Hjem » Klær & mote »  Penn&Ink – Sixtydays – amerikansk moteeventyr og svensk-indisk luksus

Penn&Ink – Sixtydays – amerikansk moteeventyr og svensk-indisk luksus

«Anbefales! Flott butikk! Supre klær og fantastisk service!». Dette er bare noen få av de mange lovordene tildelt Swedish Grace, en jordnær men ytterst eksklusiv livsstilbutikk i hjertet av Sandnes sentrum. I vår blir det enda mer å glede seg over. To nye merker har funnet veien til hyllene – Sixtydays og Penn&Ink.

Penn&Inks historie daterer seg tilbake til 60-tallets Brooklyn, da et tilfeldig møte mellom en ung, kvinnelig designerrebell og sønn av en prominent skredderfamilie skulle resultere i et helt nytt design. 

Maureen J. Penn hadde allerede skapt overskrifter med sine banebrytende kreasjoner, men manglet helt de egenskapene som skulle til for å drive et økonomisk bærekraftig firma. Kleskunst var hennes force – ikke penger. Hvert eneste prosjekt Maureen innlot seg på gikk i minus – og gjelden vokste. Stanley hadde på sin side en velutviklet forretningssans, men var blottet for kreative evner. Da de to møttes oppsto en perfekt match, skreddersydd i motehimmelen.

Et merke gjenoppstår

Duoens første kolleksjon ble en umiddelbar suksess. Solid håndverk kombinert med moderne og trendsettende design var noe helt nytt, og det viste seg raskt at Maureen og Stanley hadde funnet en perfekt nisje. Snart var Penn&Ink-klærne ettertraktet hos så vel magasinredaktører som motebevisste New Yorkere. Et fashionshow i Europa førte til suksess også der. 

Selskapet vokste – og forsvant. Ingen vet helt hva som skjedde, men historien inspirerte nye, unge designere. Penn&Ink gjenoppsto – med basis i Nederland. I dag er det en autentisk europeisk kolleksjon, inspirert av et lite stykke amerikansk historie – chic mote, som skapt for uavhengige kvinner. 

Penn&Ink er klær laget for kvinner som setter pris på å vise frem hvem de er. De liker å komponere sine egne antrekk, men alltid basert på et godt grunnlag. Særlig kjolene fra Penn&Ink danner i all sin sofistikerte enkelhet det perfekt basisplagg i enhver garderobe. Den lar seg kombinere med det meste, men skinner like sterkt alene. Iført et plagg signert Penn&Ink kan man ikke trø feil. Kvaliteten er fremragende og snittet utsøkt. Penn&Ink er kvalitet, stil og mote – hånd i hånd. 

Kvinnen som bærer dem oser selvsikkerhet så vel som personlighet. Hun er en fri sjel, en tanke freidig men samtidig full av medfølelse for andre. Hun er den født optimist og foretrekker en tur «on the wild side» så snart sjansen byr seg. For uten spenning, utfordringer og overraskelser ville ikke livet vært det samme. Og det er nettopp denne filosofien som danner kjernen i Penn&Ink. 

Sixtydays

Med sine enkle og stilrene snitt utgjør Penn&Ink det perfekte motstykke til det mer bohem-inspirerte Sixtydays. Sistnevnte er et nytt, svensk merke; designet av moteskaperen Efty Kvist. Da hun lanserte Sixtydays hadde Kvist allerede lang erfaring fra motebransjen; mer enn tyve år som butikkeier og tolv år som designer. 

Hennes første kolleksjon ble kalt Zebra Collection. Klærne laget Kvist i India og linjen ble ført eksklusivt i hennes egne Zebra-butikker. For tre år siden endret hun navnet på kolleksjonen til Sixtydays og bestemte seg samtidig for å tilby klærne også til andre forretninger enn sine egne. Riktignok ikke til hvem som helst.
– Det måtte være butikker med sjel, forteller Kvist. 
– Sixtydays er et merke med sjel og følelse. Ikke bare utseendemessig, men også i en miljøvennlig sammenheng. Klærne er laget utelukkende av naturlige materialer. Det er utrolig hvilke detaljer moder jord er i stand til å skape, fortsetter hun. 
Stoffene er alle indiske, håndplukket av Kvist selv.

Detaljer og kjærlighet

Sixtydays kolleksjoner består først og fremst av bluser og tunikaer i bomull eller silke. Hvert plagg er unikt, og kvaliteten enestående. 

«Luksus-bohem» er et flittig brukt uttrykk, men passer sjeldent godt i beskrivelsen av Sixtydays. Batikk og mønster kombineres til en utsøkt blanding som gir plaggene en helt særegen finesse.I motsetning til blusene, som har sin opprinnelse i India, blir strikkeplaggene laget i Italia. Det samme gjør knappene; tilvirket spesielt for Sixtydays. 
– Sixtydays handler nettopp om detaljene. Kall det gjerne kjærligheten til det lille ekstra, avslutter Efty Kvist. 
– Jeg er utrolig glad i både Penn&Ink og Sixtydays, forteller Sari Larsson hos Swedish Grace. 
– Sammen skaper de en perfekt balanse mellom røff og myk. I tillegg utgjør de et solid supplement til de andre merkene i butikken. Tenk deg en av de vakre silkeblusene fra Sixtydays sammen med en av jeansene fra Please! Bedre blir det knapt! 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Penn&Ink og Sixtydays
 

Følg IN magasinet på Facebook