Hjem & fritid »  Populære nye selveierboliger i Lørenskog Stasjonsby

Populære nye selveierboliger i Lørenskog Stasjonsby

Som navnet tilsier vil det nye boligområdet Lørenskog Stasjonsby ligge like ved Lørenskog Stasjon. Og med flotte boliger i idylliske omgivelser kombinert med kort reisevei til både Oslo og Gardermoen er det ikke rart at de nye boligene allerede har blitt en stor salgssuksess for utbyggeren Selvaag Bolig.

I det siste har det vært hektisk byggeaktivitet i området som skal bli Lørenskog Stasjons-by. Her planlegger Selvaag Bolig 1000 nye boliger over de neste ti årene, og nå er arbeidet med de 250 første påbegynt. Lørenskog Stasjonsby vil bestå av en rekke ulike boliger, fra kompakte ett roms leiligheter til store fem roms med takterrasser og rekkehus. Dette gjør at man blant bolig-kjøperne finner mennesker i ulike aldre og livssituasjon, noe som gir et dynamisk og hyggelig bomiljø.

Det er tydelig at Lørenskog Stasjonsby er et attraktivt område hvor mange ønsker å bo. Allerede når det første salgstrinnet ble lagt ut i fjor, før bygge-
prosessen hadde startet, var det stor interesse blant potensielle boligkjøpere. Og nå har det første salgstrinnet av i alt to i prosjektet Oppløpet blitt lagt ut. Oppløpet består av i alt 113 leiligheter fordelt på tre hus med høyde på fire og fem etasjer. Her blir det mange ulike størrelser og planløsninger å velge blant, fra ett roms på 38 kvm til fem roms på hele 126 kvm. I tillegg vil de fleste leilighetene få balkong eller terrasse, og flere vil også få takterrasse.

Salgssuksess

Salgsleder Stian Møller Karlsen kan fortelle at salget så langt har vært over all forventning for hele prosjektet.
– Vi la ut det første salgstrinnet i mars i fjor, og til nå er det fire prosjekter som er lagt ut for salg. I det første salgstrinnet la vi ut 28 rekkehus, samt et lite prosjekt som heter Skrensen med i alt 18 leiligheter. Og her er det kun ett rekkehus og en leilighet igjen. Litt senere la vi ut Formtoppen med totalt 140 leiligheter og her er 101 leiligheter solgt. Og i det første salgstrinnet på Oppløpet er 24 av 62 leiligheter allerede solgt. Så det har vært et vanvittig bra salg som har overgått alle våre forventninger.

Og nå som byggingen har startet og man kan se området begynne å ta form er det ingen grunn til å tro at interessen vil bli noe mindre.
– Vi har begynt med de 28 rekkehusene først, og nå er alt grunnarbeidet på plass der. Over påske kommer de første modulhusene og vi vil se de første rekkehusene begynne å reise seg. Under Skrensen har den store underjordiske garasjen blitt gravd ut og arbeidet med en ny infrastruktur er påbegynt. Det vil bli ny adkomstvei fra Living, mens den gamle veien under jernbanelinjen vil bli omgjort til gang- og sykkelvei.

Planlegger skihall i nærheten

Lørenskog Stasjonsby vil bli et fredelig boområde, med eget parkområde og marka like i nærheten.
– Arkitektene har valgt å forsterke det rolige inntrykket ved å holde bebyggelsen lav, samtidig som den flotte teglsteins-fasaden på bygninger mot veien gir en litt mer urban følelse. De har også fokusert på en variert bebyggelse med spill i arkitekturen, slik at man unngår en monoton følelse. Vi har hatt en del boligkjøpere som ønsker å flytte ut fra Oslo, men hovedvekten er lokale som flytter en kort distanse. I midten vil det bli en flott park, med en bekk man kan følge opp til marka. I tillegg kommer Rema 1000 i førsteetasjen på Oppløpet og det er også planer om en kiosk eller en café.
 I forbindelse med byggingen av Lørenskog Stasjonsby er det også planlagt ny skole og barnehage i området. I dag har Selvaag Bolig visningssenter i den gamle gårdsbygningen som ligger her, men denne er regulert til allmennyttige formål som kulturhus eller barnehage. Og hvis alt går som planlagt så kommer også verdens største innendørs alpin og langrennsanlegg for helårsbruk i bakkant av boligene. Her vil det også bli hotell og konferansesenter, og dette ligger an til å bli en stor vinterdestinasjon.
 Er du på utkikk etter en ny bolig anbefales du å ta turen innom visningssenteret på Lørenskog eller ta en titt på nettsidene til Selvaag Bolig. Kanskje finner du akkurat din drømmebolig i Lørenskog Stasjonsby?

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Selvaag Bolig

Følg IN magasinet på Facebook