Hjem » Interiør & design »  Slik blir du smykkefin i vår

Slik blir du smykkefin i vår

Roségull er noe av det mest trendy du kan smykke deg med denne våren. Kombiner gjerne med andre farger for å få en spennende kontrast.

Butikksjef Linda Sæther (i rosa genser) og Ida Osen hos Aseco på Sirkus Shopping, tror de kommer til å selge mye roségull denne våren, både på smykker og klokker.

Den gylne, kobberrosa roséfargen har vært i motebildet en god stund, og ser ikke ut til å forsvinne med det første. Butikksjef ved gullsmedforretningen Aseco på Sirkus Shopping, Linda Sæther, tror vi vil se enda mer av fargen utover våren.
– Det er en fin og varm farge, som mange av kundene våre liker. Det er flere som tiltrekkes av den flotte gullfargen. Rosé er for eksempel veldig fin i kombinasjon med flere farger, som blant annet mørkeblått, sier hun. 
Oppover armen har hun selv en blanding av armbånd i rosé, glitrende strass og sølv, for å få frem spennende kontraster.

Populære motesmykker

Med våren kommer lysten på fornyelse, og Sæther forteller at mange faller for smykkene fra svenske Snö eller amerikanske Guess. Dette er trendsmykker av god kvalitet, til fine priser. Også her er det rosé og sølvfarger som gjelder. Samtidig er det en del gullfarger i motebildet, og Sæther kan fortelle at det vil komme mye fint fra Guess her.
– Man kan godt kombinere både korte og lange smykker. Ellers vil vi se en del av store statementsmykker fra Guess, og fra Snö of Sweden går det mye i stener, vinger, ringer, kuler og perler. Her har vi også kombinasjoner med glitrende zirkoniastener, sølvfarger, sort, rosé og gullfarger, sier Sæther.

En av klokkenyhetene hos Aseco er merket Fila, som til nå har vært mest kjent for sportsutstyr og klær. Slazenger er ett av de mest populære klokkemerkene hos Aseco.

Nytt klokkemerke

Både Guess og Snö of Sweden er godt etablerte merker, som er etterspurt blant kundene. I tillegg fører Aseco klokkene fra Guess, som er svært populære, både til dame og herre. I fjor sommer ble klokkene fra Slazenger lansert, en lansering butikksjefen beskriver som en suksess. Slazenger står bak en rekke sportsutstyr, og er kanskje mest kjent for å være sponsor for Wimbledon-turneringen i tennis. 
– Slazenger er vel det klokkemerket vi for tiden selger mest av, og her har vi noe for enhver smak, sier Sæther. 
I år er det blant annet det italienske merket Fila, som til nå har vært mest kjent for sportsutstyr og klær, som står for klokkenyhetene hos Aseco. 
– Dette er et helt nytt merke innen klokker i Norge, med sporty klokker for herre, dame og barn, forteller Sæther. 
Fila blir betegnet som et stilikon, inspirert av den italienske lidenskapen for sport og aktiv livsstil. Klokkene skal ifølge Fila selv appellere til aktive damer og menn som ønsker noe som gjenspeiler deres stil.

Stål og skinn til herre

Til herrer er det smykkene fra Zeger og Guess som har slått an. Materialene som går igjen er stål, sølv, stoff eller skinn, og looken kan være både litt røff og klassisk. Sæther forteller om stort mangfold også innen herresmykker.
– Både fra Hugo Boss og Guess har vi klokker med litt roségull på urskiva. Flere menn tør å bevege seg litt bort fra det som er veldig klassisk, og prøver gjerne noe nytt, sier Sæther. 
Hun opplever at trønderske menn er flinke til å pynte seg, og forteller at de like gjerne kjøper smykker til seg selv som å få i gave. Den tradisjonelle mannen velger helst lenker og kjeder med anheng i stål eller sølv. 
– Stål er et fint materiale som også er vedlikeholdsfritt. Det er litt gråere i fargen, slik at looken blir enda tøffere, sier Sæther. 
Til den mer typete mannen, foreslår hun et bredt armbånd i lær eller stoff, eller et tøft smykke fra Guess-kolleksjonen.

Klassisk til konfirmanten

Vi nærmer oss konfirmasjonstid, og da er det de klassiske smykkene vi vil ha. 
– Det vil nok fortsatt gå mye i hvitt gull og hjerter. Vi vil jo gi konfirmanten noe som er varig, sier Sæther, og legger til at både enstensserien og alliansesmykkene er populære konfirmasjonsgaver. 
Skulle du trenge ytterligere hjelp med smykkehandelen, står Linda og hennes stab på Sirkus Shopping klar til å hjelpe deg. Du finner også Aseco på Valentinlyst Senter, med det samme vareutvalget og prisene. Sæther oppfordrer også til å følge med på butikkens facebooksider og instagramprofil, der det jevnlig legges ut nyheter. 

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Aseco

Følg IN magasinet på Facebook