Hjem » Bergen »  Perfeksjonisten på Paradis

Perfeksjonisten på Paradis

Erfaring, erfaring, erfaring. Kombiner det med en solid dose yrkesstolthet og estetisk sans, og topp det hele med en bunnærlig holdning og perfeksjonisme til fingerspissene.

Slik oppsummerer en av landets fremste spesialister innen plastisk kirurgi kravene en pasient bør stille til den som skal gjøre et inngrep i det mest dyrebare man har – sin egen kropp. Navnet er Bugge. Overlege Øyvind Borch Bugge. 57-åringen, som deler sin tid mellom Privathospitalet Fana medisinske senter på Paradis og egen praksis i Oslo, har hjulpet tusenvis av kvinner, men også noen menn, i løpet av de to siste tiårene.

Blant landets mest etterspurte

– Det jeg driver med er jo skreddersøm. Det er ikke snakk om å velge mal A eller B, hver pasient er unik og krever individuell og optimal tilpasning. Så du må være skjerpet og nøyaktig, sier spesialisten som er rangert helt på toppen blant landets mest etterspurte plastikkirurger.
Dr. Bugge, som har tung erfaring fra Rikshospitalet og ledende klinikker i Sverige og USA, stiller høye krav til seg selv. Han forbereder seg til hver operasjon som om han skulle opp til eksamen. Så er han da også kjent for sitt nøyaktige og fine arbeid, der målet er færrest og minst mulig synlige spor etter operasjonen. 
– Jeg syr alltid i tre lag. I tillegg anvender jeg teknikker som egner seg for å oppnå finest mulige arr, forteller overlegen ved Fana Medisinske Senter, som benytter full narkose på pasientene når han opererer.

Trygghet med full narkose

Et eget narkoseteam med lege og sykepleier er alltid på plass når dr Bugge foretar brystforstørrelser eller ulike former for bukplastikk. 
– Det er kun fordeler ved å bruke full narkose. Pasienten, som ikke har noen som helst smerter under operasjon, blir passet på av et eget team. Og jeg har full arbeidsro og kan fullt ut konsentrere meg om å få til et best mulig resultat, forklarer Bugge.
Han legger stor vekt på å skape trygghet for pasienten, fra den først konsultasjon til siste etterkontroll. En trygg pasient er den beste garanti for et optimalt resultat. Østlendingen, som annenhver uke gjør bergenser av seg, er lidenskapelig opptatt av jobben sin. Han tegner og forteller om anatomiske brystproteser, som han er blitt størst på i Norge. Når temaet glir innom bukplastikk blir spesialisten enda mer engasjert, og tar frem mac-en for å vise oss før-og-etter-bilder av både egne og andres pasienter. Han tegner og forteller - hva, hvordan og hvorfor. Forskjellen virker ofte slående, tidvis skremmende.

Ekspert på bukplastikk

For Dr. Bugge er en av få kirurger her i landet som fullt ut behersker de fleste former for bukplastikk. 
– Full bukplastikk er metoden som fleste har mest å vinne på. I mange tilfeller er snakk om en rekonstruksjon etter en eller flere fødsler. Da går vi inn på steder der arret lett kan skjules under trusekanten. Av og til fjerner jeg kun overflødig hud og strammer opp, andre ganger kombineres dette med fettsuging. Ekstremvarianten er bodylift, der vi går hele veien rundt, retter opp og gir også rompa et løft, opplyser kirurgen.
Han sier han ikke kan trylle, men bildene lyver ikke. Dr. Bugge er utvilsomt over gjennomsnittet opptatt av estetikk og kroppens naturlige former.

Har navlen som visittkort

Han viser oss et par skrekkeksempler fra andre klinikker og hospital i landet, mest for å illustrere at håndverk kan utøves med høyst ulik kvalitet. Selv har han fått mange godord om måten han syr navlen på bukplastikk-pasienter.
– Det er vel etter hvert blitt mitt operative visittkort. Kun et lite og nesten ikke synlig arr ved navlen er målet, sier den velrennomerte veteranen og ser på klokken. 
En ny pasient venter om få minutter. 
– Husk å få med at et strøkent resultat alltid er et produkt av forståelse og tillitt mellom lege og pasient, sier Bugge og strener mot en av de tipp-topp moderne operasjonsstuene ved Fana Medisinske Senter.

Tekst: Geir Dahle | Foto: Privathospitalet Fana

Følg IN magasinet på Facebook