Hjem » Interiør & design »  Sommernytt til hjemmet

Sommernytt til hjemmet

Røft og rustikt i skjønn forening med duse jordfarger og pasteller, industrielt og lekent sammen med organiske former. Dette oppsummerer noen av Brødrene Pedersens spennende sommernyheter!

Vi elsker Brødrene Pedersen fordi de klarer å ta vare på sine tradisjonsrike røtter, samtidig som de alltid er oppdatert på designfronten. Salgsleder Camilla Olsen viste oss sommerens spennende trender hos Brødrene Pedersen i Breigata.
– Vi ser at mange skandinaviske designere tar i bruk gamle og velkjente designtradisjoner og gir dem en ny, moderne tvist, forteller hun, og trekker fram det norske merket Ment. 
Camilla beskriver deres design som moderne med en nostalgisk vri, da de ofte bruker referanser til norsk natur og tradisjon, både i navn og utforming. Eksempler på dette er skålene i Bestemor-serien og vasen/lysestaken Jørn Ørn.

Moderne viking

Et annet spennende navn verdt å merke seg er danske Muubs, som skiller seg ut ved å lage møbler og interiørartikler i rå, naturlige materialer. Ingen skål, kopp eller skje er like, og designet har et «uperfekt» og røft utseende. 
– Muubs gir assosiasjoner til vikingtiden, og bruker dermed også referanser til Skandinavias felles kulturarv, sier Camilla. 
– Siden alle produktene er unike, velger man den man liker best. Da vet man samtidig at ingen andre har den samme!

Stavangers favoritt

En spennende kontrast til organiske Muubs er Hays lekne design. Dette merket karakteriseres av sterke farger og industrielle referanser. 
– Hay er Stavangerfolkets favoritt! Dette er et svært populært merke her i byen, og preges av en leken tvist. De moderniserer gamle ideer, er supermoderne og tradisjonelle på samme tid! Putene deres passer inn i alles interiør; Hay er sprekt men samtidig et trygt valg, mener Camilla. 
Brødrene Pedersen fører også produktene til L:A Bruket, et svensk velværemerke med utelukkende økologiske produkter uten kunstige tilsetningsstoffer. Produktene deres er utviklet med den røffe, skandinaviske naturen, og med vær og vind i tankene. De kommer i rustikke, dekorative flasker som gir badet en ekte spa-følelse.
– Man fortjener kun det beste!

Organisk og tradisjonelt med tvist

Camilla trekker også fram det danske merket Ro, som blant annet lager nydelige vaser med organiske former og stilrene jordfarger. 
Et annet spennende navn er Frederik Bagger, kjent for sine vakre produkter i glass. Disse blir produsert av blyfri krystall, og er dermed giftfrie, øko-vennlige og samtidig solide. 
– Frederik Baggers glass gir assosiasjoner til bestemors gamle krystallglass, men er fremdeles stilrene og lekre at de passer inn i alle hjem, sier Camilla. 
– Vi finner den perfekte gaven til de som har alt!

Tekst & foto: Lina Grotmol

Følg IN magasinet på Facebook