Hjem >  Riksteatret setter opp «Prisen» av Arthur Miller

Riksteatret setter opp «Prisen» av Arthur Miller

Riksteatret setter opp «Prisen» av Arthur Miller med Kim Haugen, Helge Jordal, Iren Reppen og Per Frisch i rollene. Regien er ved Kjetil-Bang Hansen. Forestillingen skal på besøk til 50 steder landet rundt.

To brødre har ikke sett hverandre på 16 år. Begge har vokst opp i samme hjem, men likevel blitt så forskjellige. Den ene valgte karriere, den andre valgte familie. Nå møtes de igjen for å fordele arven etter sine foreldre. Hvilken pris vil de få for tingene de skal fordele? Og hvilken pris betaler de for valgene de selv har tatt? 
– Vi som har hatt eller har brødre, kjenner både i blod og kropp kampen og kjærligheten som kan leve mellom brødre, sier regissør Kjetil Bang-Hansen.
– Dette er det siste av Arthur Millers store stykker, skrevet i en tid hvor Amerika mistet fotfestet, akkurat slik mange opplever at de gjør i dag. «Prisen» handler om hvilke valg vi tar, både for oss selv og for samfunnet. Dette er et stykke om Amerika, om oss – og alle brødre.

– Med Arthur Millers «Prisen» tvinges vi til å reflektere over pris i alle ordets betydninger: den prisen vi en gang betalte for noe, den prisen vi i dag kan få for noe, og den pris vi faktisk setter på noe – ja, i siste instans den pris vi setter på oss selv og våre medmennesker, sier filosof Henrik Syse i en artikkel i teaterprogrammet.
Arthur Millers store læremester var Henrik Ibsen. Det er kanskje derfor han har blitt en av en av USAs mest innflytelsesrike og populære dramatikere. Miller er aller mest kjent for teaterstykker som «En handelsreisende død» og «Alle mine sønner». «Prisen» ble nylig satt opp på Broadway med blant annet Danny DeVito og Mark Ruffalo i rollene, og Barack Obama på besøk. 

I Riksteatrets oppsetning møter du Kim Haugen, Helge Jordal, Iren Reppen og Per Frisch i rollene. Regien er ved Kjetil-Bang Hansen. Scenografi John-Kristian Alsaker. Lysdesign Øyvind Wangensteen. Oppsetningen er produsert av Riksteatret og har premiere i Oslo 9. februar. Turnépremiere er i Verdal 15. februar. Turneen stopper på 50 steder gjester Oslo Nye Teater etter turneen med Riksteatret.

Foto: Riksteatret / L-P Lorentz