Hjem » Trondheim »  Shopping & sjø trekker boligkjøpere

Shopping & sjø trekker boligkjøpere

Boligprosjektet Lade Allé ligger midt i smørøyet på Lade, omgitt av sjø, turstier og kjøpesentre. Interessen for de nye leilighetene har ifølge megler Tonje Borthen vært svært stor.

– Det har vært en veldig bra interesse og et godt salg for boligene i Lade Allé. Interessen for leiligheter på denne siden av byen har alltid vært bra, sier avdelingsleder og megler i Eiendomsmegler1, Tonje Borthen. Med kjøpesenteret Lade Arena som nærmeste nabo og Ladestien kun et steinkast unna, trekker Lade Allé boligkjøpere i alle aldre. Her bor man i rolige omgivelser, samtidig som man har alt rundt seg. 
– Her har man alt man trenger, og man trenger ikke dra inn til byen i det hele tatt. Den tidlige våren på Lade er også en parameter som spiller inn, sier Borthen.

Utsolgt på kort tid

I alt skal syv bygg med 221 leiligheter fra 46 til 99 kvadratmeter føres opp på tomta mellom Lade Arena og Lade Allé. Utbygger Selvaag Bolig er godt i gang med byggingen av de første blokkene, og hele prosjektet er planlagt ferdigstilt sommeren 2017. De første leilighetene ble lagt ut på markedet i fjor sommer, og ble raskt revet unna.
– De fleste leilighetene var solgt på bare noen uker, forteller Borthen. 
Hun sier interessen har vært særlig stor for de såkalte Start-boligene, som er myntet på førstegangskjøpere og de som ønsker et rimeligere alternativ på boligmarkedet. Dette er 2- til 3-romsleiligheter på mellom 48 og 68 kvadratmeter med arealeffektive planløsninger. 
– Start er et veldig tydelig konsept, og vi ser at det er hovedsakelig unge kjøpere på disse. Det er også mange som har tilknytning til området fra før, sier Borthen.
Nå i juni legges de siste Start-boligene i prosjektet ut for salg.

Førstegangskjøper

For førstegangskjøper Thea Wigum (23) var beliggenheten en bonus. Start-leiligheten kjøpte hun i oktober, og innflyttingen skjer i løpet av første kvartal i 2016. Frem til da blir hun boende hjemme hos pappa på Strindheim. 
– Det har vært veldig gunstig å få bo hjemme og spare penger. Jeg har egentlig alltid tenkt meg å bo i området her, og med den nye brua mellom Strindheim og Lade kom jo Lade enda nærmere, sier Thea, som er oppvokst på Strindheim. 
For den 48 kvadratmeter store leiligheten betalte hun rundt to millioner kroner. Leiligheten ble kjøpt til fastpris, og hun slapp dermed hektiske budrunder.
– Fast pris gjorde det også mer forutsigbart med tanke på boliglånet, påpeker hun.
Thea har enda et år igjen av sykepleierstudiene, men rekker å være i jobb som sykepleier et halvt år før hun overtar leiligheten. Hun har også en ekstrajobb ved siden av studiene. Nå ser hun frem til å flytte til Lade. 
– Her har jeg alt i nærheten. Butikker, Ladestien og busstilgang. Jeg bruker å handle på XXL en god del, og også på City Lade der det er blitt veldig fint. Jeg trenger heller ikke bil siden bussmulighetene er så gode, sier Thea. 
Hun tror de forskjellige leilighetstypene vil bidra positivt til bomiljøet. 
– Det blir jo et større mangfold, med beboere i alle aldre. Dette er et stort prosjekt, og jeg går ut i fra at det også er flere kjøpere på min alder, sier Thea, og legger til at to av venninnene hennes har kjøpt bolig i det samme prosjektet.

Møteplasser

For utbygger Selvaag Bolig er trivsel på fellesområdene vel så viktig som trivsel i egen leilighet. Fellesarealer med benker, lekeplasser og ballbane skal gi trivelige møteplasser i Lade Allé. 
– Det blir som et parkanlegg, der man har muligheten til å ta med seg kaffekoppen ut, påpeker Borthen. 
Leilighetene ligger i rolige og barnevennlige omgivelser, med nærhet til natur- og grøntområder, og kort avstand til barnehager, skoler, idrettsanlegg, butikker og offentlig kommunikasjon. Sentrum er kun fire flate kilometer unna. Hver leilighet har balkong eller terrasse med hage, og de ulike leilighetstypene er tiltenkt både enslige, og store og små familier.

Førstegangskjøper Thea Wigum (23) ser frem til å komme enda nærmere shoppingtilbudene på Lade når hun flytter til Lade Allé.

Skaper gode nabolag

Lade Allé bygges etter Selvaag Boligs filosofi om å skape gode boliger i gode nabolag, som folk flest har råd til. Det hele startet med bygningsingeniøren Olav Selvaag, som ville bevise at man ved hjelp av nye bygningsteknikker kunne bygge prisfornuftige boliger, og i 1948 bygde han det første Selvaag-huset på Ekeberg i Oslo. Senere skulle Selvaag stå for en større utbygging av bydelen Veitvet, der det ble satt nye standarder med blant annet skulpturer, kjøpesenter, musikkskole og et stort utendørs aktivitetstilbud for barn og unge. Selvaag skal selv ha uttalt at bydelen «skulle få noe spesielt, noe som ingen andre bydeler hadde, og som derfor kunne bidra til «sunn og verdifull lokalpatriotisme». Olav Selvaag mente at gode nabolag gir god bokvalitet. Siden har Selvaag Bolig ført arven videre med å skape nabolag som mennesker ønsker å være en del av og trives i. I disse dager pågår kampanjen «Nabolaget mitt», der Selvaag Bolig kårer Norges hyggeligste nabolag. Vinneren får både en nabolagsfest og tilskudd til oppgradering av fellesarealene. 

For mer info om Lade Allé og Selvaag Bolig: www.selvaagbolig.no/ladealle

Tekst & foto: Renate Brødreskift | Illustrasjoner: Selvaag Bolig

Følg IN magasinet på Facebook