Hjem >  Spennende kinosommer

Spennende kinosommer

De siste årene har sommermånedene vært blant de mest besøkte på landets kinoer. Og etter en titt på årets sommerprogram hos kinoene i Stavanger og Sandnes er det ingen grunn til å tro at årets sommer blir noe unntak!

Film er fremdeles best på kino og det er få ting som slår følelsen av å sette seg godt til rette i kinomørkeret for å se en god film. De siste årene har sommeren blitt den store kinosesongen her til lands, og film- og informasjonssjef Stig M. Pedersen i SF Kino Stavanger og Sandnes kan love en spennende sommer med premierer på en rekke filmer som det absolutt er verdt å få med seg.
    Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og kan gjennom hele året friste med et variert og innholdsrikt program med filmer for alle aldersgrupper. Etter åpningen av tre nye saler på Sølvberget har kinoen nå ti moderne saler som er utstyrt med det beste innen lyd og bilde. Ikke bare er kinoen fullt digitalisert med muligheter for visning av flere 3D filmer parallelt, i flere av salene har de dessuten installert neste generasjons lydsystem, Dolby Atmos. Kinoen i sentrum av Stavanger er landets fjerde største og har både Luksus- og VIP-sal. Med andre ord er man garantert en kinoopplevelse hvor man får det aller beste innen både lyd, bilde og komfort.

Drager og fransk mote

Sommerens kinoprogram inneholder noe for alle aldersgrupper og 4. juli er det premiere på en film som mange av familiens minste nok har ventet i spenning på, nemlig Dragetreneren 2. Her får vi bli med tilbake til Tannlaus og Hikkens utrolige verden fem år etter at de to forente drager og vikinger på Borkøy. Mens de andre er travelt opptatt med å utfordre hverandre i øyas nye favorittsport, drag-racing, drar det uadskillige radarparet ut på lange flyturer og utforsker spennende nye verdener. Og da de på et av sine eventyr oppdager en hemmelig ishule som huser hundrevis av ville drager og en mystisk Dragerytter, ender de midt i en kamp om å opprettholde freden.
    Samme dag er det også premiere på franske Yves Saint Laurent, filmen om den verdenskjente designeren. Filmen tar oss med tilbake til slutten av 50-tallet da den 21 år gamle Yves Saint Laurent får ansvaret for det store motehuset etablert av Christian Dior og alles øyne er rettet mot presentasjonen av hans første kjolekolleksjon for Dior. Under et meget vellykket og nyskapende moteshow møter Yves Saint Laurent dessuten Pierre Bergé, mannen som viser seg å bli hans fremtidige kjærlighet og livslange samarbeidspartner. Tre år etter deres første møte skaper de selskapet Yves Saint Laurent, som blir et av verdens mest kjente merkenavn innen mote. Til tross for både tvil og indre demoner greier Yves Saint Laurent å snu en søvnig moteverden fullstendig på hodet, og filmen om hans liv er garantert å bli både spennende og interessant.

Romantiske forviklinger

11. juli er drømmeparet fra 50 First Dates og Bryllupssangeren, Drew Barrymore og Adam Sandler, tilbake i en ny romantisk komedie, Blandede Følelser. Etter en mislykket blind date blir de to enige om å aldri treffe hverandre igjen, men når de hver for seg reiser på ferie til Afrika og ender opp med å måtte dele en suite på en luksus-resort er det duket for både komiske situasjoner og romantikk.
    I midten av juli er det også premiere på den nye storfilmen Dawn of the Planet of the Apes, med blant andre Keri Russell, Gary Oldman og Andy Serkis på rollelisten. Caesar leder nå en voksende nasjon av genetisk utviklede aper som blir truet av de få menneskene som overlevde det dødelige viruset som spredte seg. Tross deres forsøk på å leve side om side bryter det ut en krig som kommer til å avgjøre hvilken rase som vil stå igjen som jordens herskere. Her ligger med andre ord alt til rette for en spennende kinokveld.

Komedie og Beatles

For de som foretrekker komedie fremfor spenning så anbefales det å sette av en kveld til Sex Tape som kommer 8. august. Her møter vi et ektepar, spilt av Cameron Diaz og Jason Segel, som oppdager at en høyst privat film de nettopp har laget er kommet på avveie. Dermed innledes et ellevilt kappløp med tiden for å forhindre at den havner i feil hender.
    I slutten av august er det dessuten endelig premiere på Beatles, historien om fire Beatles-frelste Oslo-gutter av årgang 1951 fra de som syvendeklassinger står på spranget inn i voksenverdenen. Filmen er basert på Lars Saabye Christensens kjente roman med samme navn, og det er nok mange som har ventet lenge på at nettopp denne boken skulle bli filmatisert!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: www.filmweb.no

Følg IN magasinet på Facebook