Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Pleie og fuktighet

Pleie og fuktighet

Vi innser at den noe begredelige sommertiden er over, og høstens mørke nærmer seg med stormskritt. Vi er klar for mer innekos, stearinlys og fyr i peisen! Solbeskyttelsen du har brukt på hud og hår byttes nå ut med fuktighet.

Sol og varme tørker som kjent ut håret, og vi trenger mer pleie og fuktighet nå som høsten kommer. I tillegg til en god shampo og conditioner, er det anbefale å bruke en god kur 2-3 ganger i uken nå som håret er på sitt tørreste – I tillegg til å gi fuktighet, blir også håret mye lettere å gre. Det mange av oss glemmer, er at vi må ta vare på hodebunnen. De fleste av oss opplever noen ganger tørr, noen også flass, i hodebunn når man går over fra en varm til en kaldere årstid. Klør du, eller føler ubehag i hodebunnen? Da kan du ta turen til frisøren for en analyse. Dersom hodebunnen ikke er i balanse påvirker dette håret, og kan gjøre det matt og livløst.

Ta en tur til frisøren

Frisørene har mye kunnskap, og hjelper deg med gode produkter både til hår og hodebunn. I tillegg til gode pleieprodukter er det også tiden for en god klipp. Etter sommeren bør alle ta en tur til frisøren – enten det er for å få klippet de tørre slitte tuppene eller om du rett og slett er ute etter noe helt nytt. Hvorfor ikke? Naturlig er stikkordet for høsten – både når det kommer til hårfrisyre og farge. Skulderlangt hår har i en tid vært veldig populært, og trenden fortsetter utover høsten. Håret skal nå være mer oppklippet enn tidligere, og gjerne kombineres med lugg, enten en lugg som går til siden, eller den klassiske panneluggen. Går du for panneluggen bør denne kombineres med markert midtskill, noe man ser er veldig i vinden nå i høst.

Langt eller kort?

I motebildet ser man fortsatt mye lange hår, gjerne med krøller. -Men istedenfor de typiske krølltang/glattetang krøllene, skal de nå være mykere og gjerne fønet frem. Finn frem den gamle gode rundbørsten og lek deg med ulike teksturer! Massevis av gode produkter som gir ulikt uttrykk. For de som ikke ønsker det lange håret, ser man at korte frisyrer på damene sakte men sikkert kommer igjen. Herrenes mote fortsetter også litt som tidligere – inspirert av 50-60 tallet. Korte, men med stil! Gjerne kort på sidene og bak, og med lengde på toppen som legges til siden eller bakover. Skillet mellom det korte og det lange markeres gjerne med en skill.

Hydrate-Me Masque hårmaske | Un.Tangled leave-in conditioner | Hydrate-Me Rinse conditioner | Hydrate-Me Wash shampoo | Free.Hold. kremvoks for herrer | Anti.Gravity Spray volum spray | Body.Builder hårskum

Naturlig hårfarge

Etter at sommersolen har gjort sitt, kan det også være godt å få frisket opp hårfargen. I høst ser man at det veldig lyse forsvinner og høstens trend er at hårfargen skal være så diskret og naturlig som mulig. Glem ombre med harde overganger mellom mørkt i bunnen og lyst kaldt i tuppene – nå er det disse trendene som gjelder:
babylights, ecaille (skillpaddeskall-hår) og «bestemor-hår». Den sistnevnte mer om du vil gå utenfor alt som heter naturlig for unge damer, så klart. Babylights (balayage) er fortsatt med i trendbildet. Dette er brede litt tilfeldig lagt striper, som nesten ikke synes, og som gir deg samme effekt som solbleket hår. Effektene legges mest i front, mot ansiktet og på toppen, mens håret under skal være mørkere og mer naturlig – akkurat som da du var yngre, gikk med hestehale og håret i front ble solbleket. Denne teknikken passer best for de som er naturlig blonde, men som ønsker seg spill i håret, uten de typiske stripeeffektene. Dessuten er det en litt «snillere» behandling for året enn tradisjonell bleking. Trenden med mørkere farge i bunn, og lysere lengder fortsetter også i høst. Men istedenfor de harde overgangene, skal det nå gå gradvis over fra mørkt til litt lysere. Man kan også gå for en mørkere variant hvor håret skal inneholde varierte toner av mørkt og lyst. En blanding av low-lights (lysere tupper) og mørkere striper. Som gjerne er en anelse mørkere enn din naturlige farge som skal blandes sammen og lage et naturlig spill i håret. De lyse effektene skal ikke være kalde slik man har sett en stund, men være mer naturlige, gjerne karamellfargede. Om du derimot vil ta den helt ut, er grått bestemor hår hot som bare det!
Man kan kort oppsummere med at det er det naturlige som preger motebildet nå i høst.

– Velkommen til oss!
Team Ramm og Ramsvik

Følg IN magasinet på Facebook