Hjem >  Sjöö Sandström satser i Norge

Sjöö Sandström satser i Norge

I november lanserte Sjöö Sandström sin nyeste klokke på  tostjerners Michelin restauranten Maaemo. Flere ganger har firmaet satt Sverige på klokkekartet gjennom innovativ design og ett unikt håndverk. Nå satser de på det norske markedet.

– Sverige har en lang og fin urmakertradisjon. Vi er ivrige etter å forvalte og utvikle denne tradisjonen. Før 2013 stod vi foran et veiskille; skulle vi fortsette som før eller velge nye veier og utvide vår satsning? Valget falt på det siste alternativet og nå satser vi skikkelig, forteller Felix Formark, ny CEO siden 2012.
Satsingen har krevd masse jobb og en god del investeringer.
– De siste årene har forståelig nok vært tøffe, men i år har vi tatt et stort skritt og vokser mye. Den nye satsningen er helt på linje med hva Sjöö Sandström har valgt å formidle allerede fra starten, nemlig å våge og løpe linjen ut.

Official Watch of the Swedish Air Force

De to ingeniørene og klokke-entusiastene Christer Sjöö og Michael Sandström hadde bestemt seg for å lage et svensk klokke-merke som skulle være noe utenom det vanlige. Den første modellen, Automatic ble presentert i 1993. To år senere fikk Sjöö Sandström utmerkelsen «Utmärkt Svensk Form». Men det store gjennombruddet kom først i 1997, med modellen Chronolink Worldtimer UTC.
    2011 ble spesielt interessant, da ble to helt nye modeller presentert, flyuret UTC Skydiver samt dykkeruret Landsort. Sjöö Sandström vant en offentlig kontrakt fra det svenske luftforsvaret på grunn av UTC Skydiver og kan nå titulere seg med å være «Official Watch of the Swedish Air Force». Den andre klokken, dykkerklokken Landsort, har fått sitt navn etter «Landsortsdjupet» som med en dybde på 459 meter er dypest i hele Østersjøen.
    Lanseringen i Norge ble arrangert på Maaemo i Oslo der Sjöö Sandström viste den nyeste modellen Royal Capital. Et mesterverk der man samarbeider med en helt ny urverksprodusent, Vaucher Manufacture Flurier. 
    Nå har Sjöö Sandström også inngått et samarbeid med Urmaker Thorbjørnsen (Tel: 900 70268) som holder til på Nytorget 12 i Stavanger. Så du kan ta turen innom butikken for å se nærmere på klokkene til Sjöö Sandström.

Følg IN magasinet på Facebook