Hjem » Sandnes » Kultur & underholdning »  Sommer er kinotid

Sommer er kinotid

Sommeren er den tiden av året vi går mest på kino, og med premierer på en rekke storfilmer er det ingen grunn til at denne sommeren skal bli annerledes. Og med titler som The Lone Ranger, After Earth, World War Z og Grusomme meg på plakaten er det noe for hele familien!

Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino, og kan friste med et bredt og variert repertoar. Tidligere i år åpnet de tre nye saler med til sammen 300 seter på Sølvberget, og kinoen har nå totalt ti saler med 1358 seter. Alle salene er fullt digitaliserte og med mulighet for å vise 3D film i flere av salene. Kinoen i Stavanger var dessuten den første i Norden som åpnet Luksus-sal, i tillegg har kinoen også en lekker VIP-sal. Her ligger alt til rette for at man kan nyte sommerens filmer i komfortable omgivelser med den aller beste kvaliteten på både lyd og bilde! 
Og det er ingen overdrivelse at storfilmene formerlig står i kø denne sommeren. Først ute er After Earth som har premiere 14. juni. Regissør er den velkjente M. Night Shyamalan, mannen bak suksesser som Den sjette sjansen og The Village, og i hovedrollene finner vi Will Smith og hans sønn Jaden. I den actionfylte eventyrfilmen krasjlander tenåringen Kitai og hans far Cypher på jorden, 1000 år etter at nesten hele menneskeheten ble utslettet etter en naturkatastrofe. Cypher er kritisk skadd og Kitai må ut på en farefull ferd for å få signalisert etter hjelp. Samme dag er det også duket for premiere på den britiske psykologiske thrilleren Trance. På rollelisten finner vi blant andre James McAvoy og Rosario Dawson, og regissør er Danny Boyle som kan skilte med en imponerende CV med filmer som Slumdog Millionaire, Trainspotting og Shallow Grave.

Supermann er tilbake

I juni kommer selveste Supermann tilbake til lerretet, med Man of Steel hvor Henry Cavill har rollen som Clark Kent og hans mer kjente alter ego, Supermann. I Man of Steel må Supermann kjempe mot to andre overlevende fra planeten Krypton. Resultatet har blitt et storslått og actionfylt eventyr med en av verdens mest kjente superhelter. Det er noe for enhver smak på kinoprogrammet i sommer, og 21. juni er det premiere på det romantiske dramaet Safe Haven regissert av Lasse Hallström. 
Det er flere berømte helter som blir udødeliggjort på filmlerretet denne sommeren, 3. juli kommer nemlig The Lone Ranger som det knytter seg store forventninger til. Det er produsent Jerry Bruckheimer og regissør Gore Verbinski som skapte suksessfilmene Pirates of the Caribbean som står bak dette spennende eventyret. Den berømte maskerte helten levendegjøres sett gjennom øynene til indianeren Tonto, i Johnny Depps skikkelse. Han forteller historiene om hvordan John Reid blir forvandlet fra en vanlig lovens mann til å bli en rettferdighetens legende, og tar kinopublikum med på elleville overraskelser og morsomme gnisninger mellom de to heltene. Dette er en film som både unge og eldre garantert vil sette pris på.
Også de minste har mye å glede seg til i sommerens kinoprogram. I begynnelsen av juli kan du gjøre deg klar til et nytt møte med superskurken Gru og de elleville Minions-hjelperne hans i animasjonsfilmen Grusomme meg 2. I midten av juli er det klart for mer spenning også for de voksne med World War Z hvor Brad Pitt kjemper mot tiden, idet han forsøker å forene en splittet verden som står på kanten av dommedagsstupet.

Filmer med lokal tilknytning

Mot slutten av sommeren er det duket for premiere på hele to filmer med bånd til Stavanger-regionen. Først ute er Pornopung som har premieredato 19.juli, hvor vi finner flere lokale skuespillere. Her møter vi Christian som drar til Oslo for å fullføre studier, men flytter inn i kollektiv sammen med de to storsjekkerne Karl og Leo. De tar en motvillig Christian under vingen, og bestemmer seg for å forvandle ham til å bli en fyr jenter ønsker å ha sex med. 
Før det 9.august er duket for den lokale filmen Kyss meg for faen i helvete. Det er Stian Kristiansen som står for manus og regi, i samarbeid med manusforfatteren Kamilla Krogsveen. Her blir vi kjent med Tale som leder en teatergruppe bestående av tenåringer som planlegger å sette opp et stykke av Jon Fosse. En av Norges mest kjente skuespillere, midt i en livskrise, takker motvillig ja til å instruere dem. Han bestemmer seg for å gi hovedrollen som Tales motspiller i den romantiske tragedien «Draum om Hausten» til stedets lokale helt, Vegard. Den unge teatergruppen oppdager snart at instruktørens ambisjoner lager et helvete for dem alle. 
Woody Allen er en filmskaper som har mange tilhengere, og 2. august er det premiere på hans nyeste film Blue Jasmine med Alec Baldwin og Cate Blanchett i hovedrollene. Med andre ord er det noe for enhver smak i sommerens kinoprogram! 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Filmweb.no

Følg IN magasinet på Facebook