Hjem >  Skallklær til ekstreme forhold

Skallklær til ekstreme forhold

Den nye Heli Gravity-kolleksjonen fra Peak Performance er designet særskilt for frikjøring. En av verdens beste frikjørere, Henrik Windstedt, mener klærne passer selv under de tøffeste forhold.

– Heli Gravity er den første skallstilen jeg noen gang har kjørt i. Jeg har tidligere bare likt polstrede klær, men Gravity beviste at skallklær virkelig funker for meg. Jeg liker passformen og stilen, og den har alle de funksjoner jeg som frikjører trenger. For foto- og filmjobber fungerer dessuten fargene perfekt, sier Windstedt.

Tre lag med Gortex

Frikjøreren, som har vunnet Nordic Extreme Championship seks ganger, har flere gode plasseringer i X-Games slopestyle og half pipe, ble Freeride World Champion i 2008, og har flere medaljer, deriblant gull, fra Freeride World Tour, har vært en del av Peak Performance Ski Team s iden 2000. Nå er han frontfigur for det siste tilskuddet til Heli-kolleksjonen. Gravity er laget med et tre-lags Gortex-skall, som skal hindre regn og snø fra å trenge inn i klærne. Samtidig skal plaggene puste og la kjøreren beholde en behagelig kroppstemperatur. De sterke fargene og designet gjør at klærne skiller seg ut og synes i bakken. Flere detaljer på plaggene gjør at dette er klærne til den dedikerte frikjøreren.

Funksjonelle klær

– Vi som skikjørere kommer med inputs og ønsker som designerne tar med seg når de tegner kolleksjonen. Det kan for eksempel være hvor lang jakken skal være, plassering av lommer, eller andre detaljer som vi frikjørere vil ha. Det er litt gi og ta oss imellom. Designere jobber jo kreativt, og tenker kanskje ikke på hvor lommene sitter best eller verst på en jakke. Samtidig kunne vi skikjørere aldri tegnet så fine kolleksjoner med de rette fargene, sier Windstedt. 
Han understreker hvor viktig det er med funksjonelle klær når man driver med frikjøring.
– Så fort du befinner deg i farlig terreng og dermed øker risikoen for å bli værfast eller komme ut for en ulykke, er det viktig å kunne stole på at klærne holder deg tørr og varm. I tillegg er det jo herlig å kunne kjøre lange dager uten å kjenne at klærne gir opp før viljen, sier han.

Frikjører Henrik Windstedt i den nye Heli Gravity-kolleksjonen fra Peak Performance.

Skal lage film

For Windstedt sin del er de store mesterskapene lagt på hylla denne sesongen. I stedet skal han bruke vinteren på å lage skifilmer for det norske produksjonsselskapet Field Productions. Windstedt var med i selskapets film «Side by Side» fra 2010, der også Aksel Lund Svindal var med. 
– Jeg ser virkelig frem til vinteren, og håper det blir mye snø, sier Windstedt. 
Som frikjører er han vant til å reise dit de beste snøforholdene måtte føre ham. 
– Det er alltid vanskelig å si før sesongen hvor mye reising det blir. Man vet jo ikke helt hvor de beste forholdene er, så man kan bli nødt til å reise på kryss og tvers over hele verden for å finne bra snø, sier han.

Perfekte kjøreforhold

De perfekte forholdene kan han finne hvor som helst, men han holder en knapp på BC Canada, en provins som ligger på vestkysten av Canada. 
– Her er det relativt snøsikkert og generelt mye fet skikjøring. Det finnes massevis av skisteder å velge i dersom man vil ha hele pakken med gode restauranter og barer, sier han. 
Alaska er en annen favoritt, som Windstedt håper å kunne reise til i løpet av våren. 
– Jeg har hatt flere fine turer dit, og treffer du riktig er det ingenting som slår det. Bratte heng med mye snø ser både kult ut, og er veldig fett å kjøre, sier han. 
– Hva er så de perfekte forholdene?
– Det må være der det har snødd en meter, der det er noenlunde helling i terrenget og minimalt med folk, sier Windstedt.

Matcher

Global PR Manager i Peak Performance, Jeanette Francke, sier samarbeidet med kjørerne er svært viktig for dem. 
– Hver sesong tester de våre produkter og gir viktig input som vi kan bruke for å lage enda bedre skiklær. Ved hjelp av alle testene våre sikrer vi også at klærne holder de høye kvalitetskravene vi stiller, sier hun.
Gravity-kolleksjonen er blitt svært godt mottatt i Norge, ifølge Francke. Hun understreker at den passer like godt i skibakken som under ekstreme forhold. 
– Vi har fått veldig bra respons på denne. Folk liker de sterke fargene og «block-designet». Klærne skiller seg ut og de synes, sier hun. 
Gravity er en del av Heli-kolleksjonen til Peak Performance, og finnes i alt fra undertøy, mellomlagstøy, tynne dunjakker til å ha under skallklær, strømper og hansker. Hele kolleksjonen er fargekoordinert slik at klærne passer sammen. 

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Peak Performance

Følg IN magasinet på Facebook