Hjem » Interiør & design »  Spennende nyheter fra dansk designsuksess

Spennende nyheter fra dansk designsuksess

Kähler er kjent verden over for sine flotte keramikkprodukter og det er nok mange som venter i spenning når den danske bedriften lanserer sine nyheten. Blant vårens nyheter finner vi både nye deler til de populære servisene Hammershøi og Kaolin, en innovativ høyttaler og ikke minst Omaggio-vasen med perlemorsstriper som garantert vil få interiørelskere til å gå mann av huse.

I Kählers flaggskipbutikk i Hegdehaugsveien kan du selv oppleve alle de spennende nyhetene. Et besøk her er dessuten nærmest garantert å gi deg masse ny inspirasjon!
Danske Kähler er ikke helt som andre bedrifter. Ikke bare har flere av deres produkter, som de stripete Omaggio-vasene og lyshusene i Urbania-serien, allerede rukket å bli moderne designklassikere. De kan også skilte med en tradisjonsrik historie som strekker seg helt tilbake til 1839 og håndverk, kvalitet og design står fremdeles i fokus. 
– Mange tror Kähler masseproduserer, men både Omaggio og Love Song kolleksjonene er malt for hånd. Og hvert vindu i Urbania husene er skjært ut for hånd noe som gir hvert hus en unik sjarm, sier butikksjef Hanne Pedersen hos Kähler Design i Hegdehaugsveien. 
Det er nå ett år siden flaggskipbutikken åpnet dørene som den første rene Kähler butikken i Norge. I den lekre butikken kommer virkelig produktene til sin rett og gjør det lett å finne ny inspirasjon til sitt eget hjem. Hanne kan dessuten røpe at ett års dagen vil bli behørig feiret med gode tilbud og kaffe, kaker og brus 23. april. 
– Kähler har et mye bredere sortiment enn mange kanskje vet om og butikken ble åpnet for å vise hele vårt sortiment til det norske folk. Våre produkter passer inn uansett hvilken stil man har hjemme og vi har noe for de fleste hjem. I tillegg kommer en del av historien til bedriften frem gjennom for eksempel gamle gipsformer på veggene og et stativ man pleide å tørke keramikk på i gamle dager fra Kählers verksted i Næstved i Danmark. Dermed blir butikken også som et lite museum noe vi synes er ekstra gøy. Og vi synes jo selv at vi har Oslos fineste butikk, sier hun med et smil.

Elegant, stilrent og tidløst

Den lange historien til Kähler setter også sitt preg på dagens produkter. Det hele startet i 1839 da pottemaker Herman J. Kähler åpnet et lite keramikkverksted i Næstved, hvor Kähler fremdeles har sitt hovedkontor. Men det var først da sønnen Herman A. Kähler overtok i 1875 at eventyret virkelig startet og hans kunstkeramikk la grunnlaget for en av Danmarks største keramikksuksesser. Den historiske inspirasjonen kommer blant annet til syne i det populære serviset Hammershøi.
– Hammershøi er designet av Hans Christian Bauer. Han har bodd i København de siste årene, men kommer opprinnelig fra Slemmestad. Og vi synes jo det er litt gøy med norsk designer. Bauer er inspirert av vasen den kjente kunstneren Svend Hammershøi designet for Kähler på slutten av 1800-tallet. Denne våren kommer det masse nyheter til Hammershøi, noe vi gleder oss veldig til. Det blir alt fra vaser og lysestaker til nye deler til serviset og bestikk som matcher. 
Servisene fra Kähler er elegante, stilrene og tidløse og vil være flotte på bordet i mange år fremover. Nå kan de også friste med flere nyheter i serviset Kaolin som er designet av den prisbelønte og anerkjente danske designeren Cecilie Manz. 
– Kaolin er rålekkert og ingenting ved designet er overlatt til tilfeldighetene. Det kommer også fat i både tre og stål som kan mikses med alt.

Ny Omaggio med perlemorsstriper

Det er mye å se på i butikken i Hegdehaugsveien. I tillegg til de produktene man gjerne forbinder med Kähler dukker det også opp noen overraskelser i hyllene, som den lekre keramikklokken som er både dekorativ og praktisk. Og i løpet av våren kommer også høyttaleren Fugato i keramikk og tre. Den kommer i fire farger og har både lekker design og høy lydkvalitet. 
Men det er ikke til å komme fra at det er den stripete Omaggio vasen man oftest forbinder med Kähler. Den er stadig like populær blant interiørelskere og den gullstripete jubileumsutgaven som kom i begrenset opplag i forbindelse med bedriftens 175-årsjubileum har blitt et ettertraktet samlerobjekt. 
– I midten av mars kommer den nye Omaggio med perlemor og vi har allerede fått mange forhåndsbestillinger. Mange har etterspurt en hvit Omaggio, men Omaggio er jo ikke Omaggio uten stripene. Så da ble det perlemor. 23. mai skal vi dessuten ha foredrag i butikken med damene bak Omaggio noe vi gleder oss veldig til. Vi vil legge ut mer informasjon både om foredraget og ett års jubileet på vår Instagram konto @kahlerdesign_oslo. Vi har mange trofaste følgere der og mange fine kunder i butikken. Og i løpet av en uke har vi mange hyggelige besøk, avslutter Hanne og ønsker alle velkomne til Kähler Design i Hegdehaugsveien!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook