Hjem » Bergen »  Rene linjer

Rene linjer

Skandinavisk minimalisme med et hint av farge. Designet til Scandinavian Surface er tidløst, vakkert og unikt.

Designerne bak det bergenske designfirmaet Scandinavian Surface reiser Europa rundt for å finne unike interiørskatter til sitt nye butikkonsept Norden og Verden som åpner i april i særpregede lokaler i Solheimsgaten 78 på Danmarksplass. Her blir det også designstudio og showroom for de populære tapetene deres.
– Vi reiser mye til byer som København, Paris, Amsterdam og London for inspirasjon. Her er vi på jakt etter ting man ikke finner overalt, sier Ann Tove Engenes.
Finland er også en spennende designdestinasjon, og vi kommer til å se nærmere på hva de kan tilby av unike produkter.

Lokal tilhørighet

– Det handler om å finne produkter som appellerer til oss. Lokal tilhørighet og historien bak produktet er viktig, og sier noe om hvor unike de enkelte tingene er.
Hvor produktene kommer fra, og hvilke materialer som brukes er essensielt.
– Varene vi selger blir importert direkte fra produsentene. Uten flere mellomledd, er det enkelt å opprettholde god kommunikasjon og få innblikk i produksjonsprosessen, forklarer Engenes.
– Jeg tror at man i stadig større grad ønsker å vite mer om tingene vi kjøper. Hvor, av hvem og hvordan de er laget synes å være viktigere enn før. Vi kaller det «design med adresse», sier Engenes.
 Skaperne bak Scandinavian Surface, Ann Tove Engenes, Kristine Dybwad, Katrine Nylund og Åsne Midgarden er alle utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. – Vårt hovedprodukt er tapetdesign som selges over hele verden gjennom produsenten Photowall. Stadig får vi henvendelser fra kunder som ønsker våre tapetdesign til private og offentlige bygg. I forrige uke fikk vi f.eks. en henvendelse fra en interiørarkitekt i New York med en kunde som ønsket flere av våre tapetdesign i sitt hjem. Siste nytt er at vi har knyttet til oss interiørarkitekt og designer Elisabeth Ellefsen. Hennes kompetanse innen interiørdesign, fargebruk og produktutvikling gjør at vi kan levere helhetlige interiørløsninger basert på vår felles skandinaviske identitet.

Varig skjønnhet

Satsingen på spennende og unikt design fenger publikum.
– Med vår kunsthåndverkbakgrunn er vi opptatt av varig skjønnhet. Vi er glad i rene linjer, gjerne kombinert med innslag av friske og spreke farger. Godt håndverk og solide materialer er en forutsetning for å skape de beste produktene, sier Åsne Midgarden.
I de nye lokalene på Danmarksplass i Bergen kan man finne et utvalgt sortiment av lokalt og internasjonalt design, se nærmere på tapetkolleksjonen og bestille interiørarkitekt. Og bor man utenfor Bergen er det enkelt å handle på nettbutikken (scandinaviansurface.com).
– Norden og Verden er navnet på butikkonseptet vårt. I tillegg til å importere andres design, produserer vi også egne ting, sier Midgarden.
Hvilke produkter som havner hos Norden og Verden er langt fra tilfeldig.
– Miljøfaktoren er betydningsfull for hva vi velger å selge. Produsentene skal dessuten tenke miljø, etikk, lokal tilhørighet og ha et sterkt originalt kunstnerisk uttrykk. Inspirert av naturen. Våren hos oss kjennetegnes av elegante former og naturlige materialer.
Med tre, lin og ull, skaper man et unikt interiør som er både klassisk og lekent. Veggdekor er blant spesialitetene. Ved å bruke elementer fra naturen kan man bringe deler av fjell og skog til rommet.
– Naturen er en av våre største inspirasjonskilder. Naturens egne farger og mønstre er ofte å finne igjen i vårt eget design og produktene vi selger, sier Midtgarden.

Tekst: Kristine Thorstensen | Foto: Scandinavian Surface

 

Følg IN magasinet på Facebook