Hjem » Oslo »  Permanent makeup fremhever din naturlige skjønnhet

Permanent makeup fremhever din naturlige skjønnhet

Ønsker du å fremheve leppene, få ny kontur til øyenbrynene eller markere vippelinjen så kan permanent makeup gi flotte resultater. Men det er viktig at du går til noen som virkelig kan faget. Hos Long-Time-Liner i Vika jobber noen av Norges fremste eksperter innen permanent makeup. Her kan du med andre ord senke skuldrene i trygg visshet om at du er i de aller beste hender!

Permanent makeup blir stadig mer populært og en av de største skjønnhetstrenden akkurat nå er uten tvil microblading. Men i takt med den økende populariteten dukker det dessverre opp en rekke useriøse eller uerfarne aktører. Og det er vel få andre områder hvor det er så viktig å velge noen som vet hva de gjør enn når det gjelder ansiktet og behandlinger som er ment å vare over lengre tid.
Long-Time-Liner holder til i Observatoriegaten i Vika og var den første salongen i Norge som begynte med permanent makeup. Fremdeles er de byens eneste rene permanent makeup salong. Ikke bare har alle som jobber her lang erfaring, de jobber med dette hver dag. 
– Det er stor forskjell på noen som kanskje utfører en behandling i måneden og de som kun jobber med dette, sier innehaver Manuela Plei. 
I salongen jobber også Lene Bergedahl og Hege Treiborg. Sammen regnes de tre damene for pionerer innen permanent makeup i Norge og de er blant de som har jobbet mest og lengst med dette. I tillegg er hudterapeut Marion Giskeødegård en del av teamet. Hun tilbyr blant annet behandlinger med Green Peel som har blitt svært populært de siste årene.

Fra venstre til høyre: Lene Bergedahl – Linergist siden 2003 – Også tilgj. v. Pure Skin Medical i Hønefoss. Marion Giskeødegård – Hudterapeut siden 2006 – Daglig leder Long-Time-Liner. Manuela Plei – Innehaver Long-Time-Liner siden 1995 – Kursleder og Linergist. Hege Treiborg - Linergist siden 2000 - Innehaver Oslo Linerklinikk.

Et flott og naturlig utseende hele døgnet

Permanent makeup er en form for tatovering i hudens øverste lag og passer til alle uansett alder. Behandlingen egner seg svært godt til å gi ny kontur til øyenbrynene, markere vippelinjen eller gi fyldigere lepper. I tillegg er Long-Time-Liner velegnet til medisinske korrigeringer, som kamuflering av arr, hareskår, pigmentforandringer, hudskader eller tatovere ny aerola hos brystkreftopererte.
– Med permanent makeup får du et flott og naturlig utseende hele døgnet. Det skal ikke være slik at folk spør om du har tatt permanent makeup, men heller gir deg komplimenter for hvor flott du ser ut uten helt å kunne sette fingeren på hva du har gjort, forteller damene hos Long-Time-Liner.

Fantastiske resultater med microblading

Også innen permanent makeup endrer trendene seg og akkurat nå er microblading utvilsomt en av de største trendene innen skjønnhetsbransjen. Utført riktig kan microblading gi fantastiske resultater. Og man skal ikke undervurdere betydningen av flotte øyenbryn. De kan virkelig gjøre en forskjell både for utseendet og selvtilliten.
Microblading, også kalt art-blading, er en teknikk hvor det tilføres pigment til huden ved hjelp av et fint blad bestående av mange små nåler på en rekke. Siden fargen implanteres nært hudoverflaten blir hårstråene som lages skarpe og ser svært naturlige ut. De siste årene har denne metoden tatt markedet med storm. Men selv om teknikken kan se enkel ut er den vanskelig å utføre korrekt og man bør ha lang erfaring innen faget for å kunne utføre metoden riktig. Hos Long-Time-Liner holder de egne kurs innen microblading, i tillegg til kurs innen permanent makeup. 
– Det beste resultatet er uten tvil på de som har litt hår igjen. Da bruker man microblading for å supplere slik at øyenbrynene ser fyldigere ut. Men siden det har blitt så populært har det dukket opp veldig mange aktører på markedet, og alle er ikke like seriøse eller erfarne. Det hender ofte vi får inn fortvilte kunder som har vært hos noen som mangler erfaring og trenger hjelp til å rette opp. Men siden det skjæres i huden kan det være vanskelig å rette opp igjen. Derfor er det så viktig at man går til noen som kan det i første omgang. Sjekk behandleren godt på forhånd, følg med under opptegningen, be gjerne om å få se før og etter bilder av tidligere kunder og ikke minst hør med venninner om hvilke erfaringer de har, oppfordrer teamet hos Long-Time-Liner.

