Hjem » Kultur & underholdning »  Sarah Kanes Renset på Nationaltheatrets hovedscene

Sarah Kanes Renset på Nationaltheatrets hovedscene

Hvor langt er du villig til å gå for kjærligheten?

I høst spilles Renset på Nationaltheatrets hovedscene. Stykket ble skrevet i 1998 av den britiske dramatikeren Sarah Kane, et år før hun tok sitt eget liv. Hennes stykker handler om kjærlighet, seksuell lyst, lidelse, smerte og død. I møtepunktet mellom Kane og den litauiske prisvinnende regissøren Oskaras Koršunovas skapes en sterk, poetisk og mektig forestilling på Nationaltheatrets hovedscene.

Koršunovas hadde enorm suksess med den rystende forestillingen Klassen vår høsten 2015. Anmelderne trillet seksere over hele linja og kalte forestillingen «årets viktigste» og «en historie for vår tid». Det blir ikke mindre skjellsettende når Koršunovas nå tar fatt på forestillingen som har skapt fysiske reaksjoner blant publikum på The National Theatre i London.

Da Sarah Kane i sin tid ble spurt om hvorfor hun hadde skrevet et slikt voldelig skuespill, svarte dramatikeren: «Jeg skriver ikke voldelige skuespill; jeg prøver bare å være helt ærlig.» Og Renset er en skinnende ærlig tekst som våger å vise menneskelig mørke, for ikke å snakke om tilværelsens mørke, også i sin skildring av kjærlighetens kraft og makt.

Kilde: Mynewsdesk/Nationaltheatret | Fotograf: Øyvind Eide

Følg IN magasinet på Facebook