Hjem >  Spesialister i plastisk kirurgi

Spesialister i plastisk kirurgi

De siste årene har plastisk kirurgi blitt stadig mer utbredt. I takt med at etterspørselen har økt har det også kommet flere tilbydere på markedet, men det er slettes ikke alle som er utdannet plastiske kirurger. Den erfarne plastikk kirurgen dr. Petter Frode Amland hos Teres Nobel understreker viktigheten av at man går til en spesialistklinikk med plastiske kirurger som har både utdannelsen og erfaringen som skal til for at du får et resultat du er fornøyd med!

Teres Nobel holder til i Enebakkveien på Ryen og er en spesialistklinikk innen plastisk kirurgi. Med over 20 års erfaring er de blant landets ledende på feltet, og alle deres kirurger har utført et stort antall inngrep. Denne erfaringen gjør at du som pasient kan slappe av i trygg forvissning om at du er i de aller beste hender. Klinikken utfører en rekke kirurgiske inngrep, fra ansiktsløft, neseplastikk og tunge øyelokk til bukplastikk, fettsuging og brystoperasjoner. Du er dessuten alltid velkommen til en gratis og uforpliktende konsultasjon.

Mens det for bare noen år tilbake var mye hemmeligholdelse rundt plastisk kirurgi og man helst ikke ville vite at noen skulle få vite at man hadde fått utført noe, forteller dr. Petter Frode Amland ved Teres Nobel at holdningene har forandret seg mye de siste årene.
– Yngre mennesker har et helt annet forhold til plastisk kirurgi enn for bare noen år tilbake. Nå ser vi at både fettfjerning, liposkulptur og brystforstørrelser er helt akseptert.

Dagkirurgi

Det er nok mange grunner til denne avmystifiseringen av plastisk kirurgi.
– En del av årsaken ligger nok i at teknikkene vi benytter i dag i forhold til for 20-30 år siden nærmest har gjennomgått en revolusjon. Blant annet har det blitt mye enklere med narkose og pasientene våkner nå akkurat når operasjonen er ferdig. Det hele er veldig elegant og utviklingen har ført til at alle operasjoner vi utfører nå er dagbehandlinger hvor pasientene slipper å overnatte. Dette gjør også at det blir mye mindre komplikasjoner og infeksjoner noe som gjør det enklere å forsvare inngrepene fra en medisinsk etisk ståsted. Dette er viktig for oss plastiske kirurger, når vi driver med ren skjønnhetskirurgi, at vi ikke påfører folk ekstra plager av noe slag. Samtidig er det mange operasjoner som folk ofte ikke oppfatter som livsnødvendige, som er utrolig viktig for den det gjelder, og hvor vi med relativt enkle midler kan forbedre et problem som går utover livskvaliteten til den enkelte.
Fremdeles henger det nok igjen en del misoppfattelser om plastisk kirurgi, som at det bare er glamourmodeller eller unge jenter som ønsker seg silikonbryster. Men dr. Amland forteller at gjennomsnittsalderen på de som blir operert ved Teres Nobel ligger rundt 34 år og er helt vanlige mennesker. Mange har kanskje opplevd at kroppen har endret seg etter svangerskap og ønsker et brystløft eller bukplastikk.
– Verdens Helseorganisasjon definerer helse som en tilstand av fysisk, psykisk og sosialt velvære. Plastisk kirurgi betyr mye både psykisk og sosialt, og skulle således være godt innenfor WHOs helsedefinisjon, avslutter dr.Amland.

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook