Hjem » Trondheim » Helse & velvære »  Sterk, selvsikker og fremgangsrik med Nikita

Sterk, selvsikker og fremgangsrik med Nikita

Stilen i Nikitas nyeste kolleksjon kombinerer skarpe linjer med myke overganger og reflekterer den selvsikre og moderne lederkvinnen. Nikitas opptrente frisører er klare til å gi deg den klippen du fortjener.

– Alphamatic. Det er navnet på Nikitas nye høstkolleksjon med trendfrisyrer, som ble lansert nå i september, forteller Sanya Keränen, Art director i Nikita creative team. Kolleksjonen er inspirert av kampen for likestilling verden over:
– Alphamatic, willing to perform. Det dreier seg om at kvinner og menn kan stå like sterke, side om side, som en alfakvinne eller mann. Det handler ikke om personlighet, men om å velge å være sterk, selvsikker og fremgangsrik, sier Sanya.
Feel successful, feel alpha, feel sharp og feel confident, det er følelser som beskriver fokuset i kolleksjonen.

Presisjonsklipp

Nikitas frisører har utviklet et uttrykk til Alphamatic som kombinerer skarpe linjer og myke overganger, for å få fram både det maskuline og feminine i frisyrene.
– Trendene har bygget mye på det softe i det siste. Nå går vi mer i retning av presisjonsklipp: Tekniske klipper, med skarpe, grafiske linjer og myke overganger. Det samme gjelder farger, der vi har fått frem et spill mellom flere effekter. Det har en stund vært mye grått, lyseblått og pastellfarger, og vi bygger fortsatt på de kalde fargene i vår kolleksjon. Vi har valgt ut noen spennende nye farger, som vi har kalt steel blue, metallic blending, graphit ametyst og dusted minerals.

Kontraster

For de som ikke ønsker en kald hårtone, kan Sanya berolige med at det også går mot mer innslag av varmere toner2. I det hele tatt er det mye kontrast for tiden, varmt – kaldt, hardt – mykt, feminint og maskulint. 
– Vi ser at det er mye myke effekter i leverandørenes kolleksjoner i høst og at vi går mer over til basisfarger, som smelter inn i de andre fargene. Det er sleek og mye glans, kombinert med soft lekenhet. Det gir en fin kontrast.

Følger med i timen

Kundene er mer trendbevisste og oppdaterte på teknikker en før, og mange henvender seg med tanke på spesifikke teknikker og hårtrender.
– Vi er oppdaterte på de nye trendene, gjennom messer og regelmessig kursing, og vi følger med på det som skjer på sosiale medier. Vi har dessuten våre egne videoer på Youtube, med ulike klipper og stylinger, sier Sanya.

Multer, isbrevann og vulkanmineraler

Nikita-gründer Inger Ellen og datter Christinah Nicolaisen har nylig lansert et eksklusivt internasjonalt brand for Headmasters, Hairshop og Nikita, kalt Eleni & Chris, med ingredienser fra Skandinavia. Eleni & Chris leverer produkter for både hud og hår. Blant ingrediensene finner du multeolje – som inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsin, isbrevann – det reneste vannet man kan få tak i – fra Svartisen og vulkanmineraler. Produktene er parabenfrie og ikke prøvd ut på dyr, forteller konsulent hos Eleni & Chris Sophie Petterson.

Kur etter sommeren

Blant de kvalitetsproduktene til Eleni & Chris finner du tre typer eksklusive hårkurer: En for farget og tørt hår, en for skadet og slitt hår og en for sensitiv hår og hodebunn.
– Nå etter sommeren, når håret er tørt og slitt, gir riktig hårkur tilbake fuktighet og balanse, sier Sophie.
– Kuren kombineres gjerne med fargebehandling og kanskje en blow dry, med en shot i hodebunn og kur i lengden, avslutter Sophie.
Hos Nikita får du gratis konsultasjon i alle salonger, og hjelp til å finne den looken som passer akkurat til deg.

Tekst: Ketil Blom | Foto: Nikita & Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook