Hjem >  Sommerens boktips

Sommerens boktips

Sommeren er endelig her og hva er vel bedre på en varm sommerdag enn å ta med seg en god bok ut i solen? Finn deg et rolig sted ta med deg mat og drikke og nyt sommeren.
Article image

I en og samme person

Forfatter: John Irving
En ny John Irving-roman, fortalt av en biseksuell mann. I denne romanen vender John Irving for alvor tilbake til temaet seksualitet, som var så tydelig i hans tidligere bøker, blant annet i Garps bok, Irvings gjennombrudd til det helt store publikummet. Dette er en tidløs roman om vennskap og kjærlighet, på tvers av alder og kjønn, men også en roman som tar siste halvdel av forrige århundre på pulsen. Dette er en politisk roman, om et ømtålig emne, slik også Siderhusreglene var, og en hudløs og grusom bok, fra et utsatt miljø, men også tidvis burlesk og morsom.Og det er en fargerik oppvekstroman fra amatørteatermiljøet i en amerikansk småby, men også en bok om Ibsen og Shakespeare, og annen europeisk litteratur. John Irving er en mester til å fremkalle bisarre karakterer og integrere dem i fortellingene, slik han gjør når leseren her møter en norsk, depressiv teaterinstruktør. 

Article image

Nostradamus› testamente

Forfatter: Tom Egeland
Bjørn Beltø er tilbake! Når en italiensk professor med koder i middelaldermanuskripter som spesiale blir kidnappet, kastes Beltø og professorens hustru ut i en hesblesende jakt og flukt. Etter seg har de en nådeløs munkeorden, amerikansk etterretning og et 500 år gammelt brorskap av bibliotekarer. De må oppklare kodene i brev fra spåmannen Nostradamus til Medici-slekten i Firenze før kidnapperne gjør det - for å redde livet til professoren og hans sønn. Bjørn Beltøs jakt på sannheten bak de mystiske kodene bringer ham på sporet ikke bare av bibelens Paktens ark og det legendariske biblioteket i Alexandria, men også en oppsiktsvekkende ny forståelse av menneskets forestilling om Gud.

Article image

Detox med raw food

Forfatter: Ulrika Davidsson
Full av energi på to uker Hva med en detox med mandelmuffins med blåbær, smoothies, sommersalat med appelsindressing og mye, mye mer? Følg forfatter Ulrika Davidssons to-ukers kur med detox av kroppen og opplev ny energi og bedre helse. Utgangspunktet for denne detox-kuren er ren og næringsrik mat basert på raw food-oppskrifter. De er vegetarisk, gluten- og laktosefri, samt helt uten e-stoffer og raske karbohydrater. Boken inneholder i tillegg til grundig informasjon om detox og raw foodkonseptet, full meny for to uker med bla. frokoster, salater, supper, desserter og søtsaker. Eksempler på oppskrifter er smoothie, rawgrøt med frukt og nøtter, frøknekkebrød, sommersalat med appelsindressing, sqashtagiatelle med festaost og nøtter, rissalat og bananmousse med sjokolade og mandelmuffins med blåbær.

Article image

Det dyrebare

Forfatter: Linn Ullmann
Linn Ullmann er tilbake med en sitrende god, flerstemt roman om hvilke fortellinger vi lager ut av våre liv, og om løgnenes skjøre makt. På et sommerhus ved kysten er alt i ferd med å gå galt. Jenny Brodal fyller 75, og datteren Siri har bestemt at det skal feires med fynd og klem. Jenny vil ikke ha noen fest. Det hun vil, og det for første gang på 20 år, er å drikke seg full. Så da gjør hun det, alene, på rommet sitt, med hagen full av gjester. Siris mann, Jon, har skrevet to bind i det som allerede er blitt utropt til «tiårets trilogi» av anmelderne. Nå har han sittet fast lenge, uten noen tegn til at det skal løsne. Han tar seg lange lurer på sofaen ved siden av skrivebordet, er utro mot Siri når anledningen byr seg, og maser jevnlig på redaktøren om nye forskudd, som hun betaler med stadig minskende entusiasme. 

Article image

Kongenes kamp

Forfattter: George R.R. Martin
En blodrød komet farer over himmelen. Fra det eldgamle Drakeberg til det iskalde Vinterfall hersker kaos. Blant kaoset vokser det fram fraksjoner som alle gjør krav pa° tronen. For a° seire, ma° man ha det kaldeste sta°let...og det kaldest hjertet. For na°r kongenes kamp starter, vil hele riket skjelve. Kongenes kamp er det tredje bindet i serien, En sang om is og ild, en av verdens mestselgende og anerkjente sagaer gjennom tidene. - «Vakker, grusom, spennende og stor pa° alle ma°ter» BERGENSAVISEN - «...en fabelaktig god og underholdende fortelling pa° et niva° som stiller det meste annet innenfor denne sjangeren fullstendig i skyggen.» ØRJAN GREIFF JOHNSEN - ADRESSEAVISEN

Article image

Pride and prejudice and zombies

Forfatter: Seth Grahame-Smith 
I denne omskrevne versjonen av Jane Austens «Pride and prejudice» får vi zombier som spiser hjerner blandet med bristisk 1800-tallidyll. Seth Grahame-Smith har på en fantastisk måte blandet Jane Austens klassiske historie med elementer fra moderne Zombie-historier. En mystisk pest rammer den fredelige landsbyen Meryton og de ​​døde vender tilbake fra sine graver. De ninja-trente Bennet døtrene, med hissige Lizzy i spissen, er bestemt på å utrydde de blodtørstige zombiene. Hun blir imidlertid distrahert av den arrogante Mr. Darcy sin ankomst i landsbyen ... Kjærlighet, hjertesorg, sverdkamp og tusenvis av råtne lik pakket i en av våre mest elskede klassikere. Pride and Prejudice og Zombies gir deg alt i overflod. Boken har blitt et fenomen siden det etter bare en uke i salg kom seg inn på tredjeplass på New York Times bestselgerliste.