Hjem » Oslo »  Setter standarden med Porsche Macan

Setter standarden med Porsche Macan

Det er ikke til å komme fra at merkenavnet Porsche bringer med seg forventninger og lovnader om design og teknologi på øverste nivå. Når man kjøper en Porsche modell så vet man hva man får. Med sin nye kompakte SUV, Porsche Macan, setter de nå standarden i et nytt segment og hos Porsche Center Oslo melde de første interesserte seg allerede i 2011. Og det er ingen grunn til å tvile på at interessen vil bli noe mindre når Macan i løpet av april endelig blir i finne i butikken!

Det er nok mange bilinteresserte som har ventet i spenning på den nye Porsche Macan, og i april blir den endelig å finne på det norske markedet.
– Det har vært stor interesse rundt Macan, og vi har kunder som skrev under avtale for den allerede i januar 2011. Det viser at det er mange som har tillit til merket og vet at Porsche alltid leverer. Og vi forventer enda større interesse nå som man kan se og prøve den nye modellen. Porsche har bygd en helt ny fabrikk i Leipzig, i tilknytning til den gamle fabrikken, for å møte etterspørselen. Dette er en ren Macan-fabrikk, som vil øke kapasiteten betraktelig, forteller salgsdirektør hos Porsche Center Oslo, Tormod Johansen.
 Porsche Center Oslo flyttet inn i nye og moderne lokaler på Ryen i januar 2010. Dette er den eneste rene Porsche senteret i Norge, og her kan du oppleve både den nye Porsche Macan i tillegg til de andre modellene merket har å by på. I tillegg finner du artikler fra Porsches Driver›s Selection, autorisert verksted og en 750 kvm bruktbilavdeling.
– Vi har holdt på i fire år og har hele tiden hatt en god utvikling på. I fjor solgte vi rundt 260 biler totalt og vi forventer en økning i omsetningen i 2014 med den nye Macan på markedet.

Sporty og elegant

Med Porsche Macan satser Porsche for fullt i et nytt segment. Dette er en kompakt SUV i samme segment som Audi Q5 og BMW X3. Men det er jo unektelig mer sexy å kjøre Porsche, og nå har man altså endelig muligheten til å velge Porsche i samme prisklasse. Dette er også bilen for de som synes Porsche Cayenne kan bli litt for stor.
– Med Macan ønsker vi også å treffe et nytt segment. Det er en modell som treffer en stor gruppe, fra barnefamilier til den eldre generasjonen som ønsker en bil som tar mindre plass enn en de større SUVene. Vi ser også at det er mange som har kjørt for eksempel Audi Q5 tidligere, og som nå endelig har mulighet til kjøpe en Porsche isteden. Dette var også noe vi så når Porsche Cayenne kom, da kom det mye «fremmedmerker» i innbytte. De som allerede har bestilt Macan vil få bilene sine fortløpende.
 Porsche Macan er definitivt en sporty bil. Den røde tråden fra merkets andre modeller er absolutt tilstede, og når man ser den på veien vil man raskt gjenkjenne den som en Porsche. I første omgang kommer Macan med V6 motor diesel og bensin. Med en 211HK V6 Diesel starter Porsche Macan på kr 809 900,- levert Oslo. I interiøret er det hentet inspirasjon fra blant annet Porsche 918 Spyder, samtidig som den har mye av den samme teknologien som storebror Cayenne. Firehjulstrekk og PDK automatgir leveres som standardutstyr, i tillegg kan du skreddersy bilen med akkurat det ekstrautstyret du ønsker slik at du får akkurat din drømmebil!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Porsche & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook