Hjem >  Skobutikken med personlig service

Skobutikken med personlig service

Det er snart på tide å bytte ut vinterskoene med lette og luftige vårsko. Og da bør du ta turen til Kriho sko, som ligger midt på Gressvik torg. Her finner du et stort utvalg av sko til hele familien.

I 17 år har Terje Linkas, sammen med konen Birgit og datteren Tabita drevet Kriho sko på Gressvik Torg. Dette er en familiebedrift, med kjærlighet for jobben sin. 
– Det å jobbe sammen som en familie er en stor fordel, vi kjenner hverandre godt og utfyller hverandre, slik at butikken og kunden hele tiden får den kvaliteten vi ønsker, sier Terje, mens de andre nikker. 
Alle tre har like mye ansvar og dette er noe de ser på som en styrke.
– Om noen av oss er borte en dag, så er det to andre som har like god kontroll, og som kan ivareta oppgavene og kundene på lik linje, legger Terje til.

Personlig service

Det er ikke vanskelig å se at de har et tett og godt samarbeid. De er klare i sine meninger og er samkjørte. Latteren sitter løst og det er en god stemning og harmoni i rommet. Vi snakker om hva som er viktig for dem, og det første de alle svarer er, personlig service.
– Vi ønsker at kundene skal bli sett, og få den hjelpen de trenger. Det er viktig for oss at kundene vet at vi er der for dem, uansett hva formålet med besøket er, svarer Birgit, i det hun må gå for å ta imot en kunde som trenger nye lisser til skoene sine. Det tar ikke lang tid før denne mannen får den servicen som familien er opptatt av. 
Kunden har ikke hastverk med å betale og forlate butikken. Han sitter rolig og behagelig på stolen, mens både Tabita og Birgit setter på de nye lissene på begge skoene hans. De prater, og det vises lang vei at dette er mennesker som virkelig verdsetter jobben og kundene sine.

Fotterapeut

Familien Linkas har lang erfaring med sko. I tillegg er Tabita utdannet fotterapeut, noe som gir Kriho sko en ekstra bred og faglig kompetanse. 
– Det er så ulike behov blant kundene. Noen trenger sko for å ta sine første skritt, mens andre trenger hjelp til å finne sko for såre og vonde føtter. Og kombinasjonen med lang erfaring og med min utdannelse, har vi mulighet til å gi spesialveiledning, forteller Tabita, mens hun forklarer videre at de også har stort utvalg i sko med løse innleggssåler, og at de kan blokke/forme sko for kundene som trenger det.

For alle

Vi tar en omvisning i det 400 kvadratmeter store bygget, som bugner over av sko og vesker. I andre etasje er det lager og kontor, mens 170 kvadratmeter i første etasje er butikk. Kriho sko har rundt 60 leverandører, og et stort utvalg for hele familien. 
– Vi har sko for nesten alle formål og treffer en stor målgruppe i alle aldre, avslutter Tabita, og viser flere av de nye vårskoene, for barn, ungdom, damer og menn.

Tekst & foto: Cathrina Mathisen

Følg IN magasinet på Facebook