Hjem » Trondheim » Kultur & underholdning »  Sommer er kinotid

Sommer er kinotid

Sommeren er årets mest populære tid for kinobesøk, og i år som i fjor er det premiere på en rekke store filmer i sommermånedene. Og med filmer som A-Team, «The Karate Kid» og den tredje filmen i Twilight-sagaen ligger det an til å bli en fantastisk sommer på kino! Vi gir deg oversikten over sommerens viktigste filmer.
Article imageSommer er kinotid, og denne sommeren blir det verdenslanseringer av store filmer på rekke og rad på norske kinoer.

Romantikk, dans og action

Årets sommermåneder er spekket med verdenspremierer på store filmer som det knytter seg høye forventninger til. Fra midten av mai er premierer på nye filmer nesten hver uke, og med alt fra romantiske komedier, spennende thrillere, fartsfylte actionfilmer og vampyrer som setter tenåringshjertene i brann så er det noe for enhver smak.
18.juni er det premiere på nok en film som er basert på en TV-serie, «The A-team». Filmen som er basert på 80-tallets store TV-suksess har flere kjente navn på rollelisten. Her blir det både action og spenning, og det er en film som det absolutt er verdt å få med seg. Og i slutten av juni er det duket for dans i 3D-format, med «Street Dance i 3D», som er en fartsfylt film om en dansegruppe som trener hardt for å konkurrere i et mesterskap.

Twilight-premiere

30. juni er nok en dato som er markert i kalenderen hos mange tenåringsjenter. Da er det endelig tid for verdenspremieren på den tredje filmen i den populære Twilight-serien, «The Twilight Saga: Eclipse». Her blir det gjensyn med både vampyrer og varulver, og dette er garantert å bli en av sommerens store filmer.

Også i juli er det duket for en rekke spennende filmer, og 2.juli kommer «Killers» som er en actionkomedie med Katherine Heigl og Ashton Kutcher. I juli er det også premiere på den fjerde filmen i Shrek-serien, «Shrek- Lykkelig i alle sine dager» som garantert blir svært populær blant de minste. Og i midten av juli slippes enda en actionkomedie. I «Knight and Day» er det superstjernene Tom Cruise og Cameron Diaz som er på rømmen.

For de som liker spenning så kommer den etterlengtede sci-fi/thrilleren «Inception» 23.juli. Mannen bak filmen er Christopher Nolan, regissøren av «The Dark Knight», og dette er en film man garantert ikke har sett maken til før. I begynnelsen av august kommer dessuten nyinnspillingen av den kjente 80-tallsfilmen «The Karate Kid» hvor norske Harald Zwart har regien og Jackie Chan og Jaden Smith hovedrollene. Med andre ord ligger alt til rette for en opplevelsesrik og morsom kinosommer!

I august kommer Kommandør Treholt & Ninjatroppen den «sanne» historien om hvordan Arne Treholt og hans tropp med ninjaer berget Norge under den kalde krigen.

ATeam_A_Eng1sht-Q6 (Page 1)

The A-Team

Alle «store» gutter på 30+ husker godt tv-serien om The A-Team. Serien gjorde Mr. T til et kjent navn i mange norske hjem. Ledet av Hannibal Smith (Liam Neeson), forsøker den tidligere spesialstyrken i US Army å renvaske seg fra en forbrytelse de ikke har begått. I søken etter å finne de skyldige får de bruk for alle sine spesielle talenter. Liam Neeson (Taken), Bradley Cooper (The Hangover), Quinton Rampage Jackson og Sharlto Copley (District 9) er The A-Team. Filmen er basert på 80-tallets store TV-suksess med samme navn.
Norgespremiere 18. juni


A3 poster:Layout 1

She`s Out of My League

Kirk Kettner (Jay Baruchel) er i tyveårene og jobber som en sikkerthetsvakt på flyplassen i Pittsburgh og henger fortsatt sammen med sine kompiser fra high school og jobb, Jack (Mike Vogel), Stainer (T.J. Miller) og Devon (Nate Torrence). Marnie (Lindsay Sloane), hans eks-kjæreste, har forlengs kommet seg videre, men Kirk drømmer fortsatt om å bli sammen med henne igjen. Alt i alt så er Kirk relativt fornøyd med hvordan han har det - helt til Molly (Alice Eve) kommer svevende gjennom sikkerhetskontrollen hans og tilfeldigvis legger igjen mobiltelefonen sin.
Norgespremiere 18. juni


