Hjem & fritid »  Solheimstunet boligsameie – kort vei til alt

Solheimstunet boligsameie – kort vei til alt

Rundt årskiftet begynner byggingen av nye Solheimstunet Boligsameie på Lørenskog. Allerede nå er de første byggetrinnene lagt ut for salg, og med 205 leiligheter innrammet av store, solrike uteområder og nærhet til alt området har å by på er dette et svært populært tilbud!

Solheimstunet boligsameie vil bestå av til sammen 205 leiligheter og blir liggende inntil Solheimveien og Skårersletta. Herfra er det kort vei til det meste man trenger, både Metro Senter og Lørenskog Hus er like i nærheten. I tillegg er bussterminalen og taxisentralen et lite steinkast unna, og med bil tar det bare rundt 15 minutter til Oslo sentrum og 10 minutter til Lillestrøm. Med andre ord er det ingen overdrivelse å si at det er kort vei til alt. Og med både barnehager, barneskoler og ungdoms- og videregående skole i umiddelbar nærhet, og mulighet for friluftsliv både om sommeren og vinteren ved idylliske Langvannet og i Østmarka er det noe for alle aldersgrupper.  
- Vi la ut byggetrinn 1 for salg med 72 leiligheter tidligere i år, og salget så langt har gått veldig bra noe som tyder på at det er et populært tilbud. Til høsten vil vi legge ut byggetrinn 2 med til sammen 87 leiligheter, og bygging er planlagt å starte mot slutten av året. Leilighetene vil da være innflyttningsklare ca 20 måneder etter byggestart, forteller salgsansvarlig Johan Christian Falchenberg.

Ulike størrelser

Med leiligheter fra 45 kvadratmeter opp til 135 kvadratmeter med fire soverom er det stor variasjon, og noe som passer til alle uansett alder. Leilighetene leveres med sentralt anlegg for balansert ventilasjon, og oppvarming med fjernvarme fra radiatorer. Man har også mulighet for å påvirke innredningen i forhold til valg av parkett og kjøkken- og badeinnredning. 
- Bygningene vender seg mot syd og vest noe som gjør at alle leilighetene får gode solforhold, og alle leilighetene får solrike balkonger. De minste leilighetene har vært populære blant førstegangsetablerende, samtidig som vi har en del som selger eneboliger og ønsker å flytte til en leilighet som ligger sentralt med alt i nærheten. Bortimot halvparten av kjøperne så langt kommer dessuten fra Oslo, og vi ser at Lørenskog er et attraktivt område.  Det skjer mye spennende rundt her for tiden, og det er et perfekt sted om man ønsker å bo litt landlig men samtidig jobbe i Oslo.

Skjermede uteområder

Selv om Strømsveien går like bak bebyggelsen fungerer byggene som en mur mot veien, noe som gir god støyisolering. Dette gjør også at det skapes rolige og skjermede utearealer for sameiets beboere. – Lørenskog Hus ligger like bortenfor og bygningene vil ta opp noe av uttrykket fra dette huset, uten å skulle etterligne. Bebyggelsen vil å ulike høyder i forskjellige farver for å ikke virke massivt, samtidig som et spill med vinduene bryter opp det som kunne ha blitt et strengt mønster.
Det er Boligbyggelaget Usbl som står bak Solheimstunet boligsameie, og selv om Usbl tradisjonelt har hatt mye borettslag er disse leilighetene selveier. Under boligsameiet vil det bli et stort parkeringsanlegg, hvor man vil kunne ta heis direkte opp i de enkelte oppgangene. En del av toppleilighetene vil også kunne friste med store takterrasser. 
Solheimstunet boligsameie vil bli et godt sted å bo for deg som ønsker å bo sentralt, samtidig som du har muligheten til å trekke deg litt tilbake. Og er du på utkikk etter et nytt sted å bo, så er det absolutt verdt å ta turen innom Lørenskog og visningslokalet på tomten! 

Tekst: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook