Hjem » Interiør & design »  Skandinavisk design på Lilleaker

Skandinavisk design på Lilleaker

Like ved CC Vest ligger Element Studio, en butikk der skandinavisk design får hedersplass. Et sted der kvalitet står sterkt i alle ledd.

– Dette er en familiedreven bedrift mannen min og jeg startet i 2004, forteller Hanne Floberg, gründeren bak Element. 
De har lang fartstid i bransjen, og i butikken på Lilleaker har de samlet alt det beste av skandinavisk design. Med seg i butikken har de også et tredje familiemedlem: Hunden Emil. Han er fast inventar og storsjarmør, og ligger utstrakt på parketten denne høst-ettermiddagen. 
– Han er vant med å bli tatt bilde av, smiler Hanne. 
Siden starten har bedriften vokst både i størrelse og sortiment. For omtrent et år siden gjennomgikk butikken på Lilleaker en omfattende forvandling, og rommer nå et enda bredere utvalg innen nordisk kvalitetsdesign.

Fra ute til inne

– Det har vært en nydelig og lang sommer, og noen folk handler faktisk fortsatt utemøbler, forteller Hanne. 
Hagemøbler har lenge vært en av Elements ekspertområder. I det siste har også innemøbler blitt en større del av sortimentet. Hanne kan fortelle om en høst full av nyheter fra store og små merker, og kan nevne både retro og fargerikt som stikkord for den kommende sesongen.

Skandinavisk design

Det er det skandinaviske og nordiske designet som finner sin plass her. 
– I tillegg til å ha de kjente merkene forsøker vi å ha litt mindre kjente merker. Det er hyggelig å kunne tilby kundene noe de ikke kan få overalt. Slik kan vi skille oss litt ut, forteller Hanne. 
I butikken går det i mørkere toner som mørk blått, rosa, sort metall og hint av gull. Tre er et materiale som går igjen i flere varer, og her og der kan man finne innspill av det orientalsk-inspirerte. Et godt eksempel på den moderne skandinaviske stilen. 
– Vår stil er hovedsakelig litt strammere, det går jo mye i nordisk design. Vi følger selvfølgelig trendene, men vil legge vekt på individuell stil og det å holde en rød tråd.

Fargerike nordmenn

Hanne forteller at nordmenn har gått gjennom en stilforvandling de siste årene. Alt som tidligere skulle være beige, grått og hvitt er byttet ut med mørkeblått, rosa og gult. 
– Vi vil ha mer farger. Det har jo vært mye grått og beige en stund. Den fargerike vinden er kjempegøy å være med på, sier hun og smiler. 
Men selv om nordmenns stil er i stadig forandring, er vi fortsatt glade i det tidløse. Hanne sier at mange ønsker at de store møblene fortsatt skal være stilrene, men at det er lettere å sprite opp med puter og tilbehør som er rimeligere å bytte ut. Element har også et bredt utvalg mindre varer som kan komplimentere de større møblene, og bakerst i butikken er veggene dekket av pledd og puter.

Vipp, det danske kvalitetskjøkken

– Vipp har vært en bauta innen dansk og internasjonal design i generasjoner. Merkevaren er kjent for sin kvalitet, sine rene linjer og sitt tidløse preg, forteller Hanne. 
Vipp er bare en av flere etablerte merker, og butikken distribuerer både ygg&lyng, Cane-line, Fatboy og Tonning & Stryn. Hos Element blir det alltid lagt stor vekt på kvalitet, og Hanne er stolt av å kunne tilby kundene noe av det beste innen skandinavisk design. Hanne trekker også frem Mater, et merke med fokus på resirkulerte materialer. Dessuten er de hovedforhandler av det danske merket Skagerak. 
– Det har vært helt naturlig for oss å dedikere en betydelig del av våre lokaler til Vipp sine produkter. Merkevaren passer godt inni vårt øvrige sortiment, forteller hun videre. 
Vipp har stort fokus på materialer, mekanikk og funksjon, og alle valg om estetikk og tekniske detaljer er gjort på forhånd. Da trenger kunden kun å ta stilling til størrelse og utstyr til sitt nye kjøkken.

Gulv, puter og kjøkken

Lokalet er hele 500 kvadratmeter, og rommer alt fra kjøkkenutstilling til pynteputer og lysestaker. Men den røde tråden i stilen er tydelig: Det er elegant, tidløst og stilsikkert. En stor avdeling er viet til å være shop in shop for den danske kvalitetsleverandøren Vipp. Resten av førsteetasjen rommer alt du måtte ønske av pynt til alle rom, og her er det inspirasjon å hente. I andreetasje utstilles enda et av Elements ekspertområder: gulv. Her føres en rekke spennende produsenter som Rappgo Mörkaskog, Fredsted Floors, Heywood og Esta Parket. De sikrer gulv til alt fra kjøpesentre til private kunder. Element har alt til hjem, og gjennom nettbutikken sender de varer til hele landet. Trenger hjemmet ditt en makeover er det hit du burde dra, med andre ord. Spesielt om du liker Skandinavisk design.

FAKTA: Element

Adresse: Lilleakerveien 25, vis-à-vis CC Vest
Telefon: 22 13 26 70
Webside: element-studio.no
Facebook: @elementstudionorge
Instagram: @elementstudionorge
Element (tidligere Skattekammeret gulv & interiør AS) er en familievirksomhet, etablert i 2004. Siden oppstarten har butikken spesialisert på de ypperste kvalitetsmerkene innenfor møbel-, interiør- og tregulv – og nå også kjøkken.

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Produsentene & Pauline Östgård

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK