Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Sommerhåret

Sommerhåret

Sommeren er her, som for de fleste betyr sol, salt og strand. Det er en herlig tid, men ikke den beste tiden for håret ditt da sol og bading tørker ut og sliter på håret.

I sommer vil vi se ulike varianter av fletter og løse oppsetninger. Foto Ramsvik. Vi ser en trend der ulike elementer av lugg brukes i frisyren, både på lange og korte hår. Foto Kevin Murphy.

De fleste har sikkert lagt merke til at håret lysner i sommersolen. For blondinene blant oss er dette bare kjekt mens de som farge håret kan oppleve at fargen blir falmet og misfarget. I tillegg til dette vil man merke at håret blir tørrere og mer flokete. Solen lysner håret vårt men sliter også en god del på det. Når håret blir utsatt for masse sol og dermed lysner går faktisk håret gjennom en prosess som kan sammenlignes med det som skjer med håret når man bruker et skånsomt blekemiddel på det. Noen opplever og å bli solbrent i hodebunnen som kan være ganske ubehagelig.
    Salt og klorvann tørker ut håret og vil gjøre glansløst, tørt og statisk. Derfor er det viktig å ha beskyttelse på håret, som på huden, før man går ut og nyter en herlig sommerdag. Det finnes mange gode produkter som vil gi hår og hodebunn den nødvendige beskyttelsen, både i spray, olje og krem form.

Salt og klorvann tørker ut håret og vil gjøre glansløst, tørt og statisk. Derfor er det viktig å ha beskyttelse på håret, som på huden, før man går ut og nyter en herlig sommerdag. Foto Kevin Murphy.

After sun

Vi anbefaler også å ha riktige produkter tilpasset årstiden til hårvasken. En solshampoo vil fjerne rester av salt og klorvann og også roe ned hodebunnen etter en dag i solen. For de som opplever å få grønnskjær i håret om sommeren vil de fleste solshampooer også rense vekk det. Etter vasken er det viktig å bruke balsam eller kur for å gi håret den pleien det trenger i tillegg til å lukke skjellaget. Her kan det være lurt og også velge et solprodukt som har de rette virkestoffene håret trenger etter eksponering av sol, salt og klorvann. Kom gjerne innom en av våre salonger og få veiledning til hvilke produkter som er riktig for din hårtype og dine behov!

Frisyren

Sommermoten for hår med lengder er nesten blitt en klassiker som ofte kommer tilbake årlig ved sommerstid. Krøller, myke bølger og naturlig fall er det som gjelder. Og gjerne ulike varianter av fletter og løse oppsetninger. Vi ser også en trend der ulike elementer av lugg brukes i frisyren, både på lange og korte hår. For de med kort hår ser vi at de går litt vekk fra de tunge luggene og hele lengdene. De velger mer oppklipte frisyrer som de kan rufse og gjerne med litt taggete/tilfeldige linjer.
    For herrene er det velfrisert, klassisk og maskulint som gjelder. Rene linjer i klippen og gjerne skjegg!

Til reisen

I våre avdelinger får du kjøpt praktiske reisestørrelser og om du skal på telttur eller festival er tørrshampoo en redning når det blir lenge mellom hårvaskene.
    Minner og om at vi i disse dager har kampanje på Moroccanoil i alle Ramsvik salongene der du ved kjøp av to valgfrie Moroccanoil produkter får med Moroccanoil Treatment 25 ml til en verdi av 129,-. Kampanjen varer hele mai og juni.

Vi ønsker dere en riktig god sommer!
Ramsvik Frisør & Ramm av Ramsvik.

Følg IN magasinet på Facebook