Hjem » Romerike »  Sommerens kinofilmer

Sommerens kinofilmer

Sommeren er blitt høysesong for kinobesøk, og med et kinoprogram hvor store filmer formerlig står i kø er det duket for en rekke gode opplevelser på kino også i sommer.
Article image

Limitless


Limitless er en paranoiafremkallende actionthriller om en forfatter som sliter med skrivesperre og får livet snudd på hodet av et topphemmelig «smart drug» som gjør ham i stand til å bruke 100 prosent av hjernekapasiteten og bli til en helt perfekt versjon av seg selv. De forsterkede evnene hans tiltrekker seg imidlertid tvilsomme krefter som truer det nye livet hans, i en spennende og provoserende film.
Kinopremiere: 10.06

Paul


Simon Pegg og Nick Frost (Shaun of the Dead) gjenforenes i Paul, en komedie om to sci-fi-nerder som legger ut på en pilgrimsferd til USAs kjerneområde for UFO-observasjoner. Vel framme, støter de på et romvesen som tar dem med på en sprø reise som forandrer universet deres for alltid. De siste 60 årene har den utenomjordiske skapningen Paul (Seth Rogen) tilbrakt dagene sine på en topphemmelig militærbase. Av ukjente årsaker, bestemmer den frekke romfareren seg plutselig for å rømme fra området og haike med første og beste doning ut av byen - en leiebobil med Jordboerne Graeme Willy (Pegg) og Clive Gollings (Frost) bak rattet. Snart jaktes de på av både FBI-agenter og den fanatiske faren til en ung kvinne de kidnapper ved et uhell. Underveis klekker Graeme og Clive ut en klumsete plan for å returnere Paul til moderskipet sitt.
Kinopremiere: 10.06
 

Midnight in Paris


Paris om morgenen er vakker. Paris om ettermiddagen er sjarmerende. Paris om kvelden er fortryllende. Men - Paris etter midnatt er magisk! Woody Allens nye romantiske komedie har et stjernelag av skuespillere: Rachel McAdams (The Notebook), Marion Cotillard (Inception), Owen Wilson (Wedding Crashers), Michael Sheen, Adrien Brody, Alison Pill, Léa Seydoux, Kathy Bates (Dolores Claiborne) og selveste presidentfruen Carla Bruni.
Kinopremiere: 10.06
 

Kung Fu Panda 2


Fra studioet som ga deg Shrek, Madagascar og Kung Fu Panda, kommer nå det neste kapittelet i den pandastiske sagaen om Po og De Fantastiske Fem. Etter strabasene den godlynte pandabjørnen Po ble utsatt for forrige gang vi møtte ham, lever han nå ut drømmen sin som Dragemesteren, Hans hovedoppgave er å beskytte Fredsdalen sammen med kung fu-mesterne og vennene sine, De Fantastiske Fem - Tigress, Crane, Mantis, Viper og Monkey. Men det fabelaktige livet til Po trues av en ny, formidabel fiende som planlegger å ta i bruk et hemmelig, ustoppelig våpen for å erobre Kina og ta knekken på kung fu. Dermed må Po og De Fantastiske Fem legge ut på en reise gjennom Kina for å oppsøke trusselen og beseire den. Men hvordan kan Po bekjempe et våpen som kan bekjempe kung fu? Han må ta fortiden til hjelp og avdekke hemmelighetene rundt sin mystiske opprinnelse; bare da vil han klare å oppnå styrken han trenger for å lykkes.
Kinopremiere: 17.06
 

Jane Eyre


I denne nye filmatiseringen av Jane Eyre tilfører Sin Nombre-regissør Cary Fukunaga nytt liv og fornyet aktualitet til Charlotte Brontës tidløse og klassiske historie. Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) og Michael Fassbender (Inglorious Basterds) spiller Jane og Rochester i dette romantiske dramaet fra Storbritannia, om en heltinne som har inspirert trofaste seere og lesere gjennom generasjoner.
Kinopremiere: 24.06
 

Bad Teacher


Hun drikker og ruser seg, og jakter på en rik mann å gifte seg med, så hun kan kutte ut lærerjobben. Da hennes forlovede kvitter seg med henne, iverksetter hun en plan for å sjarmere i senk en rik, kjekk lærervikar. Hun må i tillegg må avvise tilnærmelsene fra en sarkastisk og respektløs gymlærer. Følgene av hennes helsprø, vanvittige intriger ender opp med å gi både elever, kolleger og henne selv en lekse verken hun eller du som ser filmen, vil glemme.
Kinopremiere: 24.06
 

Transformers 3


Regissør Michael Bay er tilbake med nye Transformers-eventyr, nok en gang med Shia LaBeouf i rollen som Sam Witwicky. I den tredje Transformers-filmen er det duket for nye kamper mellom Autobotsene og Decepticons. De blir involvert i romkappløpet mellom USA og Russland, da Autobotsene oppdager et cybertronisk romfartøy som er gjemt på månen. Decepticons er fullt bestemt på å hevne nederlaget fra sist, og Sam Witwicky (Shia LaBeouf) må nok en gang hjelpe sine robotvenner.
Kinopremiere: 29.06
 

The Lincoln Lawyer


Hans siste sak kan bli den mest innbringende, men den bringer ham også til en ondskap han aldri før har opplevd.
Forsvarsadvokat Mickey Haller avtaler å ta saken til Louis Roulet, en glatt playboy og eiendomsmegler. Roulet er anklaget for overfall og hans mor vil gjøre hva som helst for å renvaske sønnens navn og rykte. Koste hva det koste vil. Mickey har fått sin første virkelig generøse kunde på flere år. Mickey og medhjelperen Paul Levin ser nærmere på saken og oppdager et enda mørkere bilde av Roulet. Så skjer et nytt mord, og Mickey Hallers egen moral stilles på prøve.
Kinopremiere: 01.07
 

