Hjem » Hjem & fritid »  Proff hjelp på leiemarkedet

Proff hjelp på leiemarkedet

Flere ønsker en profesjonell aktør i ryggen når de skal leie bolig. Frost Eiendom er byens største private boligutleier, med til sammen 1100 utleieboliger i Trondheim.

Frost Eiendom har til sammen 1100 utleieleiligheter fordelt på Frostgården, Tempe og Voll Studentby (Foto: Marius Rua).

– Vi ønsker å fronte et profesjonalisert leiemarked, forteller daglig leder i det familiedrevne selskapet, Rigmor Frost. Selskapet eier og drifter selv Frostgården i Innherredsveien 1 C og blokkene i Ola Frosts vei 1- 4 på Tempe, som til sammen rommer rundt 600 utleieenheter. I tillegg eier selskapet Voll Studentby med sine 500 hybler.

Nøye utvelgelse

Alle som ønsker å leie bolig gjennom Frost Eiendom går gjennom det samme systemet, som innebærer personlig oppmøte, visning, referansesjekk og en totalvurdering. Unntaket er hybelutleie til studenter, der mye foregår digitalt. Til gjengjeld skal det være lett for leietaker å forholde seg til utleier, lover og regler.
– Vi har ansatte som jobber med dette, og et system slik at folk vet hvor de skal henvende seg til enhver tid. Vår visjon er «Det gode leieforholdet», og dette jobber vi med hver dag for å oppnå, sier Frost.

Frost Eiendom er byens største private boligutleier. Bak f.v.: Rigmor Frost, Rune Pedersen, Aashild Jørgensen, Ann-Sofie Rødsten og Gunn Utnes. Foran f. v.: Robert Horghagen, Øystein Kvam og Hege Sundet.

Mangfold

Boligforvalteren leier ut leiligheter i alle størrelser, fra 30 til 95 kvadratmeter. Leietakerne kommer i alle aldre og livs-situasjoner. 
– Vi har ganske mange eldre, men også en stor andel studenter, enslige med eller uten barn, familier i etableringsfasen eller voksne par som vil frigjøre kapital i bolig, sier Frost.
Størst gjennomtrekk er det blant yngre leietakere, mens de eldre blir boende lengre. Gjennomsnittlig leietid er på tre år. 
– Vi har jo noen som har leid i 40 år, sier Frost. Hun legger til at det er slutt på tiden med lange ventelister. 
– Bolig er ferskvare. Vi jobber med å få inn riktig leietaker til riktig leilighet, og følger derfor ikke ventelisten slavisk. Vi er opptatt av et godt bomiljø og velger i stedet den eller de som vi tror passer best inn i den aktuelle leiligheten.

Leieprisen stabilisert

Hun tror noe av årsaken til at leieprisen har stabilisert seg litt den siste tiden, er at det er mange som tilbyr bolig til leie. 
– Det er markedsprisen som gjelder, og da er det viktig å følge med på leiemarkedet i byen. Vi mener at i et uoversiktlig leiemarked med mange tilbydere, skal det være fordeler med å leie bolig av en profesjonell aktør, sier hun.

200 nye studentboliger

Til høsten 2015 skal 200 nye hybler ferdigstilles på Voll Studentby. Her vil studentene bo i kollektiv av varierende størrelse, men alle hyblene kommer med eget bad. 
– Dette er en kvalitet vi synes det er viktig å tilby. Vi er opptatt av at studentene skal ha et godt sted å bo. De er greie leietakere, som kommer tilbake år etter år. Vi ønsker å tilby studentboliger til en fornuftig pris, og jo flere studentboliger som finnes, jo mer letter det trykket på andre utleieboliger, poengterer Frost. 

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Marius Rua & Renate Brødreskift

Følg IN magasinet på Facebook