Hjem » Interiør & design »  Stil i verdensklasse

Stil i verdensklasse

På koselige Riddervoldsplass, sentralt plassert mellom Slottet, Frogner og Bogstadveien, finner man butikken Interiør-Galleriet. En butikk som kjennetegnes av eksklusivitet.

Etter at Interiør-Galleriet flyttet bort fra sentrumsgatene, nærmere bestemt Øvre Slottsgate, og til sin nåværende adresse bak Slottet, trives butikkeier og de ansatte mer enn noen sinne. På de to årene etter flyttingen har de funnet seg til rette blant de andre spennende forretningene i området.
– Noe av det beste med å holde til her er de gode naboene, sier Otto-Jan Teige, eier av Interiør-Galleriet. 
– Det har vært et eventyr å flytte opp hit blant de spennende forretningene man finner her. Flere har også åpnet etter at vi kom hit. I tillegg møter vi mange av våre kunder her, da de allerede handler i området.

Eksklusiv eleganse

Interiør-Galleriet åpnet i 1987, da Otto-Jan fant ut at han ønsket noe mer enn en «vanlig» åtte-til-fire-jobb. 
–Jeg jobbet tidligere for Norsk Rosenthal, men ønsket et konsept som besto av mer enn porselen og krystall, forteller han. 
    I dag huser Interiør-Galleriet et eksklusivt utvalg av interiør- og designartikler; Eksklusivt i den forstand at butikken fører mange merker som eneste forhandler i Norge. Dette gjelder blant annet det verdenskjente, ungarske porselensmerket Herend og franske Baccarat krystall. I tillegg har de Skandinavias største utvalg av Versace Home Signature, samt av Rosenthal porselen. 
    Interiør-Galleriet kan faktisk skilte med det største utvalget av internasjonale, store leverandører i Skandinavia, med alt fra større møbler til pyntegjenstander, servise og bestikk.

Multikunstneren

Et av butikkens absolutte høydepunkter er dens unike samling av kunstneren Bjørn Wiinblads verker. Over hele butikken henger hans fargerike bilder, klare til Interiør-Galleriets juleutstilling. 
    Multikunstneren Wiinblad ble en umiddelbar suksess da han debuterte med sin kunst i København i 1945. Gjennom sin karriere ble han et kjent navn over hele verden, og ble i tillegg belønnet med en rekke utmerkelser. Da han i 1990 begynte å selge sine originale verker, var Interiør-Galleriet en av svært få som fikk holde salgsutstillinger med Wiinblads kunst. Ikke nok med det – kunstneren pleide selv å være til stede under juleutstillingene. 
– Bjørn Wiinblad er en elsket kunstner i mange land. Vi er svært stolte av å ha muligheten til å selge kunsten hans i vår butikk. Dette er også kundene våre glade for, noe som har ført til at mange bilder ble solgt allerede før åpningen av juleutstillingen i år, forteller Otto-Jan. 
Utstillingen består av fargerike malerier, plakater og porselen, sistnevnte produsert av Rosenthal.

Klassisk og moderne

Interiør-Galleriets kolleksjoner har en gjennomgående klassisk linje med et streif av luksus. Versace Home med sine fargerike tekstiler – et merke butikken for øvrig også er størst på i Skandinavia – er med på å bygge opp om dette. Blant butikkens spennende artikler finner man også Finn Schjølls vasekolleksjon. 
– Det man finner her i butikken reflekterer nok de internasjonale, frodige trendene mer enn det Skandinaviske og enkle. Og selv om mange ennå sverger til den nøytrale paletten, ser vi også at flere unge mennesker ønsker fargerike elementer inn i interiøret. De har gjerne en nøytral fargepalett som utgangspunkt, og sper på med puter, tepper og malerier for å bringe farge og liv inn i interiøret, sier Otto-Jan. 
I butikken kan man imidlertid også finne minimalistiske elementer – møbler og pyntegjenstander i akryl er et eksempel på dette. Det varierte utvalget har gjort butikken svært populær – også utenfor Oslos grenser.
– Halvparten av kundene våre bor utenbys, og vi har kunder fra hele landet, kan Otto-Jan fortelle. 
– Selv om vårt nye lokale er halvparten så stort som det gamle, har vi fremdeles det samme, brede utvalget. Varene koster kanskje litt, men samtidig vet man at man får det aller beste av design på markedet, til topp kvalitet.

Kundekvelder

Interiør-Galleriet er et friskt pust i Oslos interiørverden. Butikken bringer kontinentale trender til det norske folk, samtidig som den utfordrer oss til å hente litt farger inn i hjemmet!
    Det er ikke tvil om at Interiør-Galleriet setter pris på sine kunder. I tillegg til utstillinger, inviterer det hyggelige teamet også til andre typer kundekvelder. «Bryllupsaften» er et eksempel på dette, hvor man kan tilbringe noen morsomme timer med hyggelige mennesker og bryllupsliste-inspirasjon. 
– Bryllupskveldene er en hyggelig måte å møte våre kunder, og en morsom måte å få et innblikk i trendene, forteller Otto-Jan. 
– Igjen ser vi at folk igjen våger å bringe litt fargerikt design inn i interiøret. 
– Og hva er de mest populære julegavene? 
– Hos oss kjøper folk gaver i alle størrelser og prisklasser. Med vårt utvalg kan man finne noe de fleste vil bli glad for; Alt fra et maleri til en pyntepute eller et vakkert servise. 

Tekst: Lina Grotmol | Foto: Interiør-Galleriet

Følg IN magasinet på Facebook