Hanna


16 år gamle Hanna spilles av Oscar-nominerte Saoirse Ronan, kjent fra bl.a. «Om forlatelse» (også regissert av Joe Wright) og «Alle mine kjære.» Hun er begavet, vitebegjærlig og en hengiven datter. Hun har soldatens styrke, utholdenhet og tankemåte etter å ha blitt oppdratt i Nord-Finlands villmark av sin far, enkemannen Erik (spilt av Eric Bana), en eks-CIA mann. Han har lært Hanna å jakte, latt henne gjennomgå ekstreme treningsøkter i selvforsvar, og undervist henne hjemme med bare et leksikon og en bok med eventyr. Alt rettet mot å gjøre henne til den perfekte leiemorder. Hanna blir tatt til fange av agenter sendt av den hensynsløse etterretningslederen Marissa Wiegler (Oscar-vinner Cate Blanchett). Marissa har lenge skjult hemmeligheter som knytter henne til Hanna og Erik. Holdt under oppsikt i forvaring under den marokkanske ørkenen, får Hanna raskt overtaket på sine fangevoktere. Marissa sender i hemmelighet et team av agenter etter Hanna, og slutter seg til den dødelige jakten.
Kinopremiere: 08.07
 

Harry Potter og Dødstalismanene - Del 2


Harry Potter og Dødstalismanene -Del 2 er det siste eventyret i serien av filmer om Harry Potter, alle bygget på de verdenskjente bøkene til J.K. Rowling. I denne episke finalen er det store oppgjøret i anmarsj. Kampen mellom de gode og onde kreftene i en verden av trolldom og magi er uunngåelig. Viljen til å gå seirende ut av bataljen er enorm, og på begge sider hersker usikkerheten. Og det er Harry Potter selv som kan bli den utvalgte til å gjøre det ultimate offer, når han rykker nærmere og nærmere den fryktede kampen mot Voldemort den store. Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson spiller for siste gang rollene som Harry Potter, Ronny Wiltersen og Hermine Grang. Ensbemblet omfatter også Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Ciarán Hinds, John Hurt, Jason Isaacs, Matthew Lewis, Gary Oldman, Alan Rickman, Maggie Smith, David Thewlis, Emma Thompson, Julie Walters and Bonnie Wright. Filmen er regissert av David Yates som stod bak den første delen om Dødstalismanene, og to tidligere filmer om den unge eleven på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom.
Kinopremiere: 15.07
 

Super 8


Det er sommeren 1979, og en vennegjeng i en småby i Ohio er vitne til en katastrofal togulykke mens de spiller inn en Super 8 film. De mistenker at det ikke var noen ulykke, og kort tid etter rammes byen av en rekke mystiske forsvinningsnumre og uforklarlige hendelser. Den lokale sheriffen prøver å avdekke sannheten - og den viser seg å være mye mer skremmende enn hva noen av dem kunne ha forestilt seg. Filmens hovedroller spilles av Kyle Chandler, Elle Fanning, Joel Courtney og Zach Mills.
Kinopremiere: 29.07
 

Green Lantern


Action og science fiction med Ryan Reynolds, Blake Lively og Peter Sarsgaard, fra Casino Royale-regissør Martin Campbell. I sommer er det premiere på DC Comics «Green Lantern», en av de eldste tegneserie-superheltene. Han så dagens lys i 1940. Det som er spesielt med The Green Lanterns er de grønne ringene de bærer, en høyteknologiske ring med overjordiske evner, som er et av de mektigste våpnene i DC-universet. Havner den i feil hender er den ekstremt farlig.
Kinopremiere: 05.08
 

Captain America: The First Avenger


Captain America. Captain America tar for seg startfasen på Marvel-universet, hvor Steve Rogers melder seg som frivillig forsøkskanin til et eksperiment som forvandler ham til supersoldaten kjent som Captain America. Rogers slår seg sammen med Bucky Barnes og Peggy Carter for å gå til krig mot den onde HYDRA-organisasjonen, ledet av superskurken Red Skull. Captain America er et nytt bidrag i rekken av aktuelle Marvel Studios-filmer, som tar for seg helter fra Marvel-universet.
Kinopremiere: 12.08
 

Rise of the Planet of the Apes


Handlinger basert på både medfølelse og arroganse kan lede til krig uten like - og til skapelsen av Apeplaneten. Det Oscar vinnende teamet bak de visuelle effektene i AVATAR og Ringenes Herre når nye høyder når de lager CGI aper som fremstår mer levende og intelligente enn noen ganger tidligere. Filmen er regissert av Ruper Wyatt og filmens hovedroller spillles av James Franco, Andy Serkis og Freida Pint.
Kinopremiere: 12.08
 

Hodejegerne


Ut over å være en mann på kun 1,68, er Roger er en mann som tilsynelatende har alt; han er Norges mest vellykkede hodejeger, er gift med den altfor vakre galleristen Diana, har en altfor dyr villa, og for å holde hodet over vannet økonomisk, må han stjele litt for mye kunst Hodejegerne er en intens actionthriller men også en utfordrende granskning av spørsmål om svik, begjær og dødelige ambisjoner.
Kinopremiere: 26.08
 

Få meg på, for faen


Få meg på, for faen er en humoristisk og hemningsløs fortelling om tenåringskåthet og opprør. Filmen er basert på Olaug Nilssens roman med samme navn. Historien er basert på kapittelet «Alma og Artur» i Nilssens roman. Filmen handler om 15-åringen Alma som vil PÅ og i gang med livet. Handlingen fokuserer på hennes seksuelle oppvåkning, konsekvensene av å kringkaste den til lokalsamfunnet.
Kinopremiere: 19.08