Article image

Street Dance 3D

Streetdance 3D tar oss med til en fartsfylt og spennende verden der det er streetdance og mesterskap som gjelder. Verdens første 3D dansefilm består av flere av Englands fremste streetdancere fra «Britain’s got talent» og er et fyrverkeri av dans, musikk og romantikk. Vi følger en dansegruppe som trener hardt for å kunne konkurrere om seieren i det kommende, nasjonale streetdance mesterskapet. De har bare et problem, de mangler et sted hvor de kan øve.
Norgespremiere 25. juni


Prosjekt15:Layout 1

Hårete Hevn

Etter å ha flyttet familien fra Chicago og langt inn i Oregons dype skoger der han skal administrere byggingen av et antatt økologisk boligfelt tror Dan Sanders at hans største problem i verden er å hjelpe sin ti år gamle sønn til å bli fortrolig med naturen. Men når lederrollen for ødeleggelsen av dyrenes naturlige habitat gjør ham til det lokale dyrerikets mest forhatte person, innser han hvor mye bråk noen få frekke skogsskapninger kan sette i stand! De smarte dyrene plager Dan dag og natt, saboterer arbeidet hans, og ødelegger både sjelefreden og garderoben hans.
Norgespremiere 25. juni


Prosjekt9:Layout 1

The Twilight Saga: Eclipse

I Eclipse er Bella nok en gang omgitt av farer, når Seattle terroriseres av en rekke mystiske drap og en ondsinnet vampyr fortsetter sin hevntokt. Midt i alt dette, tvinges hun til å velge mellom sin kjærlighet til Edward og sitt vennskap med Jacob - vel vitende om at avgjørelsen hennes kan nøre opp under kampen mellom varulver og vampyrer. Bella konfronteres nå med sitt livs viktigste beslutning. Med Kristen Stewart, Robert Pattinson Regi David Slade
Norgespremiere 30. juni


FK_MM_07591.jpg

Killers

Killers er full av både action og humor, og i hovedrollene møter vi Ashton Kutcher og Katherine Heigl. Jen er sikkert. Det har akkurat blitt slutt med kjæresten. Aldri mer kommer hun til å bli forelsket. Så det er like greit å hoppe på foreldrenes tilbud, og reise med til den franske riviera. Vel fremme, men kun et kort stykke inne i hennes fremtid som evig singel, åpenbarer drømmemannen seg. Den überkjekke og stilfulle Spencer er absolutt innen rekkevidde.
Norgespremiere 2. juli

In the alternate reality of ?Shrek Forever After,? the once lean and trim Puss-in-Boots (ANTONIO BANDERAS) has traded in his cape and hat (and boots!) for a pink bow and life as a domesticated cat.

Shrek - Lykkelig alle sine dager

Etter å ha bekjempet en ond drage og reddet en vakker prinsesse og hennes familie sitt kongedømme, hva mer kan ett troll gjøre? Vel, når det gjelder Shrek så har han endt opp som en hjemmekjær familiefar. Istedenfor å skremme folk slik han pleide, har Shrek nå blitt en rolig mann. Hva skjedde med dette trollet? I sin lengsel etter gamle dager da han virkelig følte seg som et troll, inngår Shrek en pakt med den sleske Rumpelstiltskin. Før han vet ordet av det, er livet forvandlet og han befinner han seg i en merkelig, alternativ variant av landet Langt, Langt borte. Her blir trollene jaktet på, Rumpelstiltskin er konge og Shrek og Fiona har aldri møtt hverandre. Nå er det opp til Shrek å gjøre ugjort det han har gjort og redde sine venner, gjenopprette livet sitt i landet Langt Langt unna og gjenvinne sin store kjærlighet.
Norgespremiere 7. juli


Article image

Den perfekte familie

Steve og Kate Jones ser ut som det perkfekte paret der de ankommer sitt blivende hjem i et vakkert og rolig nabolag. Med på flyttelasset er deres to veltilpasse tenåringsbarn. Pene, suksessfulle, utstyrt med de kuleste dingsene og kledd med de hippeste merkene tiltrekker de seg lett naboenes nysgjerrige og beundrende blikk. Plutselig vil alle ha de samme greiene som de nyinnflyttede. Men ingen vet hva som skjer bak veggene til den altfor perfekte familien. Ikke bare lever Steve, Kate og barna den amerikanske drømmen, de selger den også!
Norgespremiere 9. juli


