Hjem » Interiør & design »  PH 5 Mini

PH 5 Mini

Louis Poulsen presenterer PH 5 Mini – den første endringen i størrelse av den verdensberømte PH 5 pendelen.

– Hvorfor pokker har alle disse blinde menneskene som kaller seg lysteknikere aldri sett på fargene i dagslyset – når det egentlig er det som gir lys og ekte rikdom i livet?, Poul Henningsen, 1958. 
Poul Henningsen var en pioner innen lysdesign. Han var en av de første som anerkjente betydningen av å forme lys, og i 1958 designet han PH 5 pendelen som en oppfølging av sitt flerskjermssystem fra 1926. Med utgangspunkt i en grundig analyse av lysets reflekterende egenskaper er Poul Henningsens PH 5-lampe anerkjent som en dansk designklassiker og kjent for sin innovative, blendefrie form og ensartede belysning. I Poul Henningsens ånd lanserer Louis Poulsen nå PH 5 Mini, en ny størrelsesvariant av den klassiske pendelen, som passer til en moderne og kreativ livsstil.

Henningsen designet PH 5 som svar på kontinuerlige endringer i størrelsen og formen på glødepærer. PH 5 ble lansert som et klassisk, nytt produkt, og ingen visste den gang at den over tid ville bli synonym med PH-lampen. Uansett hvordan lampen installeres og uansett hvilken lyskilde som brukes, er og blir PH 5 helt blendefri. Henningsen ønsket også å forbedre fargegjengivelsen for lyskilden i PH 5. Små, røde og blå skjermer ble satt inn for å utfylle fargene i den delen av spekteret hvor øyet er minst følsomt – de røde og blå områdene – derved dempes lyset i den midtre, gulgrønne regionen der øyet er mest følsomt. 
Nye PH 5 Mini introduseres i en nyskapende fargepalett, utviklet i samarbeid med fargeeksperten Louise Sass, og spiller i farger som starter med den mørkeste tonen øverst og som blir sartere for hver skjerm.

Pendelen ble kalt PH 5 på grunn av 50 cm diameteren på toppskjermen. Louis Poulsen lanserer nå en miniutgave av den ikoniske PH 5 med en toppskjermdiameter på 30 centimeter. Mini fås i den klassiske fargeversjonen av PH 5, en ny, moderne hvit samt ytterligere seks fargekombinasjoner: Hues of Orange, Hues of Rose, Hues of Red, Hues of Green, Hues of Blue og Hues of Grey. 
PH 5 Mini vil være tilgjengelig i butikkene fra oktober 2017. 

FAKTA: Louis Poulsen

Louis Poulsen ble etablert i 1874. Gjennom nært samarbeid med designere og arkitekter som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Louise Campbell og Mads Odgård, har Louis Poulsen etablert seg som en av de ledende leverandørene av arkitektonisk belysning. Selskapet tilbyr belysning rettet både mot bedrifts- og privatmarkedet. Det er en historie bak ethvert produkt fra Louis Poulsen. Designerne bak disse produktene fokuserer på lyset i seg selv, og på ideen bak produktet, såvel som arkitekten, lysspesialistens eller møbeldesignerens utsøkte konsepter og visjoner om lys - alt i harmoni med Louis Poulsens egen lysfilosofi, design som former lys.

Finn din lokale Louis Poulsen forhandler her: Louis Poulsen.
 

Følg IN magasinet på Facebook