Hjem » Oslo »  Sett farge på hjemmet ditt!

Sett farge på hjemmet ditt!

Drømmer du om nye farger på veggene anbefales du å ta turen innom Vinderen Farvehandel. Ikke bare er de Norges største forhandler av Farrow & Ball, de er også viden kjent for sine fantastiske blandinger av beis. Her får du garantert både inspirasjon og veiledning til å finne de fargene som vil være perfekte til akkurat ditt hjem!

Etter flere år med hvite og minimalistiske interiør er endelig fargene tilbake. Enten du planlegger å pusse opp eller bare er på jakt etter litt ny inspirasjon er det vel verdt med et besøk hos Vinderen Farvehandel. Det er nemlig ikke uten grunn at den hyggelige forretningen er kjent langt utenfor byens grenser. Her finner du et bredt utvalg av tekstiler, tapeter, ulike interiørartikler, maling i alle nyanser fra den engelske produsenten Farrow & Ball, kalkmaling fra Pure & Original og ikke minst spesialblandinger av beis.
– Vinderen Farvehandel har røtter helt tilbake til slutten av 40-tallet og har alltid vært kjent for å blande sine egne farger og for å lage gode fargepaletter, forteller innehaver Ingebjørg Røthe. 
Hun overtok forretningen høsten 2008, rett før det ble nedgangstider i hele markedet. 
– Da jeg overtok førte vi Jotun, som nær sagt alle andre. Men da markedet smalt ble det veldig tungt å drive her. På hjørnene rundt oss lå de store kjedene. Ofte blandet vi fine farger til kundene som så kjøpte prøveboksen og tok den med seg for å kjøpe malingen billigere hos en av kjedene. Jeg skjønte at jeg måtte gjøre noe annerledes og det var da jeg bestemte meg for å satse på Farrow & Ball. Jeg kjente godt til de etter å ha bodd i England og de viste seg å være på jakt etter en forretning i Oslo som kunne selge malingen over disk. I 2009 begynte vi med Farrow & Ball. Da maskinen for å blande Jotun måtte fornyes tok jeg det endelige valget om å bare satse på Farrow & Ball. På den tiden var Norge et Jotun-land og vi måtte hele tiden overbevise kundene om at Farrow & Ball var et godt alternativ. I dag går salget over all forventning og den har virkelig slått an her i Norge. Vårt arbeid med Farrow & Ball har dessuten vært medvirkende til å åpne det norske markedet for andre malingsprodusenter.

Ni nye farger fra Farrow & Ball

Farrow & Ball er i dag kjent som et av de beste malingsmerkene i verden. Firmaet ble etablert i England på 40-tallet og de benytter fremdeles mange av sine gamle oppskrifter og produksjonsmetoder. De bruker kun naturlige fargepigmenter noe som gjør malingen mer miljøvennlig. Malingen til Farrow & Ball har dessuten 30 % mer pigment i hvert spann noe som gir den en dypere og mer konsentrert farge på veggen. De har en fargepalett bestående av over 130 farger i hele 13 ulike finisher. 
Tidligere i høst lanserte de ni nye farger med brask og bram. En representant fra Farrow & Ball tok turen til Norge og Vinderen Farvehandel inviterte sine kunder til en hyggelig kundekveld. Her ble både de nye fargene behørig presentert og de fikk et lite innblikk i prosessen bak. Og skal man dømme etter oppmøtet er det tydelig at dette er et tema som mange er interessert i. Blant de ni nye fargene er det alt fra mer dempete nyanser som beige og sval olivengrønn til en knall rosa med det eksotiske navnet Rangwali. Og de nye fargene vil nok pryde mange vegger også her i Norge i årene som kommer. 
– Vakker maling på veggene har mye å si for trivselen i et rom. Jeg kunne nok ha gjort om hele butikken til en ren interiørbutikk, men jeg elsker å jobbe med farger. Har man feil veggfarge hjelper verken gardiner eller en ny sofa.

Blander egne beisfarger

Det er ikke så mange malerforretninger som fremdeles blander sin egen beis for hånd. Men hos Vinderen Farvehandel får du fremdeles beis blandet etter hemmelige oppskrifter på bakrommet. 
– Vi bruker beis fra tyske Osmo som er fantastisk god. Tidligere ble beis primært brukt til gulv og det var min forgjenger som begynte å lage vakre farger til vegger og gulv. Dette har vi jobbet videre med og i dag lager vi nesten kun våre egne farger. Det er et stort marked for det og særlig selger vi mye til hyttemarkedet. Vi får forespørsler fra hele landet og her om dagen hadde vi besøk av en familie som hadde kjørt i seks timer fra Sverige i ens ærend for å kjøpe beis hos oss, sier Ingebjørg med et smil.
Vinderen Farvehandel tar også på seg prosjekter hvor du får hjelp til alt fra fargevalg til å skaffe håndverkere. De har planer om å utvide underetasjen til et kombinert showroom og prosjektavdeling. 
– Vi har et sterkt team her hvor alle har sine sterke sider. Her får du alltid hjelp og mange forteller at de har blitt anbefalt å komme hit fordi vi er så flinke på farger. I tillegg selger vi mye tekstiler og tapeter. Det blir ofte mer liv i et hjem om man bruker tapet og for eksempel barnerom blir ekstra hyggelig med en fin tapet på veggene. Vi har et bredt utvalg fra en rekke kjente leverandører som Elitis, Colefax & Fowler, Andrew Martin, Tapet-Cafe og Ralph Lauren. Et godt råd når man skal pusse opp er å se på husets stil og epoke når man tenker på innredningen. Og viktigst av alt, våg å vær deg selv, gjør det du liker og ikke tenk så mye på hva venner og naboer gjør!

FAKTA: Vinderen Farvehandel

Adresse: Holmenveien 1, 0374 Oslo
Telefon: 22 14 24 34
E-post: post@vinderenfarve.no
Facebook: www.facebook.com/VinderenFarve
Instagram: www.instagram.com/vinderenfarvehandel
Åpningstider: Man-fre 10-18 & lør 10-16

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Farrow & Ball

Følg IN magasinet på Facebook