Hjem » Interiør & design »  Skreddersydd solskjerming

Skreddersydd solskjerming

Selv om vi nordmenn elsker solen så trenger man likevel muligheten til å stenge den litt ute. Norsol tilbyr et bredt utvalg solskjerming til både inne og ute, og tar du kontakt med de for en kostnadsfri konsultasjon hjelper de deg med å finne den løsningen som passer perfekt til akkurat ditt hjem!

Norsol er en familiebedrift som kan skilte med lange tradisjoner. Før dagens eiere overtok bedriften i 1983 og skiftet navn til Norsol var den kjent som Høyang Markiser. Og fremdeles produseres alt på mål i fabrikken på Tingvoll i Møre og Romsdal.
– Det har skjedd mye på disse 30 årene. I begynnelsen hadde vi kun markiser med fem ulike duker. I dag har vi nærmere 130 duker, i tillegg til et enormt utvalg andre produkter som myggnetting, persienner, lamell-, plissé- og rullegardiner, forteller markedssjef Krister Nekstad.
– Vi driver ikke med masseproduksjon, hos oss er alt unikt og tilpasset hvert enkelt hus og vindu. Dette i kombinasjon med at vi aldri har firet på kvaliteten og er nær markedet slik at vi forstår hva som kreves i forhold til det norske klimaet er nok noen av grunnene til at vi har klart oss så bra.
    Når sommeren kommer begynner vi å trekke ut til hager og terrasser, og Krister forteller at dette er høysesongen for utvendig solskjerming.
– Markiser til terrasser og hagestuer er veldig populært i sommermånedene. Mange synes det er godt å kunne ta en pause fra solen eller spise mat i skyggen. Våre markiser er veldig fleksible og kan kjøres helt inn når de ikke er i bruk.
    Det bygges dessuten stadig tettere her i Norge og mange ønsker seg løsninger som skjermer for innsyn. Norsol tilbyr også en rekke produkter innen dette segmentet, som levegger som kan trekkes ovenfra og ned, eller ut sideveis. Og siden man kan velge blant et bredt utvalg farger kan man gjøre produktene til en lekker del av eksteriøret og virkelig heve fasadens uttrykk. Selv om vi helst ønsker oss solrike sommerdager kan det bli litt mye når solen står rett på stue- eller soveromsvinduet hele dagen.
– Både utvendige persienner, screen og markiser er effektive til å dempe innetemperaturen i sommerhalvåret. Dette er produkter som stanser hele 90-95% av varmen. I tillegg kan du regulere lysemengden som du ønsker.

Funksjonelt og stilig med innendørs solskjerming

Med den minimalistiske interiørtrenden de siste årene har mange valgt å kvitte seg med gardiner.
– Med innvendig solskjerming har man mulighet til å skape litt liv i rommet. Det er lettere å bytte ut for eksempel en plisségardin enn å male et rom, sier Krister med et smil.
– De siste par årene har alt vært veldig hvitt og det skulle være hvite stoffer og hvitmalte vegger. Men nå ser vi at det går mer mot duse farger og litt varme toner, og mange eksperimenterer mer med farger og mønstre.
    Norsol kan friste med en rekke løsninger også til innendørs solskjerming, som persienner, myggnetting, plissé-, lamell-, og rullegardiner. Med andre ord så er du nærmest garantert å finne det produktet som passer best til akkurat dine behov, enten det er å skjerme mot solen, hindre innsyn eller som rominndeler. Og i tillegg til det funksjonelle er de også dekorative og vil være med på å heve interiøret i et rom. Akkurat nå har Norsol dessuten lansert helt nye kolleksjoner med en rekke nye farger og mønster, blant annet kan du nå velge blant over 350 tekstiler til både lamell-, rulle- og plisségardiner.

Gratis konsultasjon

Men med det store utvalget er det ikke alltid like enkelt selv å se hva som vil være den beste løsningen. I tillegg er det en rekke tekniske hensyn som må tas. Derfor tilbyr Norsol gratis og uforpliktende konsultasjon hjemme hos deg. Dermed kan du i samarbeid med en av deres konsulenter i fred og ro finne frem til den løsningen som passer best til ditt hjem.
– Vi har forhandlere over hele landet, men på Østlandet har vi valgt å ha egne konsulenter og montører som håndterer stor-Oslo. Det er mange ting å tenke på når man skal velge solskjerming og derfor har vi valgt å yte den servicen til våre kunder at vi kommer på gratis befaring hvor vi både tar mål og gir gode tips. Enten du er på utkikk etter innvendig eller utvendig solskjerming så er det bare å ringe oss eller gå inn på norsol.no og invitere oss hjem. Da finner vi et tidspunkt som passer for begge parter hvor vi kan diskutere gode løsninger og komme med et godt tilbud. Og gir du oss et hint om at du har sett oss i IN magasinet så gir vi et ekstra hyggelig tilbud, avslutter Krister.

FAKTA: Solskjerming

Innendørs solskjerming:
• Lamellgardiner
• Plisségardiner
• Rullegardiner
• Persienner

Utendørs solskjerming:
• Markiser
• Persienner
• Screen
• Levegg

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Norsol

Følg IN magasinet på Facebook