Hjem » Oslo »  Smykkeskrinet

Smykkeskrinet

Midt i hjertet av det nyoppussede GLASMAGASINET ligger Magnor Brandstore. Her finner du de vakreste glass- og krystallprodukter i norsk design og munnblåst etter gamle håndverkstradisjoner. Ikke rart butikken blir kalt smykkeskrinet!

Den er kanskje ikke så stor i kvadratmeter, men det den mangler i størrelse tar Magnor Brandstore igjen i innhold. Midt i hjertet av GLASMAGASINET ligger den og nærmest glitrer ved siden av den velkjente gylne hesten som har fått være med videre etter oppussingen av magasinet. Butikken formelig bugner over av lekre glass- og krystallprodukter fra Magnor Glassverk. Med andre ord den perfekte butikken for å finne det lille ekstra til både hverdag og fest.
– Vi føler at vi selger magi her. Alt er håndlaget og munnblåst av erfarne glassblåsere. Vi synes jo glassblåsing er verdens mest spennende håndverk og dette er virkelig trolldom av ild og sand, sier butikksjef Tone Løkkeberg med et smil. 
– Mange forteller oss at de setter pris på at det er litt norsk håndverk blant alt det danske. Her er det dessuten gaver til alle anledninger, enten man skal kjøpe en gave til noen man er glad i eller til seg selv. Og nå gleder vi oss vanvittig til å komme ordentlig i gang i det nye GLASMAGASINET.

Kremen av norske designere

Magnor Glassverk ble etablert i 1896 og kan skilte med en lang og tradisjonsrik historie. Men samtidig som de er opptatt av å ta vare på røttene sine så er de stadig i utvikling og oppdaterte på de siste trendene. Noe ikke minst høstens mange nyheter vitner om. 
– Magnor jobber med noen av de beste norske designerne som Andreas Engesvik, Sverre Uhnger, Kathinka Dyste, Cathrine Maske, Kristine Five Melvær, Caroline Olsson, Kristine Bjaadal og Kristine Five Melvær. I tillegg jobber vi også med designere fra andre bransjer som Halvor Bakke, Per Spook, Camilla Prytz, Finn Schjøll, Dagny Thurmann-Moe og Jan Vincents Johannessen. 
Halvor Bakke er en av landets mest populære interiørdesignere og TV-personligheter. Han har designet flere bestselgere for Magnor Glassverk og kommer denne høsten med flere nyheter i disse seriene. Blant annet kommer det nå flere deler til servisene Lerk og Tweed, og nye lyslykter i både Rocks og Bubbles. 
– Halvor Bakke lanserer også Skyline Lux XL. Dette er en stor og luksuriøs vase i Skyline-serien. Den har et klassisk, rent design og kan brukes både som lykt og vase. I vinserien Cap Classique har han dessuten supplementert med lekre cocktailglass. Det oser luksus av disse glassene og de er like fine å bruke til cocktails som til dessert, eller man kan putte et kronblad fra en blomst i og pynte opp bordet med. Hans visjon er at alle deler og mønstre skal kunne kombineres og alt blir like lekkert sammen.

Magisk jul

Enten man er stor eller liten er julen den mest magiske tiden på året. Magnor Brandstore kan friste med flere produkter som hjelper deg med å gjøre julen ekstra magisk. Her finner du blant annet de fantastiske julekulene Himmel på jord designet av multikunstneren Jan Vincents Johannessen. Disse munnblåste julekulene med stjerner, englefjær og snøkrystaller er garantert å gi litt ekstra julestemning. 
– I tillegg har vår alles kjære Finn Schjøll kommet med to nye varianter av den populære Boblen, både som vase og til telys. Disse heter Frosty Love og i dyp rød og hvitt er de kjempelekre til jul. I serien Finns Jul kommer det dessuten telysholdere formet som stjerner og hjerter. Selv om de først og fremst er designet med tanke på julen gjør de seg like bra på bordet hele året. Hjerter og stjerner blir jo aldri feil og de gjør at bordet formelig oser av kjærlighet.

Retro-inspirert

Magnor Glassverk har flere nyheter å by på denne høsten og fra fargeeksperten Dagny Thurmann-Moe kommer det retro-inspirerte porselensserviset Tiljen. Det spennende serviset er inspirert av teselskapet til den gale hattemakeren i Alice i Eventyrland, og vil virkelig være en fargeklatt på bordet. I samme serie har hun også lanserte en flerbruksvase som kan brukes til alt fra blomster og lys til snacks. Designeren Kristine Bjaadal lanserer dessuten de flotte skålene Drops som egner seg like godt som dekorasjon som til oppbevaring.
– Fra Studio Magnor kommer det nå telykter i den populære serien Happy. Champagneglassene har vært utrolig populære og til tider har vi nesten ikke klart å produsere nok. Vi er også veldig stolte over å lansere unike lisensprodukter med tegninger fra Kjell Aukrusts verden. Alle som jobber her er genuint opptatt av norsk design og håndverk, og vi er utrolig stolte over å ha så fantastiske produkter. GLASMAGASINET har jo en lang historie og selvfølgelig skal norsk design og håndverk være representert. Butikken vår er ikke så stor, men den er som et smykkeskrin med norske skatter, avslutter Tone.
Enten du er på utkikk etter en flott gave, noe nytt til ditt eget hjem eller bare ny inspirasjon er det vel verdt å ta turen innom nye Magnor Brandstore på GLASMAGASINET!

Fakta Magnor Brandstore

Adresse: Stortorvet 9, 0155 Oslo
Web: magnor.no
Facebook: www.facebook.com/magnorglassverk
Instagram: instagram.com/magnor_glassverk
Tlf: 90505477
E-post: brandstore@magnor.no

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Magnor & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook