Hjem » Helse & velvære »  Sommerhår

Sommerhår

Det er tid for å slippe hestehalen ut av strikken! Ramsvik viser deg hva du skal gjøre med håret, og hvordan.

Denne gang har vi fokus på langt hår, når stylingen egentlig begynner, og enkle steg til å variere en frisyre; - også kalt restyling. Restyling betyr ganske enkelt å variere stylingen på en og samme frisyre. Eks: Lag glamorøse krøller (lages enkelt med hårruller som du får kjøpt hos oss!) og style den om til en løsere, mer naturlig «beachlook» med enkel fingertuppering. Deretter kan man enkelt ved hjelp av få klemmer sette håret opp til en lett og vakker oppsetning. 3 frisyrer på kort tid!

Når begynner man egentlig å style håret?

Vi i Ramsvik mener stylingen begynner allerede når man vasker håret. Ved å bruke en rensesjampo renses tunge produktrester og tyngende silikoner ut av håret. Dermed får du et helt rent og lett utgangspunkt til påføring av nye produkter, og vil garantert oppleve at stylingen vil vare mye lenger. Håret vil ikke tynges og du beholder formen og luftigheten. Å rense håret før en styling gir deg også muligheten til å restyle håret flere ganger uten at håret føles tungt og eller «klissete.» Et rent utgangspunkt = bedre form, hold og glans!

Dette er sommeren for tekstur!

Enten du har kort langt eller mellom langt hår, så gir rebelske bevegelser en flott look. Man kan gjerne også kombinere harde linjer med tekstur. Kontraster i teksturen gir et independent uttrykk og viser at man tør å vise personlighet. Definerte korketrekkere skapt av krølltenger er ikke lenger i fokus. Nå er det naturlige, tilfeldige bevegelser som er i vinden. Og for å oppnå dette må man restyle/trashe de «perfekte» korketrekkerne. Men husk!
– For å skape varige bevegelser i et hår må man først bygge opp og deretter jobbe det ned! (Trashe)

Hvilke produkter kan man bruke og hvordan?

1. Bruk en god rense shampoo (f.eks. Redken Cleansing el Kevin Murphy Maxi Wash).
2. Bruk balsam som ikke tynger håret (f.eks. Redken Full Body eller Kevin Murphy Angel Rinse).
3. Finn de letteste volum produktene (tilpasset ditt hår) og påfør dem i vått hår.( f.eks. Sebastian Volupt spray el KM Heated Defence).

Tips! Vi påfører oftest produkter i vått hår ganske enkelt fordi; Når håret er vått er skjellagene i håret åpent. Dette tillater produktet å trekke mer inn i håret og vil derfor beskytte og bygge opp håret innenifra. Håret vil da føles mer naturlig og rent ut og resultatet holde lenger. Finish produkter som for eksempel spray, kremer og volumpulver skal i tørt hår.

Alexander i Team Ramsvik viser deg hvordan på modell Anne Kristine Johanson.
 

Bilde 1: På bildet her viser jeg hvordan jeg lager spensten og definisjonen ved å bruke krøllejern og ruller. Bevegelser skapes ved hjelp av varme, derfor bruker jeg krøllestaven. Når håret kjøles ned «låses» bevegelsene. Jeg legger derfor krøllen rundt rullen slik at håret ligger i den formen jeg ønsker mens håret avkjøles. Jeg har valgt å sette rullene ca 90 grader ut fra hodet for å skape spenst i bunnen. 

Bilde 2: Dette håret ville normalt blitt veldig definert i bevegelsene, men når jeg tar ut rullene, grer jeg igjennom håret med fingrene. Jeg tenger ikke være redd for at formen skal gres ut - bevegelsene sitter i håret. Slik får jeg løse krøller i et tilfeldig men glamorøst system. 

Bilde 3: Her skal jeg trashe opp frisyren litt. Udefinere bevegelsene mer ved hjelp av fingertuppering. Det vil gi mer uryddig volum og man får et flott beachhair. 

Bilde 4: På dette bildet har jeg restylet håret ved hjelp av noen få klemmer! Jeg har ganske enkelt festet noe av håret bak og bort fra ansiktet mens jeg har latt noe henge ned. Ikke vær redd for at det ikke skal se perfekt ut – perfekt er ikke perfekt lenger... Det uperfekte er det perfekte – lag din egen vri!

Lykke til, og velkommen innom en av våre salonger. Team Ramsvik.

Foto: Marte Eyde Kjuus