Article image

Centurion

Året er 117. Det romerske riket strekker seg fra Egypt og Spania til så langt øst som Svartehavet. Men i Nord-Storbritannia har den ubarmhjertige erobringen stoppet opp på grunn av geriljataktikk utført av en unnvikende fiende; et vilt og skrekkfullt stammefolk kjent som Picter. Quintus er den eneste overlevende etter Pictenes brutale angrep på et romersk fort, og marsjerer nordover med den legendariske Niende Legion anført av general Virilus. De er beordret til å fjerne Pictene fra jordens overflate og drepe deres leder Gorlacon.
Norgespremiere 9. juli


Article image

Knight & Day

En fartsfylt Actionkomedie med superparet Tom Cruise og Cameron Diaz på rømmen i både glamorøse og livsfarlige omgivelser. Der ingen er den de utgir seg for og virkeligheten er noe annet enn du tror. For å overleve, hva velger du, sannhet eller tillit?? Regien er ved James Mangold som tidligere har laget filmer som Walk the line og Girl Interrupted. Uten om Tom Cruise og Cameron Diaz finner man bl.a. Maggie Grace (Lost) og Paul Dano (There will be blood) på rollelisten.
Norgespremiere 16. juli


Article image

Soul Kitchen

Tysk-greske Zinos driver restauranten Soul Kitchen i et varehus i et av Hamburgs slitne nabolag. Det faste klientellet legger igjen nok penger til at det akkurat går rundt og setter pris på den enkle maten som stort sett tilberedes med fritering og mikrobølgeovn. Likevel står problemene i kø for Zinos. Kjæresten Nadine har fått en jobb i Shanghai og vil at han skal følge etter. Hans kriminelle bror Illias slippes ut av fengsel og trenger en jobb. Dessuten er næringsmiddeltilsynet og skattefuten ute etter ham.
Norgespremiere 16. juli


Inception

Inception

Regissøren og manusforfatteren bak The Dark Knight er tilbake med en sci-fi film som man garantert ikke har sett maken til før! Med Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Lewitt, Marion Cotillard, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger, Michael Caine, Lucas Haas m.fl.
In a world where technology exists to enter the human mind through dream invasion, a single idea within one’s mind can be the most dangerous weapon or the most valuable asset.
Norgespremiere 23. juli


Article image

Grown Ups

Grown Ups, med Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, Rob Schneider og David Spade, er en komedie om fem venner og tidligere lagkamerater som gjenforenes flere år senere for å ære sin avdøde basketballtrener fra barndommen. Med sine respektive koner (Salma Hayek, Maria Bello, Maya Rudolph) og barn på slep tilbringer de nasjonaldagen fjerde juli og helgen sammen i hytta hvor de feiret mesterskapsseieren mange år tidligere. De plukker opp tråden der de slapp og oppdager at å vokse opp ikke må forveksles med å bli voksen.
Norgespremiere 30. juli


THE SORCERER

Trollmannens læregutt

Walt Disney Studios, produsent Jerry Bruckheimer og regissør Jon Turteltaub, skaperene av National Treasure-franchisen, presenterer The Sorcerer`s Apprentice - et nyskapende og episk action-eventyr om en trollmann og hans uheldige læregutt som flettes inn i sentrum av en eldgammel kamp mellom godt og ondt. Balthazar Blake (Nicolas Cage) er en mestertrollmann i dagens Manhattan som prøver å beskytte byen fra sin erkenemesis, Maxim Horvath (Alfred Molina). Balthazar klarer det ikke alene, så han rekrutterer Dave Stutler (Jay Baruchel), en tilsynelatende gjennomsnitts-fyr som viser et skjult potensial, som hans motvillige protesjé. Trollmannen gir sin uvillige medarbeider et lynkurs i kunsten og vitenskapen bak trolldom, og sammen arbeider disse usannsynlige partnerne for å stoppe mørkets krefter. Det vil kreve alt det motet Dave kan samle for å overleve opplæringen, redde byen og få jenta.
Norgespremiere 30. juli


