Hjem » Oslo »  Sirkuset har kommet til byen

Sirkuset har kommet til byen

Få smykkemerker kan måle seg i eksklusivitet som danske Ole Lynggaard. Sannsynligheten er stor for det vil nå nye høyder når de nå lanserer sin Circus-kolleksjon. Hos gullsmed H.A. Neerbye finner du en egen avdeling med Ole Lynggaard. Der kan du oppleve den nye kolleksjonen, samt finne din favoritt i et fantastisk smykkeunivers.

H.A. Neerbye holder til sentralt beliggende i Henrik Ibsens gate, midt i mellom Slottet og Solli Plass. Den ærverdige gullsmedforretningen kan skilte med en historie som strekker seg helt tilbake til 1914 og er i dag en del av Mestergull. Her finner du alltid et bredt utvalg innen gulv-, sølv- og diamantsmykker fra internasjonalt anerkjente merkenavn, samt tradisjonelle sølvartikler som kopper, krus og bestikk, som er særlig aktuelle som dåpsgaver. Etter en lang periode med oppgraderinger av både bygården og gaten utenfor, er nå endelig alt ferdigstilt og gaten er igjen full av liv.

Vakkert elefantsmykke

Det er alltid knyttet stor spenning til lanseringen av nyheter fra Ole Lynggaard. Merket er kanskje aller best kjent for de håndsydde skinnarmbåndene med sweetdrops, og smykker med steiner i alle regnbuens farger. 
– Ole Lynggaard er veldig flinke til å lansere nyheter og kommer med nye kolleksjoner to ganger i året. Nå har vi akkurat fått inn vårens nyheter og temaet for vårkolleksjonen er sirkus. Ole Lynggaard er kjent for elefanten som han først laget som lås til kjeder, og nå har den kommet i en ny og større utgave som henger i en snor. I år feirer han og hans kone gullbryllup og i den anledning fikk han laget en fantastisk versjon av elefanten med diamanter over det hele i gave til sin kone. Denne blir det mulig å spesialbestille.
 Ole Lynggaard er en familiebedrift, og selv om det i dag er datteren Charlotte som er sjefsdesigner, er 80 år gamle Ole fremdeles å finne på verkstedet og ved tegnebordet. Charlottes mann, Michel, og hennes bror, Søren, er også med på laget, og sammen føler de seg som et stort, omreisende sirkus, der generasjoner arbeider sammen mot et felles mål – perfeksjon. Et av kjennetegnene ved bedriften er fokuset på detaljer. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og det fires ikke på kvaliteten verken når det kommer til håndverket, eller andre deler av bedriften. I forbindelse med lanseringen av nye kolleksjoner kommer Ole Lynggaard alltid med en ny katalog. Katalogen er trykket på dansk papir av høy kvalitet, og kolleksjonen er presentert med Oles egne håndtegninger og flotte fotografier. Katalogen er, akkurat som smykkene, som et lite kunstverk å regne.

Elegante sølvsmykker

Charlotte Lynggaard har designet en sølvkolleksjon, der smykkene er formet som blader, spirer, eikenøtter og kongler. Alene eller sammen kan de tres på silke- eller sølvsnorer. Sølvsmykkene er oksyderte, og er mulig å kombinere med gullsmykkene. 
– I tillegg har Ole Lynggaard laget en utrolig flott lupe i gull med en liten slange og en diamant på toppen. Den henger i en snor med stretch slik at om man går i butikker og ikke kan se prislappen kan man enkelt bruke lupen, sier Per Arne med et smil.
H.A. Neerbye kan også friste med flere andre spennende merker. Her finner du for eksempel flotte og unike smykkene fra danske Anette Wille, Susanne Friis Bjørner og Georg Jensen. Og med høysesongen for bryllup rett rundt hjørnet er det nok mange som er på utkikk etter både frier- og gifteringer. Hos H.A. Neerbye finner du et bredt utvalg av begge, blant annet har de nå det nye Bridal Concept fra Georg Jensen med frier- og gifteringer som passer perfekt sammen. Her finner du også de populære Lykkeringene fra Mestergull hvor man kan designe sine egne gifteringer. 
– Man har en rekke valgmuligheter slik at det nesten bare er fantasien som setter grenser. Det er hele åtte overflatemønster å velge blant og fire gullfarger; gul, hvit, rose eller rød. Du kan også velge om du vil ha en eller flere diamanter. Mange velger også et lite stjernedryss med diamanter. Det er dessuten mulig å ha gravering både innvendig og utvending, blant annet er det noen som velger å gravere inn hverandres fingeravtrykk, avslutter Per Arne og ønsker alle velkommen til H.A. Neerbye!
 
Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Ole Lynggaard

Følg IN magasinet på Facebook