Hjem » Sandnes » Kultur & underholdning »  SPENNENDE KINOHØST!

SPENNENDE KINOHØST!

Et variert og innholdsrikt program sørger for at alt ligger til rette for en spennende høst på kino. Og med alt fra Flåklypa og The Hunger Games til Jobs, filmen om Apple-grunnlegger Steve Jobs, er det noe for enhver smak.

Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og har til sammen 17 saler. Etter åpningen av tre nye saler på Sølvberget har kinoen nå ti moderne saler som er utstyrt med det beste innen lyd og bilde. Kinoen i Stavanger er Norges fjerde største, og kan blant annet friste med både Luksus- og VIP-sal. SF Kino er fullt digitalisert og har dermed mulighet for å vise flere 3D filmer parallelt. Her er man garantert en flott kinoopplevelse med det beste innen både lyd, bilde og komfort. 
Kinoprogrammet er alltid oppdatert og variert med de siste nyhetene, og film- og informasjonssjef Stig M. Pedersen kan love en innholdsrik høst med premierer på en rekke filmer det absolutt er verdt å få med seg. 11. oktober er det duket for den mye omtalte filmen Diana, hvor Naomi Watts spiller prinsesse Diana i et biografisk drama om de to siste årene i hennes liv før den fatale bilulykken i Paris. Her ser vi blant annet hennes tøffe kamp for mineryddingssaken og forholdet til kirurgen Hasnat Khan.
Samme dag er det også premiere på både About Time og Captain Phillips. About Time er en britisk romanisk komedie med blant andre Rachel McAdams, Domhall Gleeson og Bill Nighy på rollelisten, om en ung mann som oppdager at han kan reise i tiden. I Captain Phillips møter vi den alltid dyktige Tom Hanks i hovedrollen. Dette er en film som garantert vil falle i smak hos de som liker filmer med action og spenning. Filmen er basert på den sanne historien om det amerikanske skipet MV Maersk Alabama som ble kapret av somaliske pirater i 2009, det første amerikanske frakteskipet som ble kapret på 200 år.

Historien om Apple-gründeren

I begynnelsen av november kommer en film som nok mange ser frem til, nemlig historien om Apple-gründer Steve Jobs og hans lange reise fra han hoppet av college-studiene til å bli en av de mest respekterte og kreative entreprenører verden har sett. Det er Ashton Kutcher som portretterer Steve Jobs i denne interessante biografien.
Det står også mange morsomme filmer for de minste på kinoprogrammet i høs, og en av høstens mest populære familiefilmer blir nok Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa. Kjell Aukrusts folkekjære figurer Solan, Ludvig og Reodor er tilbake på det store lerretet 8. november, og nok er en film både små og store gleder seg til.

Nyinnspilling av klassisk skrekkfilm

Det er virkelig noe for alle på kino denne høsten, og 15. november er det premiere på nyinnspillingen av den dramatiske skrekkfilmen Carrie fra 1976. Filmen er basert på en bok av den kjente forfatteren Stephen King og på rollelisten står skuespillere som Chloe Grace Moretz og Julianne Moore. Om man liker grøssere er dette en film man ikke må gå glipp av! Samme dag er det også premiere på en annen thriller, The Counselor, hvor regissør Ridley Scott er tilbake med et stjernelag av skuespillere. I rollene finner vi en rekke kjente navn som Javier Bardem, Brad Pitt, Michael Fassbender, Cameron Diaz og Penélope Cruz. Her får en advokat får mer enn nok å hanskes med når han blir involvert i et større nettverk av narkotikasmugling.
Det er nok ikke rent få som venter i spenning på oppfølgeren til den populære The Hunger Games. Og 22. november er det premiere på The Hunger Games: Catching Fire. Filmen starter når Katniss Everdeen har kommet trygt hjem etter å ha vunnet det 74. årlige Dødslekene sammen med tributten fra samme distrikt, Peeta Mellark. Som vinnere av dødslekene må de forlate familie og venner for å legge ut på en seiersturnè til alle de andre distriktene. På reisen merker Katniss seg et ulmende opprør blant folket i distriktene, men Capitol har fremdeles full kontroll og President Snow fortsetter forberedelsene til de 75. årlige dødslekene; Kvartsekel-spillet - en konkurranse som kan forandre Panem for alltid. En film det absolutt er verdt å få med seg!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Filmweb.no