Article image

Get Him to the Greek

En lærling i et plateselskap får i oppdrag å frakte den britiske rockestjernen Aldous Snow fra London til en konsert i «Greek Theater» i Los Angeles. Aaron Greenberg (Hill) en ambisiøs ung mann som «får ting gjort». Han har greid å «presse» til seg drømmejobben sin akkurat i tide til å få et karriereskapende oppdrag. Oppdraget er å frakte Aldous Snow fra London til L.A., som er stedet for første konsert i en 100 millioner dollar turne. Advarselen han får er at han ikke må snu ryggen til den rebelske rocke-stjernen. På rollelisten finner man bl.a. Jonah Hill & Russell Brand.
Norgespremiere 6. august


STEP UP 3

Step Up 3

Vi følger gatedanserne ut i verden i en fortelling om kjærlighet og drømmer og kropper i bevegelse. Luke er en foreldreløs gatedanser som gjør alt han kan for å unngå å bli kastet ut av det eneste hjemmet han har - et nedkjørt varehus i New York som er tilfluktssted for unge dansere fra hele verden. De som bor her er som en familie, og har sitt eget danseteam som de kaller The House of Pirates. For at crewet skal kunne overleve må de slå rivalene i The House of Samurai i en kommende konkurranse der de beste danseteamene i hele verden møtes i kampen om en stor pengepremie.
Norgespremiere 13. august


Article image

The Karate Kid

Når morens karriere nok en gang rykker ham med til en ny by, strever Dre Parker (Jaden Smith) med hverdagen som den nye gutten på skolen. Utfordringen er større denne gangen ettersom de flytter til Beijing i Kina, hvor vanskelighetene består i å venne seg til en helt annerledes kultur. Mens Dre strever med å passe inn i sitt nye liv, er han i hemmelighet under overvåkning av Mr. Han. En pensjonert karateinstruktør innleid som familiens sjåfør og assistent. I løpet av noen dager havner han i bråk med Cheng. Regissert av Harald Zwart
Norgespremiere 13. august


Article image

Kommandør Treholt & Ninjatroppen

«Kommandør Treholt & Ninjatroppen» er den sanne historien om hvordan Arne Treholt og hans tropp med ninjaer berget Norge under den kalde krigen. I 1983 oppdager Ninjatroppen at Skyggeregjeringen, som skal ta over makta ved krise og krig, planlegger statskupp i fredstid. Treholt og ninjaene ser kun én løsning: å gi dem alle en god runde svølk! Dette er en actionfilm fra vår nære forhistorie, som viser at ikke alt forløp slik de fleste tror. Basert på boka «Ninjateknikk II: Usynlighet i Strid 1978 av Arne Treholt».
Norgespremiere 13. august


Article image

Toy Story 3

Når Andy forbereder seg på å dra på college er Buzz, Woody og resten av hans lojale leker bekymret for fremtiden. TOY STORY 3 er et komisk eventyr som plasserer lekene i et rom fullt av utemmede smårollinger som ikke kan vente med å få de små klissete fingrende sine i disse «nye» lekene. Det er totalt kaos og lekene prøver å holde sammen under mottoet «ingen leker skal forlates». Samtidig står Barbie ansikt til plastikkansikt med Ken (ja, den Ken). Pixar-veteranen Darla K. Anderson (Biler, Monsterbedriften) er produsent, mens Michael Arndt, Oscarvinnende forfatter av Little Miss Sunshine, bruker sitt unike talent og komiske evner. Regissert av Lee Unkrich (co-regi på Toy Story 2 og Oppdrag Nemo).
Norgespremiere 27. august


Article image

Micmacs

Først var det en mine som eksploderte midt i den Marokkanske ørkenen. Noen år senere var det en kule på avveie som innlosjerte seg i hjernen hans. Bazil har ikke mye flaks når det kommer til våpen. Det første gjorde han foreldreløs, og det andre holder ham i grenselandet mellom liv og en plutselig og øyeblikkelig død.Etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset er Bazil hjemløs. Heldigvis er vår inspirerte og forsiktige drømmer adoptert av en gjeng gjenbruksforhandlere som bor i en ekte Ali Baba hule, hvis talenter og ambisjoner er så overraskende som de er mangfoldige.
Norgespremiere 27. august


Tekst: Mona Gullstein  Foto: Filmweb.no