Hjem » Sandnes »  Stilig, smakfull, Stavanger

Stilig, smakfull, Stavanger

– Stavangerfolk er både trendy og stilige, mener Øyvind Wahl Jensen. Hårstylisten fra Sauda har jobbet i oljebyen siden 2004 og kan med tyngde uttale seg om hårfine siddiser.

Han startet salongen Hårspray for to og et halvt år siden og opplever stadig mer pågang fra menn og kvinner som vil fikse frisyren.
– Den typiske Stavanger-kunden er opptatt av kvalitet. Siddisen liker god mat og fine klær, men også kvalitet når det kommer til hår, enten han kommer fra Eiganes, Tasta eller Randaberg for den saks skyld, forklarer Wahl Jensen. 
Stavanger er viden kjent som en internasjonal by som omfavner impulser fra utlandet, men innbyggerne har likevel beholdt en god dose lokalpatriotisme, skal vi tro Wahl Jensen.
– Folk er flinke til å bakke opp lokale foretak. Vi heier på hverandre i sentrum. Det gjør at det er enklere å satse, forklarer han.

Fra London til Stavanger

Saudamannen startet som frisør i 2004 og har stort sett hatt base i Stavanger. Han prøvde lykken i London i 2008, men returnerte til hjembyen. Savnet av venner og kunder i Rogaland ble for stort. 
– Det er lett å bli glad i Stavanger. Kundene er lojale og støtter opp om deg. Det er nok derfor jeg turte å starte opp med egen salong, forklarer han. I november 2009 stod nyoppussede lokaler i Hospitalgaten klar. 
– Med god hjelp fra gode venner og familie, samt gode kolleger som ville bli med på reisen, var det bare å kaste seg ut i det. Vi måtte lære mye nytt, men kundene har støttet opp fra dag en. 
Sammen med Anja Jonassen, Tove Andreassen og Malin Hovde utgjør Wahl Jensen en solid kvartett som utfyller hverandre med allsidig bakgrunn. Jonassen har rundt 20 års erfaring som frisør i Stavanger, og er således den mest rutinerte. 
– Byen har utviklet seg veldig på disse tjue åra. Man er mer opptatt av trender i dag, mener Jonassen og får støtte fra sjefen. 
– Det er kjekt at flere og flere bruker profesjonell styling når de skal bli den peneste utgaven av seg selv. Vi jobber for å gi kunden prikken over i’en, utdyper innehaveren. 
– Folk er opptatt av hår, men de kan alltids bli enda bedre, minner Tove Andreassen om.

Eksklusivt

Hos Hårspray får man ikke bare tradisjonell klipp og hårpleie. Salongen kan også by på det som må være en av byens beste make up-artister som gir deg hele pakken, både til hverdag og fest. 
– Stavangerfolk er flinke til å unne seg litt luksus i hverdagen, både når det gjelder hår og make-up, forteller Malin Hovde som opprinnelig er fra Henningsvær i Lofoten. 
I tillegg er Hårspray en av 19 salonger i Norge som kan tilby det eksklusive konseptet Shu Uemura – Art of hair, en hårserie fra Japan som består av olje- og mineralbaserte sjampo- og stylingprodukter, bygget på japanske tradisjoner og seremonier. 
– Vi tilbyr som eneste salong i Stavanger kur-seremonier på alt fra 15 til 50 minutter. Det spesielle er at det gir hår og hodebunn luft og vitalitet. Kuren blir skreddersydd til hver enkelt kunde individuelt, forklarer Wahl Jensen. 
Hårspray har dessuten ipads til fri bruk for sine kunder.

Verdens beste yrke

For 28-åringen har arbeidet i salongen blitt mer enn en jobb. 
– Dette er verdens beste yrke. Jeg er så heldig å kunne arbeide med det jeg liker best. Det har rett og slett blitt en livsstil, sier Øyvind og utdyper:
– Selv om det er lange dager, går tida fort. Vi ser resultater umiddelbart og opplever tilfredsstillelsen av å fullføre nye prosjekter hele tida. Samtidig må man holde seg oppdatert på moter og trender. Teknikken og ferdighetene blir stadig bedre. 
– Jeg styres av en blanding av engasjement og lidenskap, slår han fast og røper samtidig det som er visjonen for salongen. 
– Vi skal være et frirom der kunden skal kunne sette seg ned og ta en pause fra en travel hverdag. Vi legger vekt på velvære, avslutter Øyvind Wahl Jensen. 

Tekst Arve Andersen | Foto Steinar Engelsen