Hjem » Bergen » Mat & drikke »  Spennende smaksopplevelser

Spennende smaksopplevelser

Da Nama Sushi & Noodles startet opp for ni år siden var det det eneste sushi-stedet i Bergen. Ikke bare er restauranten byens eldste sushi-restaurant, den har også rykte på seg for å være den beste. Stedet kan tilby en hyggelig og varm atmosfære, ikke minst spennende smaksopplevelser fra en variert meny med eksotiske, asiatiske retter.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Vil du ha en kopp kaffe mens du venter, spør en vennlig servitør meg idet jeg trer inn i lokalet. I mot meg slår en varme og man forstår fort at dette er et sted litt utenom det vanlige. Det stilige interiøret, de kraftfulle, livlige maleriene på veggene og de behagelige fargene skaper en lun og harmonisk atmosfære i restauranten. Kombinasjonen av det moderne interiøret, den dempede belysningen og de hyggelige servitørene skaper et personlig og intimt preg på stedet. Her kan man nyte en drink i baren, en deilig kopp kaffe og dessert i de myke skinnsofaene med en venninne, en rask lunsj eller et fortreffelig middagsmåltid ved vinduet, mens man titter ut på gaten hvor livet pulserer.
Nama er japansk og betyr rått, men det betyr også liv. Liv er et passende ord for å beskrive restauranten. Stedet har opptil fem kokker på jobb som hele tiden forsøker å gjøre sitt ytterste for å gi gjestene en eksepsjonell matopplevelse. De holder åpent til 24.00 på alle dager, utenom søndag, da stenger de 23.00. Det populære stedet fylles fort opp, så det er lurt å slå på tråden og bestille bord i forveien. Her er det nemlig flere kunder enn der er bord. Ofte er det like mange som kjøper take away som det er gjester som sitter inne og spiser.
Noen vil kanskje hevde at sushi-stedet ligger litt bortgjemt, men en kort spasertur fra torget ser ikke ut til å være noe hinder for å oppsøke restauranten. Også turistene har fått øynene opp for det asiatiske spisestedet, antageligvis fordi det ligger i nærheten av noen av de største turistattraksjonene i byen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sans for detaljer og kvalitet

Dette er et sted hvor toppkvalitet ligger øverst på listen, like etter følger gode råvarer og god service. Det er nettopp balansen mellom matkvalitet og service som har skaffet restauranten mange trofaste stamgjester.
– Vi prøver så godt vi kan å ta vare på gjestene våre. Det viktigste for oss er å gi dem en unik opplevelse som de ikke glemmer, forteller restaurantsjef Silje Sandnes.
Mange fortreffelige detaljer utgjør et bra helhetsinntrykk. Man sitter igjen med følelsen av å ha hatt en smaksopplevelse utenom det vanlige. Det er dette som kjennetegner Nama; omtanken og arbeidet som legges ned i hver minste detalj, så vel i de små som de store rettene. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Her snakker man kvalitet, enten det er en kopp kaffe, et middagsmåltid, en deilig dessert eller en oppfriskende drink.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mat for enhver smak

Restaurantmenyen skiftes ut to ganger i året av den grunn at de ulike sesongene gir ulike varer. Gjestenes preferanser endres også fra sesong til sesong. Om vinteren kan det fint fungere med biff, mens om sommeren er det det friske og lette som slår an. Delikate og fargerike sushi-retter, som maki, sashimi og nigiri; Nama tilbyr alt hva en sushi-elsker skulle behage. Spisestedet har en stor og variert meny, og det dukker stadig opp nye og spennende retter på menyen. Det nyeste nå er tannfisk og akkar.
Til tross for at det er sushien som er varemerket, og som uten tvil selger mest, er ikke Nama et sted utelukkende reservert for sushi-elskere. Annen japansk og asiatisk inspirert mat opptar en like stor del av menyen. Helt siden 2001 har restauranten kunnet tilby et variert spekter av spennende smaksopplevelser. Dette er et sted som har det meste; smakfulle fiskeretter, supper, gode nudler og deilige kjøttretter, som indrefilet, urtemarinert lammelår og andebryst med kumquatsaus.
I tider som disse kan det være vanskelig å opprettholde strømmen av livs- og matglade gjester, men Nama Sushi & Noodles har ikke merket noen nedgang. Hva er egentlig hemmeligheten bak suksessen?
– Det er helheten mellom råvarer, sammensetning, tilbehør og service som er oppskriften, og som utgjør den gode opplevelsen man får her, avslutter Silje.

Tekst: Maria Gabriela Fehr Johansen  Foto: Ida Linge