Hjem » Interiør & design »  Prestisjetekstiler av britisk herkomst

Prestisjetekstiler av britisk herkomst

Høsten er i anmarsj. Noen synes det er vemodig, mens andre knapt kan vente med å krype under et pledd med en god bok i hånden. Selv tilhører jeg sistnevnte kategori.

Høsten er også en tid hvor jeg gjerne får lyst til å gjøre noen endringer hjemme. I form av et par nye puter, noen stearinlys eller et teppe. Og jeg vet akkurat hvor jeg skal gå for å få de tingene jeg trenger.
    I gaten bak politistasjonen ligger en av Bergens fineste butikker for hjemmetekstil. M Interiørdesign, heter den, og åpnet for noen måneder siden. Om butikken er ny, har innehaver Maya lang fartstid i bransjen. 
–Jeg trivdes egentlig godt med å jobbe for andre, men samtidig hadde jeg behov for nye impulser. Store aktører er vel og bra, men jeg ønsket å skape en mer intim butikk. Mindre fokus på møbler, og mer på hjemmetekstil. Da jeg ble kjent med Prestigious Textiles var valget enkelt. Dette var, i tillegg til solskjerming, noe jeg ønsket å satse på, forteller Maya til IN magasinet.

Kreativitet og høyteknologi side om side

Det ligger egentlig i navnet hva dette merket representerer; enkelt og greit prestisjetekstiler. Prestisjetekstiler til en lav pris, attpåtil. Engelske Prestigious Textiles er da også en av verdens største aktører innen hjemmetekstil og tapet. Utvalget er enormt. Firmaet ble grunnlagt av Trevor Helliwell i 1988, og har siden vokst seg til et verdensomspennende firma med samarbeidspartnere i mer enn hundre land. 
    Til tross for at Prestigious Textiles er kjent for å benytte seg av det beste teknologiske utstyret på markedet, har dette aldri gått på bekostning av verken kreativitet eller individualitet. Designteamet er unikt, og har vist en intuitiv forståelse for hva det er kundene faktisk ønsker seg. Det utvikles flere kolleksjoner i året, og alt lagerføres fra England.

Fargenes tilbakekomst

Maya bobler av entusiasme når hun forteller om Prestigious Textiles. Knapt noe annet firma har et så omfattende utvalg. Her finnes møbel- og putestoffer, gardiner, duker og tapeter – for å nevne noe. Man kan skape sitt individuelle uttrykk, men om en skulle ønske å matche vegger og puter er det muligheter også for det. Stilartene er mange; fra det romantiske til det mer klassisk kontinentale. Også stoffene varierer; fra den fineste taft og silke, til mer robust bomull og lin.
    Høstens kolleksjon har noe for alle. Fra chice broderier, til mer moderne mønstre. Her finnes søte detaljer og vintage prints. Videre er det referanser til elegant skredderkunst, folklore og fossiler. Farger er det mye av; fra klare toner til ulike puddernyanser. Materialene blandes om hverandre. Kombinasjonen av blank kobber og tørre linstoff er utsøkt. 
– Endelig er det slutt på hvite flater og blankt stål. Den varme fargepalletten er tilbake for fullt, forteller Maya.

En hjelpende hånd

Nå er det en gang slik at interiørbransjen er noe annet enn motebransjen. Trekker man om en sofa ønsker man at den skal vare en stund. Det samme gjelder gardiner. I så måte er Prestigious Textiles et godt valg, Kvaliteten er ypperlig! 
– Tilbakemeldingene fra både systue og møbeltapetserer er entydig positive. Dette er gode stoffer å jobbe med, sier Maya. 
    Det omfattende utvalget kan kanskje virke overveldende på noen. Skal man velge nye gardiner og sofatrekk med print? Eller er det bedre med ensfargede varianter? Og hvilken farge skal man da velge? Dette vet Maya alt om. 
– Derfor gjør jeg også gjerne hjemmebesøk. Ofte kan et friskt øye bidra til uvurderlig hjelp. Å finne en naturlig helhet er viktig. Det er bare å ringe; jeg kommer så fort jeg kan, avslutter hun. 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Prestigious Textiles & M Interiørdesign

Lik IN magasinet på Facebook