Hjem » Stavanger »  Pandora – et inspirerende univers

Pandora – et inspirerende univers

At kvinner setter pris på smykker er ingen hemmelighet. Klassiske varianter prydet med perler og diamanter er utvilsomt vakkert, men mange ønsker seg noe mer personlig. Et moderne smykke eller armbånd som representerer kvinnen anno 2016. 

– Alt dette finner man hos Pandora. Disse smykkekolleksjonene er som skapt for den moderne kvinne. De har et lekent og personlig uttrykk, er laget med håndfinish og har i tillegg en veldig god pris, forteller Hanne Thorbjørnsen Dybdahl ved Valberget Gull og Sølv. 
Pandoras ferd mot internasjonal suksess begynte i 1982. Den danske gullsmeden Per Enevoldsen og hans kone Winnie hadde lenge gått med planer om å skape noe eget. Sammen hadde de et ønske om å forme et univers av trendy kvalitetssmykker til en pris de fleste kvinner kunne ta seg råd til. Ideen førte dem til Thailand, hvor de fant alt som skulle til for å sette planene ut i live. Edle metaller og stener; samt utmerket ekspertise innen gullsmedfaget. I 1989, noen år senere, var Pandoras første kolleksjon et faktum.

En eventyrlig suksesshistorie

Det var et armbånd med charms som skulle markere starten på Pandoras verdensomspennende gjennombrudd. Ideen var å utvikle et unikt og personlig armbånd hvor den enkelte kvinne selv hadde mulighet til å bestemme hvordan det skulle se ut – og ikke minst hva det skulle uttrykke/representere. 
Charmsene skulle være mange og varierte; valgmulighetene ditto. 
Og Pandora traff blink. Verden over falt kvinner pladask for merkets nye signaturarmbånd, og Pandoras internasjonale gjennombrudd var snart et faktum. Først i USA, siden i Canada, Australia og Tyskland. De neste årene fortsatte Pandora å vokse og egne konseptbutikker ble åpnet både i Europa og Statene. I dag er Pandora representert i mer enn 90 ulike land over seks kontinenter. Armbåndene er fortsatt blant bestselgerne; det samme er ringer, kjeder og ørepynt.
Helt siden starten har Pandora hatt sitt eget distinkte uttrykk. Det betyr imidlertid ikke at merket har stagnert kreativt. Hvert år byr på flere ulike produkter og til sammen sju ulike kolleksjoner, et faktum som sørger for at vareutvalget til enhver tid føles friskt og oppdatert. Designteamet har base i København, men retter blikket mot hele verden for inspirasjon. Globale trender, natur og kunst smeltes dermed sammen med estetikken i moderne, dansk design. Resultatet er ganske enkelt Pandora.

Etikk, verdier og unik design

At Pandora produserer smykkene sine i Asia betyr på ingen måte at de ser lett på hverken etikk- eller miljøspørsmål. Selskapet følger internasjonal arbeidsmiljølov og tilbyr både utviklingsmuligheter og andre fordeler for sine ansatte. Transport til og fra arbeidet for dem som ønsker det, daglige måltider, betalt barselpermisjon, helse- og ulykkesforsikring samt gode pensjonsrettigheter. Pandora er selvsagt også sertifisert medlem av «The Responsible Jewellery Council». 
En titt på Pandoras kolleksjoner levner ingen tvil om at gode produksjonsforhold også skaper gode resultater. Pandora er synonymt med både kvalitet og vakker design. 
Mange av de ansatte er kvinner, og det er nettopp kvinner – og deres mulighet til å uttrykke seg gjennom et smykke – som danner kjerneverdien I Pandoras inspirerende univers. For Pandora er kvinner over hele verden like verdifulle og fantastiske – på sin egen unike måte. Livene deres er formet av indre verdier og minneverdige øyeblikk – øyeblikk verdt å dele. Via et armbånd, charms, en ring, et kjede eller ørepynt.

FAKTA: Valberget gull og sølv

• Valberget Gull & Sølv er en gullsmedbutikk litt utenom det vanlige i hjertet av Stavanger. De tilbyr vakre smykker i godt håndverk og lekker design fra norske og internasjonale designere. Her finner du de unike tingene og de litt mer spennende varene. De har høy faglig kompetanse og vil gjerne være din inspirasjonskilde i valg av smykker og gaver.
• Adresse: Kirkegata 31, 4006 Stavanger
• Telefon: 51 89 48 08
• E-post: valberget@valberget.com
• Webside/nettbutikk: www.valberget.com
• Facebook: www.facebook.com/valbergetgullogsolv

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Pandora

Følg IN magasinet på Facebook