Hjem >  Spennende relansering av RICCOVERO

Spennende relansering av RICCOVERO

Kjent for sine tidløse, klassiske og elegante plagg er Riccovero et etablert navn i norsk motebransje. Deres kolleksjoner er ofte å se på sidene i de store motemagasinene og akkurat nå har høstens spennende nyheter kommet i butikkene.

Riccovero er noe så sjeldent som et norsk motemerke som kan skilte med hele 80 års historie. Men det er slettes ikke en 80-åring som hviler på laurbærene. Tvert imot har Riccovero de siste årene vist med all tydelighet at de er relevante som aldri før. Hver gang de lanserer en ny kolleksjon er det nærmest som en begivenhet å regne og høstens kolleksjoner har høstet en rekke lovord. I tillegg relanseres merket nå med både ny logo og look, og i høst åpner dessuten en ny Concept Store på Telegrafen i Bergen.
Med røtter helt tilbake til 30-tallet kan Riccovero skilte med kunnskap og ekspertise om skredderyrke, samtidig som de er et godt eksempel på et firma som har klart å holde seg moderne. Merket lager tidsriktige, tøffe og elegante plagg for motebevisste menn og kvinner.

Eventyret startet i 1936

Familiebedriftens historie begynte i 1936 da Einar Kvamme startet sin skredderpraksis omgitt av vakre fjell og fjorder i Olden i Sogn og Fjordane. Selv om firmaet har utviklet seg i takt med tiden gjennom tre generasjoner så er arven langt i fra glemt og Riccovero har fremdeles sitt hovedkontor i Olden. Etter hvert ble en norsk konfeksjonsbedrift etablert og sønnen Jan Kvamme overtok og utviklet bedriften i 70-årene. Sønnesønn av Einar Kvamme, Finn Einar, hadde et ønske om å gjøre noe nyskapende og spennende. Han introduserte fasjonable dresser på det norske markedet og dermed fikk skredderarven en helt ny dimensjon. I 1986 ble Riccovero etablert. Skredderarven er fremdeles godt synlig i merkets kolleksjoner og navnet Riccovero forbindes med høy kvalitet og god passform. 
I 2002 ble damekolleksjonen lansert for første gang, med Finn Einars kone Kjersti som sjefsdesigner. I dag består både herre og dame kolleksjonene av konfeksjon, fritidsklær, sko og tilbehør. Riccovero åpnet sin første Concept Store i Hegdehaugsveien i Oslo i 1999. I dag har de hele syv Concept Stores og tre outlet butikker i Norge. Og i høst åpner det siste tilskuddet på stammen, nemlig Riccoveros Concept Store på Telegrafen i Bergen. Her vil du finne hele kolleksjonene til både menn og kvinner. De nye butikken vil dessuten bli den første til å bygge opp Riccoveros nye retail konsept. Med andre ord det perfekte stedet å oppleve Riccoveros verden!

Rene linjer og skarpe silhuetter

Skredderarven er fremdeles grunnsteinen og stoltheten som ligger bak alle Riccoveros plagg. Selskapets filosofi er basert på de klassiske skreddertradisjonene, med sterkt fokus på funksjon og slitestyrke. Her er det rene linjer, skarpe silhuetter og kvalitetsmaterialer. Og selv om kolleksjonene alltid er inspirert av gjeldende trender så er kvalitet og komfort vel så viktig. Samtidig med at logo og looken relanseres i høst så har de også redefinert kolleksjonene til et renere og mer konsistent Riccovero. Materialer av høy kvalitet og passform er hovedfokuset, og hovedkolleksjonen består av tidløse og fasjonable dresser, blazere, strikk og skjorter for alle anledninger. I tillegg har de nå introdusert en ny kolleksjon med fritidstøy, Riccovero Daily. Denne kolleksjonen har en hovedstamme av basisplagg som gjør det enkelt for herrer å finne sine favorittplagg hver sesong.
Denne høsten og vinteren er det lag-på-lag filosofien som gjelder og hos Riccovero finner du de perfekte plaggene for dette. Her kan du blande mørke ordtoner som khaki, skogsgrønn og sjokoladebrun med klassisk marineblått, hvitt og grått for å gi garderoben din et maskulint uttrykk. Og for å gjøre jobbantrekket litt mer interessant kan du med hell bruke en av de lette genserne i bomull og kasjmir blanding sammen med en elegant dress. Eller du kan droppe dresse og isteden bruke en blazer sammen med stilige chinos.

Satser på casualwear og trend

Selv om Riccovero kanskje er aller mest kjent for dresser og flotte kjoler så har de siste kolleksjonene vist en stadig større satsning på casualwear og trend. Og høstens kolleksjon kan friste med en rekke flotte chinos i moderne slim fit. Som et mer elegant alternativ til dongeribukser kan chinos både brukes som jobbantrekk sammen med blazer og skjorte, eller mer avslappet med en polo- eller strikkegenser. 
Det var med dresser det hele startet og Riccovero er fremdeles blant de ypperste når det gjelder design av dresser. Her kombinerer de sin lange erfaring innen skredderyrket med stoffer fra noen av Italias beste tekstilleverandører. Resultatet er dresser som er luksuriøse og moderne, med god passform og tidsriktig stil.
Tilbehøret er som kjent prikken over ièn til ethvert antrekk og ingenting kan løfte et antrekk som riktige sko. I Riccoveros skokolleksjon finner du alle skoene du trenger for å komplimentere garderoben din. Fokuset er på lær av høy kvalitet og alle skoene lages i Porto som er kjent for sine lange tradisjoner innen lærhåndverk. Dette er sko som både varer og som er komfortable å gå i.
Tar du turen innom en av Riccoveros butikker vil du selv kunne oppleve de nye kolleksjonene – og det skal godt gjøres å ikke få ny inspirasjon til høstantrekket!

FAKTA Finn din lokale Riccovero butikk

• Riccovero Conceptstores:
- Oslo: CC Vest, Paleet & Byporten
- Strømmen: Strømmen Storsenter
- Ålesund : Amfi Moa Nord
- Bergen: Xhibition Senter og Telegrafen (ny butikk i høst)
- Stavanger: Magasin Blaa
• Andre forhandlere: butikker.riccovero.no
• Web: riccovero.no

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Riccovero
 

Følg IN magasinet på Facebook