Hjem » Oslo »  Sporty/classic/fashion i Vika

Sporty/classic/fashion i Vika

I over 50 år har Bentestova vært et begrep blant motebevisste kvinner i alle aldre. Den lekre butikken i Vikaterrassen tilbyr et bredt utvalg klassisk og sporty mote fra kjente merker som blant annet Bogner, Colmar, Scapa, Busnel og Cambio. Her får du dessuten alltid hjelp og veiledning til å finne det antrekket som passer best til akkurat deg!

Fra Cathrine Hammel, en norsk motedesigner med base i Oslo. | De fineste materialene, de dypeste fargene og de reneste linjene fra Scapa.

Enten du er på utkikk etter et nytt jobbantrekk, en varm dunjakke til fjellturen eller noe lekkert til juleselskapet, så anbefales du å ta turen innom Bentestova. 
Helt siden åpningen av Vikaterrassen i 1964 har kvinner i alle aldre funnet det perfekte antrekket her.
– Bentestova var blant de første butikkene som åpnet da Vikaterrassen stod ferdig i 1964. Nå er vi den eneste igjen fra den tiden og vi er opptatt av å ta vare på røttene våre. Vi ønsker å være tro mot konseptet vårt med sporty, klassisk og tidløs mote av høy kvalitet, sier daglig leder Annette Rostad.

Inspirert av Marius-genseren

Bogner, et av butikkens hovedmerker, er kjent for sine ski- og fritidskolleksjoner og er et populært merke som også finnes i flere eksklusive skisteder i Alpene. Båndene mellom Bogner og Bentestova strekker seg langt tilbake i tid. Det var den norske slalåmkjører Marius Eriksen og hans kone Bente, som i sin tid grunnla Bentestova i Vikaterrassen. Marius var en profilert person på den tiden, og gjorde Marius-genseren berømt. 
– Jeg husker at jeg som ung pike gikk til Bentestova og bestilte genseren, som var designet og strikket av Bitten Eriksen, moren til Marius, forteller Annette med et smil.
Eriksen-familien var nære venner med den tyske skistjernen Willy Bogner, grunnleggeren av firma Bogner. Han lot seg inspirere av Marius-genseren og fremdeles har Bogner flere plagg i kolleksjonene som har mønstre fra norsk strikk. 

Vinterkolleksjonen

I tillegg til Bogner kan Bentestova også friste med en rekke andre norske og internasjonale kjente merker. Her finner du med andre ord det meste du trenger til garderoben; lammeskinn designet av danske Utzon i ulike modeller og farger, dunjakker fra Colmar, lette, varme og sporty med elegant italiensk snitt, som fungerer like bra over en kjole som til en skibukse.
Det er ikke alltid like enkelt å finne den perfekte buksen, og Bentestova har alltid vært kjent for å ha godt utvalg. Blant buksemerkene dominerer det tyske Cambio, med sitt brede utvalg og gode passformer. Bentestova har utvidet utvalget ytterligere med nok en god tysk bukseleverandør Angel og det franske trendy Denim Studio. Topper og skjorter er det også mye å velge i blant Wallmann, Van Laack, Majestic og Alp-n-Rock. Av norske designere fører de flotte strikkekolleksjoner fra norske Cathrine Hammel og Henderson Cashmere.

Fargeglade

Utvalget hos Bentestova er klassisk, sporty og trendy. 
– I høst og vinter er motebildet blant annet inspirert av 70-tallet og britisk «highland», noe som passer godt til vårt konsept. Butikken er fylt med kvaliteter som cord, velur, mohair, kasjmir, tweed og farger som bordeaux, armygrønt, kamel og spekter av blå- og gråtoner. Farger spiller alltid en viktig rolle, noe vi får positive tilbake-meldinger på fra våre kunder.
Tilbehør er jo som kjent prikken over i-en til ethvert antrekk og hos Bentestova finner du både sko, støvletter, vesker, skjerf og luer. 
– Er du på utkikk etter det rette antrekket til juleselskapet, så kan du finne det her blant merker som Scapa, Hale Bob eller Simonetta Traversi. Vi ønsker å møte kundene med høy grad av personlig service, og våre faste kunder kan komme fra flere steder i Norge. Med vår sporty, klassiske profil møter vi flere generasjoner. «Style never goes out of fashion», avslutter 
Annette og Mette, og ønsker alle hjertelig velkommen til Bentestova.

FAKTA: Bentestova

Adresse: Ruseløkkveien 3, 0251 Oslo
Telefon: 22 83 20 76
Web: www.vikaterrassen.no/bentestova
Facebook: Bentestova

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Cathrine Hammel, Scapa & Mona Gullstein