veidekke og Reitangruppen et nytt boligprosjekt på Sørengstranda. Dette er et av de største byutviklingsprosjektene i Norge. Boligkomplekset bygges ut i fjorden, med en gangbru over til sentrum. Bygningens fasade blir lys og moderne, hvor alt er gjennomtenkt. Det samme kan man si om de 212 nye leilighetene, hvor alle er tilknyttet sin egen balkong, samt en stor felles takterrasse. Toppetasjene får i tillegg sin egen terrasse. 
    Bygningen er formet som en hestesko, hvor det er felles uteområdet i midten. 
– Tanken er at lyset skal utnyttes maksimalt, samtidig som det blir god plass til terrasser og balkonger, sier prosjektleder, Lars Erik Huseth.

Badestrand og Kajak

Han forteller videre at det blir offentlig havnefront, i tillegg til egen badestrand. Man kan altså bade rett utenfor sin egen bygning. Det renner en kanal mellom boligkompleksene og ut i fjorden, hvor man kan padle i kajakk. I prosjektplanen ligger det også tegnet et kajakkrom. 
– Målet med Sørengstranda er at man kan bo midt i sentrum, men allikevel så landlig, legger Lars Erik til.

Barnehage og skole

Det er en barnehage tilgjengelig, som flere barn allerede går i. Det vil også komme en 1-10 skole. På denne måten kan barn og ungdom vokse opp i skjermede og trygge omgivelser. Man kan også handle dagligvarer i en stor butikk i nedre etasje, samt ta en rolig kaffekopp på den lokale cafeen og nyte utsikten.

Stillhet

– Etter en tur i sentrum, går du gjennom de mest sentrale plassene i Oslo, hvor det alltid er liv. Når du er hjemme, kommer du hjem til stillheten. Du får en stillhet man sjelden får, når man bor så sentralt i Oslo. Dette er nøye planlagt ved å unngå støymomenter i boligkomplekset. Her skal man kunne nyte solnedgangen, uten store forstyrrelser, sier prosjektlederen. 
    Det er dette som så unikt med prosjektet på Sørengstranda. Man skal kunne trekke seg tilbake, selv i sentrum. Man skal kunne lukke øynene og kjenne på roen. Som å padle i kano, ta seg en svømmetur eller gå tur i Middelhavsparken. 
    I 2016 skal alt være ferdig. Ikke bare boligkomplekset, men alt i nærområdet. Til slutt henger alt sammen som et belte, festet til Middelhavsparken. Fra offentlig hold planlegges det også en havnpromenade som skal strekke seg helt fra Bjørvika og til Bygdøy, altså 9 km lang. 
– Sørengstrandas kombinasjon av sentrumsbeliggenhet, nærhet til fjorden og friområder er helt spesiell, og det finnes knapt flere slike tomter i Oslo, avslutter Lars Erik Huseth. 

Tekst: Cathrina Mathisen | Foto: D1a Utvikling

Følg IN magasinet på Facebook