Hjem » Trondheim »  Satser på suksess i nybygg

Satser på suksess i nybygg

Høstens bilnyheter: Peugeot

Etter 76 år i Bjørndalen har Prøven Bil flyttet inn i et splitter nytt anlegg på Østre Rosten. Her holder forhandleren til i det som er landets største bilvarehus.

Daglig leder ved Prøven Bil, Lars W. Hoff, ser frem til å drive bilforhandler i det splitter nye anlegget på Østre Rosten.

I midten av august flyttet Peugeot-forhandleren sammen med Mercedes-forhandleren Motor-Trade, Kia Trondheim, motorsykkelforhandleren Bikerstreet, Telehuset og Overaaes dekkhotell inn i det vel 20 000 kvadratmeter store bilanlegget på Østre Rosten 8. Ut fra tilstrømmingen av skuelystne på åpningsdagen å dømme, var det knyttet store forventninger til det nye anlegget. Allerede et par timer etter åpning kunne en fornøyd daglig leder ved Prøven Bil, Lars Hoff, konstatere at den første salgskontrakten var signert.

Samlokalisering

– Vi håper jo at vi skal trekke til oss en enda større kundemasse i og med at vi nå har fått større og mer tidsriktige lokaler, sier Hoff. Han anslår en salgsøkning på rundt 15 prosent i løpet av det første året på ny adresse. Det er Prøven Bil og Motor-Trade som står som hovedleietakere, med henholdsvis 6600 og 7000 kvadratmeter hver. Hoff stiller seg positiv til samlokaliseringen med Motor-Trade, som ligger vegg i vegg. 
– Det blir jo en deling av kostnader, samtidig som det er en fordel å være flere aktører på samme sted, sier han.
Utbygger av det nye bilanlegget er Fabritius Eiendom, som eies av Bjørn Rune Gjelsten. 
KLP kjøpte i vår den nybygde eiendommen for 294 millioner kroner, og stod dermed for det dyreste næringseiendomskjøpet så langt i år i Trondheim.

Article image
Det nye verkstedet er stort og oversiktlig, med utsikt mot Granåsen.

Rasjonell planløsning

Når man flytter fra 4500 til 6600 kvadratmeter, må man tenke rasjonelt. Korte avstander mellom kundemottak, salgsavdeling og verksted betyr tid spart og penger tjent. 
– Ting må være tett på hverandre når man bygger et så stort anlegg. Man tjener ikke penger når man må bruke tiden på å gå lange avstander, påpeker Hoff. 
Det første kundene møter er derfor kundemottaket, og fra resepsjonen har man oversikt over både kundemottak og salgsavdeling, slik at man kan henvise direkte til den som er ledig. Salgssjefer og daglig leder sitter med utsikt mot selgerne sine og utstillingshallen. Rett bak kundemottaket ligger verkstedet, som ifølge Hoff er byens eneste bilverksted med utsikt mot Granåsen. Delelager og klargjøring av bil deles med Motor-Trade. Prøven Bil flytter lakk- og karosseriverkstedet sitt til de gamle lokalene i Bjørndalen. Fra nyttår vil også Motor-Trades lakk- og karosseriverksted bli en del av denne virksomheten.

Attraktivt område

På andre siden av E6 er det nye anlegget til Sulland Bil og Maskinagentur i ferd med å ferdigstilles. Tiller vil da, sammen med området rundt Tunga, utgjøre et av byens to store bilforhandlerområder. 
– Det er jo mye handel som foregår på Tiller, og flere store aktører som holder til her. Vi blir mye mer tilgjengelig for kundene nå enn vi var i Bjørndalen, sier Hoff.

Høstnyheter fra Peugeot

Peugeot 308 SW
Stasjonsvognutgaven av Årets Bil-vinner kom for salg for en måneds tid siden, og er høstens store nyhet fra Peugeot. Designet kombinerer et strømlinjeformet utseende med et romslig interiør. Pris fra 249 900 kroner.

Peugeot 108
Den minste modellen i stallen til Prøven Bil. Kompakte nye Peugeot 108 som skapt for dagens urbane livsstil med sin rene, elegante stil med utallige muligheter for å tilpasse bilen etter eierens personlige smak.. Pris fra 129 900 kroner.

Peugeot 508 SW
Kommer i ny drakt i oktober. Modellen har fått en facelift både på interiør og eksteriør.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Peugeot