Hjem » Klær & mote »  Romantikk i luften

Romantikk i luften

Samfunnets utvikling går i rivende fart. Likevel er det noen tradisjoner som fortsatt står fjellstøtt – og det med rette.

Bryllup er verken nymoderne eller en romantisk drøm. Det å feire kjærligheten ved å love hverandre evig troskap er kanskje den sterkeste – og mest følelsesladede – tradisjonen som finnes. Tradisjoner er i høyeste grad også noe som kjennetegner gullsmed David-Andersen. Siden 1876 – i hele 140 år – har de tilbudt et rikt utvalg kvalitetssmykker til frieri og bryllup. I det som markerer starten på et begivenhetsrikt jubileumsår finspisser bedriften dette konseptet ytterligere. Det er all grunn til å feire.

«Vil du gifte deg med meg?»

Setningen består av bare noen få ord, men knapt noe annet spørsmål rommer et så voldsomt spekter av følelser. Fra dyp kjærlighet til frynsete nerver. Ikke minst handler det om å gi hverandre et løfte. At man skal holde sammen livet ut, i gode og onde dager. 
Det fremste symbolet på dette løftet er en ring. En spent frier ønsker gjerne å finne den perfekte ring til sin utkårede. Den skal være personlig, vakker og – som tidligere nevnt – et symbol på kjærligheten. 
Hos David-Andersen har de ikke bare et rikt utvalg forlovelsesringer; personalet er også gode menneskekjennere. I tillegg er de dyktige. For David-Andersen har alltid verdifull kunnskap og god kommunikasjon vært en del av kjernefilosofien i bedriften. I rolige omgivelser får hver enkelt kunde all den hjelp og tid han eller hun trenger for å finne den perfekte ring.

En ring av kjærlighet

Om forlovelsesringen er viktig, kan det samme sies om selve gifteringene. For mange par markerer valget av disse et høydepunkt i bryllupsplanleggingen. Via konseptet Wedding har David-Andersen mulighet til å sette sammen ringer nøyaktig etter den enkeltes ønsker. Mulighetene er mange. Alle ringer kan for eksempel produseres i gult, hvitt, rosé gull og platina. Likeledes leveres ringene med ulike overflater. Valget står mellom blank, matt og lett hamret overflate. 
Designuttrykk og hvordan ringen føles på fingeren er også viktig å tenke på. Det finnes fire ulike profiler å velge mellom, og totalt seks bredder. For det som ønsker noe litt ekstra, kan samtlige ringer leveres med en liten diamant eller et «stjernedryss». 
Weddingkolleksjonens høydepunkt er en flott ringserie med en ekstra kraftig ringskinne og flere elegante diamantringer. De side-
ringene fullsatt med diamanter passer perfekt sammen med gifteringen og enstens-ringen. Kombinasjonsmulighetene er mange og uttrykket ytterst eksklusivt.

Tradisjoner, håndverk og merkevare

Når ringene er bestemt gjenstår graveringen. Selv om mange velger tradisjonelt med navn og dato, er det blitt stadig mer vanlig å bruke et symbol, et personlig budskap eller egen håndskrift. Hos David-Andersen, som alltid har vært ensbetydende med godt håndverk, er graveringen i trygge hender. Ved forretningen på Karl Johan finnes et verksted som fremdeles er i bruk. Kvalitetsnormene er de samme som grunnleggeren i sin tid satte. Dette medfører også mulighet til å få spesialdesignet sine helt egne ringer – om noen skulle ønske det. 
Foruten ringer har David-Andersen alt det som skal til for at selve bryllupsdagen skal funkle litt ekstra. Perler og smykker til bruden, flotte gaveønsker i form av bestikk og korpussølv og selvsagt potensielle morgengaver. David-Andersen presenterer noen av Europas beste merkevarer, skapt for å vare gjennom generasjoner.
Selv om bryllupet er viktig markerer det bare starten på det som skal bli et langt samliv.
Derfor er det viktig å ikke glemme hverandre. Marker gjerne de mange gode opplevelsene, merkedagene og fremtidige jubileer med å gjenta besøket hos David-Andersen. Vis at du husker på – og setter pris på din bedre halvdel. 
Kjærligheten skal feires – hele livet.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: David-Andersen

Følg IN magasinet på Facebook