Reiser & opplevelser »  Skjønnhet & kvalitet i Istanbul

Skjønnhet & kvalitet i Istanbul

Nyåpnede Pure Beauty i Markens gate 48 er stedet du bør oppsøke om du leter etter veien til skjønnhet, helse og velvære. Her finner du reisens begynnelse. Begynnelsen på en reise for å finne den beste utgaven av deg selv, og begynnelsen på reisen til vakre og historiske Istanbul.
Article imageSelve firmaet Pure Beauty er nytt, men det at mennesker fra Kristiansand reiser til vakre Istanbul for å få utført øyelaser, estetisk kirurgi, stamcellebehandling og tannpleie er på ingen måte nytt. Kosmetolog og innehaver av Salong Asena, Siren Yerlikaya, har i mange år i sin fritid veiledet og hjulpet kristiansandere som har ønsket å benytte seg av tyrkiske legers unike kunnskaper.

Siren Yerlikaya er selv født og oppvokst i Kristiansand, men kjenner den tyrkiske byen godt og har fått språket inn med morsmelka.
I arbeidet som kosmetolog fikk hun tilstadighet møte kunder som ønsket seg forandringer hun ikke kunne tilby. Dårlige tenner og tykke brilleglass, plastisk kirurgi med dårlige resultater og mennesker med ulike typer estetiske skader. Mennesker som fikk forringet sin livskvalitet, og som hadde drømmer om å gjøre noe med dette. I Norge er alle disse behandlingene meget kostbare, og bare få mennesker kan tillate seg denne luksus. Siren Yerlikaya kunne ikke holde seg fra å fortelle disse menneskene om Istanbul og topp moderne sykehus, leger og kirurger i verdensklasse, flotte hoteller og på toppen av alt; det hele til en meget overkommelig pris. Det ble mange turer til Istanbul for innehaveren av Salong Asena. I sin fritid booket hun hotell, leita seg fram til de beste leger, booket legetimer, transport og flybilletter. Telefonsamtalene ble mange og lange, og ofte reiste hun selv ned med kunder for å se at de fikk det de skulle.

Pure Beauty blir til

Omfanget av denne fritidssysselen ble større og større, og behovet for å sette det i system tvang seg fram. Pure Beauty måtte bli til. Sammen med Aud Karen Ûnal og Baykal Yerlikaya ble firmaet startet. Disse to er fra tidligere kjente og aktive personligheter i Kristiansands næringsliv. Henholdsvis som innehavere av Sorella del Vera og Jobb Partner A/S.

Trygghet

Mange kjenner nok til at det er muligheter for å benytte seg av leger og kirurger i andre land, til andre priser enn det vi har i Norge. Det som hindrer de fleste fra å sette seg på første fly er all usikkerheten som knytter seg til for eksempel et kirurgisk inngrep i et land du ikke snakker språket.
Pure Beauty legger alt til rette slik at kunden skal slippe å kjenne på denne usikkerheten.

Konsultasjon

Den første konsultasjonen foregår i lokalene til Pure Beauty. Faste leger i Istanbul kontaktes via mail med bilder og avgjørelser blir tatt og time bestilt. Noen kunder vil reise på egenhånd, og blir da møtt på flyplassen i Istanbul av sykehusets personale og fulgt til et fire stjerners hotell. Andre ønsker å vente til en hel gruppe skal reise ned med gruppeleder. Gruppeturer foretas en gang pr. mnd. Det skal være rom for alle ønsker hos Pure Beauty. Enkelte gjør turen ned til en jentetur, med latter og moro, mens andre vil reise så diskré som mulig.

Mange av kundene kombinerer sykehusbesøket med feriedager i Istanbul. Flere av behandlingene krever liten tid på sykehuset, og det blir tid til kulturelle opplevelser og shopping. Gjestfriheten i Tyrkia er stor, og pasientene blir tatt vare på en helt annen måte enn det vi kjenner fra Norge.

Happy Lift og stamcellebehandling

Happy Llift er en metode som på en meget enkel og rask måte strammer opp hud. Små snitt lages, og ved hjelp av nål og tråd med mothaker på, løftes huden på plass der den var i yngre dager, og festes i beinbrusken. Resultatet er flott og det hele er unna på en times tid.

De fleste kan merke at årene setter merker. Trekkene i ansiktet blir markerte og vi mister frodigheten vi tidligere hadde, fettvev forsvinner. Dette kan det gjøres noe ved med stamcellebehandling. Fra pasientens egen mage hentes nye fettceller, som sprøytes inn på de aktuelle plasser. Disse friske cellene begynner å leve sitt eget liv og på en naturlig måte friskner ansiktet til. Aldringsprosessen har blitt satt år tilbake.

Laser

Tyrkiske leger er ledende i verden innen bruken av laser. Pure Beauty er meget glade for å kunne tilby det aller nyeste også på denne fronten. Års forskning ligger bak den nyeste metoden innen øyelaser. Metoden er enda sikrere og raskere enn det som tidligere har vært gjort, og utføres kun av en lege. Tykke brilleglass og gammelmannssyn kan i løpet av få minutter forsvinne, og med et par lekre solbriller på er du raskt på vei ut i storbyen. I veska har du kanskje Pure Beautys tips om museer eller gode butikker som er verdt et besøk, eller kanskje du rett og slett skal møte gjengen du reiser sammen med på en av Istanbuls mange restauranter. Feire at du har tatt steget og endret på noe ved deg selv som har plaget deg og hindret deg i din livsutfoldelse, det skal du i alle fall.

Tekst: Marit Løvstuen  Foto: Jon Anders Skau