Naturlige lepper med «nude lips»

En annen av årets store nyheter innen permanent makeup er «nude lips». Istedenfor å lage en tydelig kontur rundt leppene fyller man heller inn leppenes egen farge. Det gjør at leppene ser mer uttrykksfulle ut og gir en diskré og flott effekt. 
– Med «nude lips» får leppene litt mer farge, samtidig som de er veldig naturtro. Det er også en fin metode for å skjule ujevnheter som arr eller hareskår. Andre trender vi ser er på vei er shaded eyeliner og skyggelegging av bryn. Ombré bryn med myk skyggelegging og uten sterke avgrensninger er veldig populært. Da får man en puddereffekt og det blir også kalt nettopp «powder brows».
Huden har mye å si for selvtilliten og salongen tilbyr også hudpleie. Marion har over ti års erfaring som hudterapeut og tilbyr blant annet behandlinger med Green Peel. Med Green Peel utviklet av hudlege Dr. Christine Schrammek kan du ta vare på huden uten bruk av kniv, injeksjoner eller kjemiske stoffer. Green Peel er kåret til nummer en i verden på naturlig hudfornyelse og er en medisinsk utviklet peeling på ren plantebasis. Med andre ord en gavepakke for huden før en lang og kald vinter!

En steg-for-steg guide til permanent makeup

Permanent makeup er en form for tatovering i hudens øverste lag. Den forsterker og fremhever dine vakre sider ved hjelp av nesten usynlige korrigeringer. Permanent makeup er en velegnet metode for å gi ny kontur til øyenbrynene, markere vippelinjen eller gi fyldigere lepper. Men hvordan foregår egentlig en behandling med permanent makeup?
1. Fylle ut kundekort. Det første som skjer når du kommer til Long-Time-Liner er at du blir bedt om å fylle ut et kundekort. Dette kortet danner grunnlaget for en samtale om eventuelle kontraindikasjoner og medisinske problemstillinger. Det er også viktig for salongen å vite hva du forventer og hvilket resultat du ønsker. I tillegg får du all nødvendig informasjon om behandlingen.
2. Finne riktige farger. Permanent makeup er ikke ment å være en erstatning for sminke og det er heller ikke slik at du våkner opp om morgenen ferdig sminket til fest. Derfor er det viktig at man bruker god tid og finner de fargene som passer perfekt til akkurat deg og ditt ansikt. 
3. Bedøvelse. Mange frykter nok at permanent makeup skal gjøre vondt. Men før selve behandlingen starter legges det på en bedøvelseskrem som bedøver det aktuelle området. En del vil nok likevel oppleve tatoveringsprosessen som ubehagelig, uten at det er direkte smertefullt.
4. Opptegning. Hos Long-Time-Liner bruker de alltid god tid på opptegning før de begynner med tatoveringen. Sammen blir dere enige om den ønskede fasongen.
5. Tatoveringsprosessen. Selve tatoveringsprosessen tar vanligvis mellom en halvtime og tre kvarter. Rett etterpå kan man bli litt hoven, men hevelsen går raskt tilbake. I de påfølgende dagene er det viktig at man følger de anbefalingene man har fått hos Long-Time-Liner. Etter en tid bør man bestille en ny time for vedlikehold og påfyll av farge.

Med andre ord er permanent makeup slettes ikke så skremmende som det kanskje kan høres ut. Tar du kontakt med Long-Time-Liner i Vika vil de veilede deg slik at du får det resultatet som er best for akkurat deg!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Long-Time-Liner
 

Fakta Long-Time-Liner

Adresse: Observatoriegaten 12, 0254 Oslo
Web: longtimeliner.no
Facebook: facebook.com/longtimelinerscandinavia
Telefon: 22 55 16 90 
Epost: post@long-time-liner.no
Åpningstider: man-fre 10-17,tors 10-19 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Long-Time-Liner
 

Følg IN magasinet på Facebook