Hjem >  Skattekammer på Briskeby

Skattekammer på Briskeby

Etter et besøk hos Interiør-Galleriet er det ikke vanskelig å forstå at folk valfarter hit fra hele landet. Den sjarmerende butikken ligger lett synlig på et hjørne på Riddervolds plass og kan friste med alt fra porselen og krystall til lekre puter og møbler fra internasjonalt anerkjente merker som Rosenthal, Versace, Herend, Baccarat og Alessi. Med andre ord et skattekammer for interiørelskere!

Interiør-Galleriet er et kjent og kjært navn for kunder over hele landet. Etter mange år i en sidegate til Karl Johan flyttet butikken for to år siden til Briskebyveien og et hjørne på Riddervolds Plass.
– Vi ønsket oss litt ut av sentrum og prøvde lenge å finne lokaler. Blant annet er parkeringsmulighetene i sentrum nærmest håpløse. Og til slutt var vi så heldige at vi fant dette lokalet, forteller daglig leder Otto-Jan Teige med et smil.
– I starten var vi litt skeptiske siden det er inndelt i mange små rom, men vi har fått god respons fra kundene på at de synes det gjør det bare enda mer spennende å gå rundt og kikke. De store vinduene rundt hele lokalet gjør dessuten at det lyst og hyggelig. Og selv om det bare er halvparten så stort som lokalene vi hadde tidligere så synes selv våre trofaste kunder at det virker større. Vareutvalget er litt mer konsentrert enn tidligere, men vi har fått med oss det beste av det beste fra de forskjellige leverandørene.
På Briskeby ligger butikken i flotte omgivelser med en rekke andre spennende nisjebutikker i nærheten og det er gode parkeringsmuligheter i området. I tillegg går det både trikk og buss rett utenfor og Otto-Jan røper at de ofte opplever at folk oppdager butikken fra vinduet på trikken og hopper av på neste stoppested for å ta turen innom.

Porselen og krystall

Interiør-Galleriet kan friste med en rekke spennende merkenavn og en av deres største leverandører er den tyske porselensfabrikken Rosenthal.
– Rosenthal har alltid vært størst hos oss og de er ledende i verden innen porselen. Flere kjente kunstnere og designere har designet for dem, som Bjørn Wiinblad fra 1956 og Versace tidlig på 90-tallet. Versace var kjent for å kreve det aller beste når andre skulle produsere det han designet og Rosenthal er på topp når det gjelder porselen og krystall.
I butikken finner du også kjente merkenavn som Alessi, Georg Jensen og Waterford. De er også den eneste forhandleren i Norge av porselen fra den ungarske fabrikken Herend.
– Herend er et veldig populært merke hvor alt blir håndmalt på fabrikken i Ungarn. Merket har vært i Norge i over 100 år og tidligere var det mange glassmagasiner som førte det. I 1995 bestemte Herend at de bare ønsket en forhandler i Norge og da var det vi som fikk lov til å fortsette. Vinglassene fra Riedel er også etterspurte. Riedel er et foregangsfirma som var først ute med riktig vinglass til riktig vintype og de har utviklet glassene sine helt siden 50-tallet.

Original kunst av Bjørn Wiinblad

I butikken finner du i tillegg original kunst og de har utstillinger med ulike kunstnere flere ganger i året. Her får du dessuten alltid originalarbeider fra den anerkjente danske kunstneren Bjørn Wiinblad.
– Vi er så heldige å ha originale bilder av Bjørn Wiinblad. Han har lenge vært en internasjonal anerkjent kunstner, men vi ser at de siste årene har han også fått en renessanse blant de unge og han har hatt en oppblomstring i både Norge og Danmark. I juni åpnet det blant annet en stor utstilling av han i Arken i København som har fått mye omtale i media. Det har vært lite originalarbeider av han på markedet og vi føler oss veldig heldige som har mulighet til å selge original kunst av Bjørn Wiinblad.
Helt siden 1990 har Interiør-Galleriet hvert år hatt utstilling før jul med arbeider av Bjørn Wiinblad. Han er en populær kunstner blant mange samlere og ønsker du å sikre deg ett av hans verk anbefales du å ta turen innom butikken når utstillingen åpner onsdag 18. november.
– Helt frem til han døde pleide han selv å komme hit under denne utstillingen og da var det alltid mye pågang fra media. Wiinblad var en sympatisk og hyggelig person som var et populært intervjuobjekt, forteller Otto-Jan.
– I fjor ble det dessuten presentert en ny kolleksjon med porselen designet av han. Den ble en så stor suksess i Danmark at de ikke hadde kapasitet til å forsyne resten av verden før i år og i april kunne vi i Norge endelig presentere de. De er utrolige flotte og i svært god kvalitet. Porselen er jo et sterkt materiale, mye sterkere enn keramikk. I tillegg er de i en vanvittig god prisklasse, som for eksempel et krus til 169,-.

Populære porselensfigurer

Det er mye vakkert som fanger oppmerksomheten når man rusler rundt hos Interiør-Galleriet. Blant annet har de to store skap med flotte porselensfigurer fra spanske Lladró.
– Porselensfigurene har fått en ny vår blant våre yngre kunder. Interiøret har jo vært veldig minimalistisk en stund, men nå ser vi at stadig flere ønsker å myke opp det strenge og minimalistiske og porselensfigurene blir bare mer og mer populære.
Den samme trenden vises også tydelig når det kommer til putene og teppene fra Versace Home. Mange har kanskje en hvit eller grå sofa som de nå ønsker å piffe opp med litt farger og da skal det godt gjøres å ikke la seg friste av de luksuriøse putene fra kolleksjonen til Versace.
– Vi har faktisk aldri solgt så mye Versace puter som nå og det er tydelig at de yngre ønsker å ha det mer fargerikt. Utenlands har jo interiøret vært mer fargerikt i noen år nå og nå har vi kommet etter her i Norge også. Servise, glass og bestikk som Versace har designet i samarbeid med Rosenthal er også veldig populært og selger svært godt. Og i løpet av høsten kommer det mange spennende nyheter som fantastiske badekåper i topp kvalitet, puter, møbler og lamper. Versace benytter alltid anerkjente produsenter med bare det beste av det beste. Og det er utrolig morsomt for oss å selge ting som har så høy kvalitet. Vi er også de enste i Norge som har hjemmekolleksjonen til Versace.
Det er med andre ord lett å forstå hvorfor Interiør-Galleriet har kunder fra hele Norge og enten du er på utkikk etter noe nytt til ditt eget hjem eller en gave som garantert vil bli satt pris på så anbefales du å ta turen innom den hyggelige butikken på Briskeby. Og skulle du trenge noen råd til innredning og interiør så er de alltid behjelpelige!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Interiør-Galleriet

Følg IN magasinet på Facebook