Hjem » Bergen » Mat & drikke »  Smak av Asia

Smak av Asia

Nama Sushi & Noodles som var en av Bergens første sushirestauranter kan i år feire 10-årsjubiluem. Her får du servert både tradisjonelle og nyskapende sushiretter, i tillegg til en rekke fristende nudler og varmretter. Populariteten tyder på at alt ligger til rette for ti nye år!

 Nama Sushi & Noodles holder til i lyse og stilfulle lokaler i Lodin Lepps gate, et lite steinkast fra Bryggen. Siden de åpnet i 2001 har de servert spennende retter inspirert av det asiatiske kjøkken. Menyen er stor og innholdsrik, og frister med alt fra sushi til nudler og andre varmretter. De tilbyr dessuten en egen take-away meny, slik at du selv kan velge om du ønsker å spise i den hyggelige restauranten eller ta med måltidet hjem.

– Vi har en stor sushimeny, med alt fra klassiske anretninger til mer moderne sushi. Samtidig er det mange som kommer hit for å spise varm mat og Nama er like kjent for nudlene som sushien, forteller restaurantsjef Silje Sandnes. 
– Vi er opptatt av hele tiden å utfordre oss selv, og ønsker alltid å tilby våre gjester høy kvalitet på både mat og service. Vi har mange tradisjoner å ta vare på som japanske kulturbærere. Det å kunne feire 10-årsjubileum er fantastisk for en restaurant, og særlig med tanke på at vi ikke er en del av kjede. Men det at vi er en frittstående restaurant gjør også at vi kan holde på vår egenart, og dyrke det unike.
Nama Sushi & Noodles er en restaurant for alle anledninger, enten du er på utkikk etter et sted å spise lunsj eller et sted å starte kvelden sammen med gode venner. I helgene kan det lønne seg å bestille bord siden restauranten er så populær. 
Article image

Alltid fersk fisk

 Du har muligheten til å sette sammen din egen sushi meny, eller du kan be kokkene gjøre det for deg. Alle er utdannet sushikokker og kan skilte med lang erfaring i bransjen. Bare det å sitte i sushibaren og se på at de jobber er en opplevelse i seg selv!

– Å sitte i sushibaren og prate med kokkene mens de jobber er den japanske måten å gjøre det på. Siden vi har åpent kjøkken har gjestene anledning til å følge med på hvordan kokkene jobber. Her er det dessuten alltid mulig å oppleve nyskapende sushi, og vi benytter mye norsk fisk som tannfisk, piggvar, laks og kveite. Dette er fisk som det er spennende å jobbe med. Det er gøy å ha muligheten til å være kreativ med råvarer som tradisjonelt ikke blir brukt i sushi. Vi får også mye skryt fra japanske turister for sushien vår, i Japan er ofte fisken som brukes ikke like fersk som hos oss.
Article image

Nye smaker

 Til varmrettene henter kokkene på Nama Sushi & Noodles inspirasjon fra flere asiatiske land, som Kina, Thailand, Japan og Korea. Dermed er du garantert en rekke ulike og spennende smaksopplevelser. 

– Ved å hente inspirasjon fra forskjellige land har vi muligheten til å plukke det vi synes er det beste fra hvert kjøkken. Tidligere var ofte folk litt mer nervøse for å spise sushi, og syntes det hørtes skummelt ut med rå fisk. Men i dag virker det som om de aller fleste har fått øynene opp for hvor godt det smaker, sier Silje. Alle porsjonene dessuten store slik at du er garantert å bli god og mett. 
Menyen på Nama Sushi & Noodles endres en gang i året, mens rettene i sushibaren gjerne varierer etter sesongens råvarer. Så her er det ofte duket for nye opplevelser. Restauranten er også kjent for sine fantastiske desserter, og sjokoladefondanten som har stått på menyen helt siden starten har rukket å bli en ettertraktet klassiker. 
– Sammen med tequilamoussen er sjokoladefondanten to store favoritter blant gjestene våre. Tequilamoussen er lys mousse av tequila i et skjell av mørk sjokolade, og den er kjempegod. 
Nama Sushi & Noodles kan også friste med et stort utvalg japansk te og andre drikker. Hva er vel bedre på en regnfull høstdag enn å sitte inne i varmen bak store og åpne vinduer, og nyte en deilig kopp grønn te?
 
Tekst: Mona Gullstein | Foto: Marte Eyde Kjuus